Bisonsafari

Hur konstigt låter inte det??
Men det är sant vi var på Bisonsafari utanför Vagnhärad.
Det är en bonde som har bisonoxar och sen kör han runt med en traktor och kärra så man får titta på dom.
Vi hade inte föreställt oss hur det skulle vara, hur många djur det var eller hur nära dom man skulle komma.
Med Kolmården färskt i minnet så var det väl så man hade tänkt sig det.
Men icke.
Såhär var det:







Det var en upplevelse som vi inte kommer att glömma och vi kommer säkert att komma tillbaka.
Då kanske det finns fler än dom 37 djur som finns där idag.

Daniel / 19 Augusti

Kolmården

Den 1:a Augusti var det dags för våran årliga tur till Kolmården. Och som förra året var Anna, Björn och Tyra med. Vi träffasdes på parkeringen innan parken öppnade och vi hade planerat att se första delfin showen. Det var nämligen det alla barn hade sett fram emot. Vi var där tidigt så vi fick bra platser på showen.


Sen var det dags för lite lunch som vi hade fixat och till Anna och Björns förtjusning bjöds det på vitt vin till det.
Mums.


Självklart var barnen inne och klappade lite djur också.

Jennie och Anna hade bokat en SPA-behandling så dom avvek från övriga runt 15 och då gick jag Björn och barnen runt och tittade på djur och köpte glass såklart.
Barnen kom på att dom fick plats alla tre i skrindan så där ville dom sitta sötnosarna. Kändes bra att dra runt 2st tomma barnvagnar.


Vi hade lovat barnen att vi skulle bada på hotellet innan middagen så innan klockan blev för mycket gick vi tillbaka till hotellet och ställde in siktet på poolen. Mammorna badade också och det roligaste tyckte nog barnen att "strömmen" var. Det var en kanal som gick runt där vattnet åkte runt runt så det var bara att flyta med.

Kvällen innehöll följande buffé middag, barndisco, lek i lekrummen, intensivt arbete med att få barnen i säng och så tillsist när dom sov kortspel med lite vin och snacks.

När vi vaknade så spöregnade det ute så vi tog ingen brådska på oss och sen när vi väl lämnade hotellet bestämmde vi oss för att inte gå in i parken. Vi tog en tur i linbanan bara. Den var inte som jag minndes den men barnen var nöjda och tyckte det var jättespännande.

Innan vi åkte hem gick vi in i Tropicalium och tittade på fiskar och ormar och andra konstiga djur.
Det sista vi gjorde var att ta en tur in i safariparken och gissa om det var nån som tyckte det var spännande?

Ida visste inte riktigt var hon skulle ta vägen när djuren kom nära. Och nära kom dom den här gången. Vet inte om det var för att det hade regnat eller för att det inte var några bilar. Det var jättebra man kunde köra i sin takt och titta på det vi ville.

Den här giraffen var våran kompis tyckte Emma för den följde efter oss sa hon. Vet inte om det var samma det finns ju några stycken inne i safariparken. Men så länge Emma tror det så får det förbli så.
När kom den iallafal.

Det sista stoppet inne i safariparken blev hos lejonen som faktiskt var riktigt rörliga!! Vet inte varför det här lejonet stannade framför Björns bil. Kan väl inte ha varit för biffen jag la på grillen???


Det var lite om våran Kolmårds tripp och det kommer säkert bli fler då man har en dotter som är galen i alla slags djur och en som älskar delfiner.
På återseende djuren!!

Daniel / 19 Augusti


RSS 2.0