Pyjamasparty

Emmas kompis Olivia ska sova här i natt då hennes mamma och pappa är på bröllop och Emma har längtat så att den här dagen skulle komma! Det har varit full fart på dem hela dagen och det ser ut som en leksaksaffär i vardagsrummet - men det är det värt för att se dem ha så kul!

Vid 20-tiden började de bli trötta men skulle leka "några minuter" till - kl. 21 borstade de tänderna och skulle leka "lite till". Nu är klockan 21.45 och de har pyjamasparty i Emmas rum. Sminkade, hårspännen och snoddar i håret, Hello Kitty pyjamaserna är på liksom discolampan och musiken! Helt underbara...



Jennie / 29 maj


Studiedag

Idag lördag 29 maj hade jag en studiedag. Från skolan så betydde en studiedag ledigt men i mitt fall betydde det precis tvärtom! Jag hade ordnat så att jag var själv hemma så att jag kunde plugga hela dagen utan att bli störd eftersom jag har två tentor nästa lördag!

Ida fick följa med mormor, morfar, moster och kusinerna Edwin och Adam till Öknadagen och titta på djuren vilket hon tydligen tyckte var väldigt roligt.

Emma var hos Olivia och Nelly och lekte medan Daniel hjälpte familjen Skoog att flytta från sin lägenhet till sitt nya hus (som jag ser så himla mycket fram emot att få se!).

Så jag hann med en hel del - men jag vete fasen om jag har lärt mig nåt!?!?

Jennie / 29 maj

Scaniamilen

Så var det dags för ännu en Scaniamil. För mig blir det den 3:e i raden, för Emma den 2:a och för Daniel den 1:a så vi var där allihopa utom lillskruttan Ida som fick vara hemma hos farmor och mysa. Emma hade fått med sig lite extra support också av farfar. Hon pratade om att hon så gärna ville visa farfar att hon skulle springa så det var superkul att han kunde komma och se...





I toppenväder - lagom varmt och molnigt - var det kl. 17.30 dags för barnloppets start. Emma ville inte ha med sig någon av oss så det var ju bara att släppa in henne i startfållan några minuter innan start. Fast hon hade ju så klart bästisen Olivia där så hon var ju inte helt själv. De fick värma upp tillsammans med mina gamla kollegor Malin och Ingvor som hoppade runt på scenen tillsammans med Pigge Pingvin från Sydpoolen och vi stod och tittade på när alla - ja typ 400 barn - gjorde sig klara för start!

När startskottet gick blir det full fart på alla barnen i sina gröna nya fina tröjor som de fick innan start. Emma och Olivia sprang inte riktigt lika fort i början eftersom de höll varandra i handen men de släppte efter en kort bit. Sen sprang de 800-meters loppet och blev påhejade i målfållan av oss och fick i mål varsin medalj som de var så himla glada över! Och att sen få både korv med bröd, festis och fiskdamm gjorde ju inte saken sämre!

Sen 18.10 var det dags för vuxenstarten och jag, Daniel och Henrik Skoog placerade oss i startfållan och även vi fick lite uppvärmning innan starten. Daniel fick en sluttid på 28 minuter och jag på 35 minuter på 5 km sträckan vilket jag var väldigt nöjd med eftersom jag aldrig tidigare sprungit 5 km i sträck utomhus och tro mig det är en enorm skillnad att springa på ett plant löpband mot att springa ute på grus, gräs och asfalt i backar upp och ner!!

Sen fick vi också varsin medalj och lite mat innan vi nöjt åkte hem!!

Jennie / 29 maj

Brandman

Idag var Emma på brandstationen med dagis och när jag hämtade henne så berättade hon allt om det och att hon hade fått sitta fram i brandbilen på väg tillbaka till dagis. Då sa hon till mig att hon tyckte att jag skulle bli brandman för då kunde hon komma och hälsa på och sen kunde vi ju ta brandbilen om vi skulle nånstans. Jag frågade om det inte gick bra med nån annan lastbil men det gjorde det inte dom låter så mycket sa hon.
 -Jag måste ju hålla för öronen när vi går till dagis när det kommer en annan lastbil.
Där ser man hon har svra på det mesta våran fem-åring.

Nej nu är det dags för sängen, övriga familjen somnade för ca 3½ timme sen. Sen får ni själva lista ut om jag nattsuddar eller om dom somnade tidigt.

Daniel / 25 Maj

Första natten

Igår när Jennie var på jobbet så gjorde jag och Emma iordning i Idas rum. Vi städade och fixade, flyttade in sängen som Emma sen bäddade. Ida tyckte nog att det var jätteroligt med ett nytt rum, såg ut som om hon förstod att det var hennes rum.
Det gick faktiskt bättre än förväntat att natta henne där första natten och hon sov ända fram tills klockan fem och det är ju samma som hon sov när hon sov i vårat rum. Tur bara att hon somnar om en timme till hos oss sen så att man slipper gå upp mitt i natten. Kockanl sex får duga även för en pappaledig.

Daniel / 25 Maj

En dag med Daniel

I söndags så fick Adam sin födelsedagspresent han fick av oss när han fyllde år. Och det var en heldag med mig där vi gjorde precis vad han önskade.
Han ville göra följande: spela bowling, äta och bada på Sydpoolen.
Kanske inte var någon tillfällighet att han valde detta då storebrorsan gjorde dessa saker när han fick en dag med Daniel.
Jag hämtade Adam i Gnesta och det första han såg när han satte sig i bilen var min Iphone. ÅÅÅÅÅ har du en Iphone. När jag frågade om han ville testa den blev han alldeles till sig. När jag sedan sa att han fick göra vad han ville på den spela, surfa, titta på film så var hans ända ord som han sa hela vägen in till bollhallen: Grymt asså, fy vad grymt!!!
Adam hade nog förväntat sig att det skulle vara lättare att bowla, han hade ju gjort det på Wii. Han hade nog inte räknat med att kloten skulle vara så tunga och att rännorna skulle vara så lätta att träffa.
Men han var helnöjd ändå, han fick faktiskt en strike. Men om det var någon som bara såg Adam så trodde dom nog att han fick flera. För varje gång han fick ner en kägla dansade och hoppade han som om han vunnit VM.
Det var kul att se någon bli så glad över så lite.
Efter Bowlingen åt vi pizza och när jag där sa att man kunde ladda ner nya spel på Iphonen så svarade han: Grymt asså, fy vad grym telefon du har. Han fick välja ett spel som vi laddade ner och som han skulle få spela när vi åkte hem sen.
Han var lite sprallig för hur det skulle se ut inne i Sydpoolen hur stor poolen var och så. Så han bytte om blixtsnabbt och duschade lika fort och innan jag var färdig duschad stog han med cyklopet på redo att bada!!!
När vi passerade den stora poolen på väg mot äventyrsbadet blev han lite fundersam. Jag vill inte bada i nån liten pool sa han lite försiktigt. Han hade nog inte förstått att det fanns ett äventyrsbad också. När vi kom dit sa han efter en stund: Fy vad grymt det här är.
Och det var det, det var så himla kul att se hur man kan glädja nån så mycket. Vi gjorde väl allt man kan göra där inne men han var inte så förtjust i vattenrutchbanorna. Kanske för att han åkte med den strömlinjformade sälen Daniel. Det går undan när jag åker!!!
Det hände en grej som jag aldrig gjort förut när vi åkte vattenrutchbana. Det är ju röda och gröna lampor när man får åka och inte och vi åkte när det blev grönt och vad händer i sista kurvan, jo vi kommer i fatt en som måste ha haft sandpapper i brallan för sådär sakta kan man bara inte åka!!! Som tur var hade vi sån hög fart att vi åkte om honom utan att vi ens nuddade varandra!!! Det var Grymt och det sa Adam ett antal gånger sen. Efter det ville han inte åka något mer, hoppas bara han inte är chockad hela livet.
Vi hann med att värma oss lite i bastun innan vi åkte och köpte glass som vi åt i bilen på väg till Gnesta igen.
Adam spelade nånstopp i bilen men han hann med att säga en sak som verkligen fick mig att inse hur mycket den här dagen betydde för honom.
Han sa så här:
 -Daniel vet du en sak?
 -Nej.
 -Jag minns faktiskt inte när jag hade såhär roligt sist!!!
Jag hade ju hoppats att han skulle få roligt men att det skulle vara så uppskattat det föstog jag inte förens då.
Jag hade som sagt också jätte roligt och extra kul blir det ju när det var så uppskattat.
Kort och gått det blev en GRYM dag som jag gärna gör om.
Nästa gång blir det nog Emma eller Jennie som ska få en dag med Daniel!!

Daniel / 25 Maj

Fick skäll

Igår fick jag skäll - av min egen dotter!!!! Usch hon börjar bli stor...

Hon och jag stod i badrummet och helst plötsligt säger hon till mig
-Mamma, vet du att man kan ta loss pinnen som toarullen sitter på?
-Ja, det vet jag, svarar jag. Den tar man ju loss när man byter rulle.

Hon fortsätter då:
-Men varför gjorde du inte det igår då när du hämtade en ny toarulle?

Ooops nu får man se till att sköta sig...

Jennie / 23 maj

Sin mors dotter

Idag var Emma på barnkalas hos grannflickan Indra som blir 7 år nästa vecka. När hon skulle sova så berättade hon lite vad det var för fika och att det var glasstårta.

-"Fast den åt jag inte så mycket av".
-"Nähä och varför inte det då?"
-"Nej jag pratade mest".

Känner ni igen var det kan komma ifrån? Mamman eller pappan?

Jennie / 23 maj

Helgen redan över

Ännu en 1-dags helg för mig är över och eftersom 2-dagars helgerna går superfort kan ni tänka er hur fort det går när jag bara har haft 1 dags ledigt. Jag jobbade både förra lördagen och igår och känner nu idag söndag att jag verkligen ser fram emot att få vara ledig 2 dagar nästa helg - men det är tur att det är så kul på jobbet - annars hade jag aldrig orkat!!!! Sen är det ju snart semester också...

Jennie / 23 maj


Sommervärme

Hela den här veckan har det ju varit underbart väder. Skönt för mig iallafall som kan välja mina stunder att vara ute. Emma bara njuter ute nu när hon äntligen får ta på sig sina sommarklänningar. Och Ida bara springer runt och ler ute på gräsmattan och altanen, speciellt när hon får vara utan blöja.
Hoppas bara att vädret håller i sig. Jag skulle kunna ha det såhär ända tills jag ska börja jobba igen i slutet av Augusti. Men det är väl bara önskedrömmar!!

Daniel / 21 Maj

Dyr parkering

Igår skulle Daniel gå in och betala sommarens Greklandsresa och tog sig en titt på de E-fakturor vi fått in på Swedbank och gissa om vi blev förvånade....

St1-tankkortet använder vi bara för parkering och det brukar ligga mellan 50-200kr men den här gången hade vi verkligen parkerat av bara fasen - eftersom fakturan var på 21 300kr!!!!!!  Nästa som om vi skulle ha stått i ett år på Benstocken på Arlanda...

Efter ett kort samtal med Swedbank visar det sig att St1 har gjort fel på 50 % av deras kunders fakturor och ökat dem med två nollor - så vår faktura var på 213kr och det var det vi skulle betala - puh vilken tur annars hade vi nog behövt tömma tjejernas spargrisar! :-)

Jennie / 18 maj

UNICEF

http://www.unicef.se/egna-insamlingar/emmaida

Påminner om Emma & Idas insamling...

Kompisar från förr

Facebook är ju allt bra ibland! Det tar egentligen alldeles för mycket av min dyrbara tid som jag borde spendera med annat men ibland är det himla kul ändå och en sak som är fantastiskt bra är att jag har fått kontakt med några barndomsvänner och speciellt en av mina bästa barndomsvänner Mikaela.

Vi hann träffas en gång när jag var mammaledig men igår söndag var det dags igen. Då tog vi med oss karlarna också så att de fick bekanta sig med varandra - lika bra det eftersom vi planerar att ses igen!

Det är så kul att ha tillbaka henne i mitt liv igen och få prata om när vi var små. Vi umgicks massor som barn och sov hos varandra titt som tätt vilket gör att jag lärde känna hela hennes familj och hon lärde känna min så jag ser verkligen fram emot sommaren då vi tänkte göra en tur tillbaka till Hölö och grilla med hela familjen Lindroth och bada i deras Folkpool - precis som när vi var barn! Så nästa steg blir väl att grilla hemma hos mina föräldrar - och bada i deras pool - när den nu blir klar! ;-)

Jennie / 17 maj

Lördag 15 maj

Ja nu rekryterar vi för fullt på Scania och jag och min kollega Henrik har så mycket att göra att vi tog oss upp tidigt på lördagsmorgonen och brände av 4 intervjuer var på förmiddagen! Sen, lagom tills vi slutade hade det blivit varmt och skönt ute och biltermometern visade på 23 grader när jag åkte hem runt 12-tiden.

Så det fick bli en heldag ute på tomten med besök av Julia och grabbarna. Sen vid 17-tiden var det middagsdags och den njöts i sällskap av grannarna på altanen i Vänstra 8 - Karin och Alex! Så himla trevligt och så härligt att äntligen kunna grilla och sitta ute. Jag gav upp vid 23-tiden då jag både frös och var otroligt trött. Emma och Daniel kom in vid midnatt och kröp ner alldeles kalla i min varma säng... Ida fick somna i vagnen vid 20-tiden!

Jennie / 17 maj


Torsdag 13 maj

Oj vad jag behövde den här lediga dagen! Tisdagen och onsdagen var nog de mest stressiga jag har haft på alla mina 3 1/2 år på Scania så det var skönt att få vara ledig mitt i veckan.

Jag och Emma mötte upp Madeleine, Olivia och Nelly på Ikea och jag och Madeleine gjorde en "win-win" situation av det hela. Tjejerna fick leka i "Småland" medan vi gick och shoppade och sen var det lunch med lite fika!

På kvällen blev det en spontanträff hemma hos familjen Skoog med hämtmat på menyn. Caroline ärade oss också med ett besök - även om vissa ville att hon skulle gå hem snart... :-)

Men kvällen blev inte så sen eftersom jag skulle jobba på fredagen... klämdag vadå??

Jennie / 17 maj


Sista träningen

Jaha då hade man gått 18 gånger på beachvolleyn då och det var idag sista träningen för terminen - och självklart gick det inte alls bra... :-(

Men nu är det snart sommar och då kan vi spela varje dag på Bergamovägen där våra kära vänner har en egen beachplan! Så kom fram nu solen och värm av bara fasen så vi får komma ut och spela nån gång!! Annars funderar vi på att skramla ihop lite lite värmeslingor och lägga ner i sanden... :-)

Imorgon är det röd dag och det känner jag nu att jag verkligen behöver. Den här veckan har varit den tyngsta på alla mina 3 1/2 år på Scania och jag är helt slut - men det är bara att ta nya tag på fredag igen...

Jennie / 12 maj

Halv åtta hos Emma

Efter mycket blandande och vispande så blev jag bjuden på mat hos Emma. Vad hon hade i får ni fråga Emma om för det var allt möjligt.


När hon var klar så la hon upp det fint på tallrik sen var det bara att "äta". Mums det blev högsta betyg!!
Sen öppnade hon en brödbutik där jag handlade bröd.



Det var den dagens aktiviteter det.

Daniel / 10 Maj

Blommor

Idag gjorde jag nåt som  säkert behöver göras oftare här hemma, men då både jag och Jennie saknar gröna fingrar så är det nåt vi prioriterar bort.
Jag hittade en påse blomjord och då tänkte jag jag gör ett ryck med att plantera om våra inne blommor.
Inte alla men ändå.
Nu ska jag och Emma gå och leka hennes favoritlek nämligen halv åtta hos mig. Så det är bara att plocka fram det i skåpen som hon får baka på och sen invänta vad hon ska bjuda på.
Tur att man inte behöver äta upp!!!!

Daniel / 10 Maj

Påsen höll!!

Ida har fått en ny hobby och det är att plocka in saker eller ur saker ur skåp. Allt hon hittar på golvet går hon och lägger i köksskåpen så där kan man hitta allt möjligt ibland.

Det gäller att vara snabb också när man själv ska ha något i kylen eller i skafferiet för annars är hon framme och tar ut något som hon sen går iväg med och lägger någon annanstans.

Idag när Daniel skulle tvätta så hann han inte fylla maskinen utan fortsatte nån timme senare och när tvätten sen var klar för att hängas upp så hittade han en påse med farinsocker som klarat av ett tvättprogram! Och som tur var höll påsen så vi slapp få en massa smält farinsocker över alla kläderna!

Igår hittade jag både kylskåpsmagneter, min vattenflaska och ett par barnbestick i ett köksskåp - gäller att hålla ordning på bilnycklarna så hon inte får tag på dem... :-)

Jennie / 9 maj


Scania söker medarbetare

http://jobsearch.scania.com/segerjoblist/presentation.aspx?presGrpId=1184&langId=2


Ulltrosor

Nej  nu får man hålla lite koll igen på vad pappan i familjen säger! Vet inte om ni kommer ihåg när jag råkade tjuvlyssna när han förklarade för Emma att eskimåerna kommer från Eskimåland - och jag rättade honom till att det faktiskt var Grönland.

Idag hände det igen... han tänkte sig inte riktigt för och när Emma undrade hur man egentligen gör trosor så förklarade jag först att man har tyg och det är maskiner som klipper till tyget och syr ihop dem. Sen skulle Daniel förklara vad tyget görs av...

"Man klipper av fårets ull och kardar det och gör tråd av det sen blir det tyg..." STOPP!! Hur många ULLTROSOR har ni sett?? Jag vill då inte ha dem...

Gud vad vi skrattade när han väl kom på vad han satt och sa!!!

:-)

Jennie / 6 maj

Stöd UNICEF

Emma och Ida har en egen insamling via UNICEF så hjälp våra tjejer att samla in pengar till barn i hela världen via UNICEF!!!

http://www.unicef.se/egna-insamlingar/emmaida


1 maj

Jaha, då har det äntligen blivit MAJ! Jag hade nog förväntat mig att våren skulle ha kommit lite längre så att vi skulle ha hunnit med mer ute på tomten - men vi har ju hela sommaren på oss! :-)

Idag var näst sista danslektionen på Emmas dans och efter det var det 4-års kalas hos Nelly dit Emma och jag åkte sen var det bara att åka hem och påbörja lördagsmyset! Men först blev det oxfilé-rester till middag!

Jennie / 1 maj


Valborg

Igår var det Valborgsmässoafton och det blev 3-rättersmiddag hemma i Vänstra 9. Inbjuda var Anna, Tyra & Björn och Kristofer, lille Theodor & Maria och som vanligt blev det en jättetrevlig kväll - kan inte bli annat i så trevligt sällskap!

Menyn för kvällen blev fetaostbruschetta till förätt, grillad oxfilé till varmrätt och chokladpaj till efterrätt.

Björn, Tyra, Emma, Ida & Daniel var ute vid brasan mellan middagen och efterrätten medan vi andra satt inne i värmen och pratade - vilket jag - som ni vet - gillar bäst! Ida fick komma in och nattades efter efterrätten och sen när alla gästerna vid 22-tiden åkt hem så gick jag faktiskt och la mig - en typisk fredag och man är trött efter veckan. Daniel och Emma stannade kvar ute tills klockan var nästan halv tolv och Emma var alldeles sotig i ansiktet så det blev en ordentlig ansiktstvätt innan sovdags.

Och eftersom det var fredags så är ju regeln att man får somna i pappa och mammas säng - och hon blir lika glad varje gång hon får göra det och det är ju så himla mysigt också!!

Jennie / 1 maj

RSS 2.0