Scaniamilen

Japp, då är det dags för den årliga Scaniamilen! Emma ska springa barnloppet på 800m men hon ser nog mest fram emot fiskdammen och medaljen alla barn får efter loppet. Skulle jag också få fiska fiskdamm skulle jag också kunna klara av att springa 800 meter. Nån mil blir det dock inte för mig - snarare en rask promenad runt halvmilen!

Jennie / 28 maj

Förberedelser

Förberedelserna för dopet är i full gång och bord och stolar är inlånade från Daniels jobb - Tack Astra!!

Själv kom jag igår på att dukarna & servetterna är beiga vilket blir lite färglöst så jag åkte till leksaksaffären och köpte snöre och fina rosa pärlor och gjort 120 cm långa pärlhalsband att lägga på borden - har man inget att göra så skaffar man sig jobb! Puh - hoppas nästa barn blir en flicka så slipper jag göra om dem i blått... ;-)

Imorgon får vi lite hjälp med partytältet som skulle vara till för att vi inte skulle få regn på oss - men nu blir det nog för att inte smälta i solen - www.yr.no visar att det ska bli strålande sol och 24 grader - härligt!!!

Jennie / 28 maj

Nästa evenemang

Då har vi tagit oss igenom bröllopet och med allt det innebar. Jag kom ju i klänningen till slut och hittade skorna, att lämna barnen hos farmor & farfar, att dricka några glas vin för första gången på ett år och få skjuts hem till dörren på natten - allt gick som på räls. Förutom möjligtvis för vår gode vän Henrik som skjutsade hem oss på natten från bröllopet och fick punka på bilen.... läser du det här: Skicka en räkning till Vänstra 9!

Och då är det dags för nästa event - Idas dop! På lördag 30 maj ska hon döpas i Turinge Kyrka och vi känner oss väl förberedda. Fast det brukar vi känna oss när vi ska ordna nåt och sen är det stressigt som fasen i alla fall i slutet. Men det brukar bli bra (tycker vi) när vi ordnar nåt så det ska väl gå vägen den här gången också.

Det blir mat på altanen i Vänstra efter dopet och väderleksprognosen ser bra ut för lördagen. Vi kan ju inte ha 45 personer i vardagsrummet så det blir minsann att ta på sig kläder efter väder så att alla kan sitta ute! Maten ordnar vi själva - med hjälp av våra (som vanligt) snälla mammor så nu ska väl inget gå fel! Jag har också lyckats boka in vår vän Daniel Fridström som ska spela och sjunga i kyrkan - det kommer bli SÅÅÅ fint!!

Men som sagt... vi får för oss att vi ligger i fas i planeringen och det är väl lika bra att vi tror det. Det räcker ju med att vi har panik i en dag innan istället för hela veckan. Nu vill vi ju njuta av det fina sommarvädret som har kommit och inte oroa oss för saker vi borde göra - eller?!

Jennie / 25 maj

Helgen över...

Jaha då var det söndag igen! Det är helt sjukt vad helgerna går fort... Och de går ju ännu fortare när man hittar på så mycket roliga saker.

Kristofer & Marias bröllop var i lördags och det var en otroligt trevlig kväll. Brudparet var superfina och allt var jättebra ordnat med god mat, trevligt sällskap och bra underhållning. Man blir nästan sugen på att gifta om sig - med Daniel igen då förstås!

Tjejernas övernattning hos farmor och farfar gick också jättebra... som vi visste!! Det gick så bra att  vi var oroliga att inte få tillbaka dem... :-)

Men som sagt nu är helgen över men summeringen av den är vi nöjda med: bröllop, dopplanering, köpt doppresent, städat köket och tvättstugan, systembolagbesök, klippt gräsmattan, städat altanen och hunnit umgås med goda vänner. Nu ser vi fram emot nästa helg med ännu mera tid med goda vänner ... för då är det Idas dop!

Jennie / 24 maj

Klänningen - check! Skorna - väck!



Puh... äntligen fick jag upp dragkedjan på klänningen också!! Så nu kan jag med lugn och ro se fram emot bröllopet på lördag - trodde jag ja! Jag provade klänningen idag och tänkte att jag skulle prova skorna jag tänkte ha till... nähä nu hittar jag dom inte! Fan att jag inte lär mig och planerar sånt här lite längre i förväg! Nu är jag ändå ute i god tid mot vad jag brukar vara, det är ju hela 3 dagar kvar. I värsta fall få det väl bli en shoppingrunda på fredag!

Jennie / 20 maj

Luftballongföljetongen...

Igår den 19 maj hade Daniel och hans flygsällskap fått en ny luftballongtid kl. 18:00. Tror ni att det fick flyga?

NEJ! Den här gången blåste det för mycket.
Men nästa gång får de nog flyga - 9:e gången gillt heter det inte så?

Jennie / 20 maj


Grattis kossan!

Tack allihopa för alla presenter Ida har fått, allt har varit superbra både kläder, filtar och gosedjur.

Alla ni som gav gosedjur kanske vill veta att finalen har varit och Ida har gjort sitt val och vinnaren är den svartvita lilla kon från Teddy Kompaniet. Vi får väl se hur länge kossan håller måttet... när den är utsliten får vi väl hålla en ny tävling! :-)

Jennie / 19 maj

Våra tjejer!


Schlager & Robinson

Emmas två favoritprogram går ikväll och krockar tyvärr med varandra - hur ska detta gå!?

Om Emma får bestämma så vinner Sverige i Schlagern och Erik i Robinson... Vadå nej vi låter inte får 4-åring titta på TV - hon lyssnar på FM-radio!! Själv hejar jag på Azerbadjan i Schlagern!

Stackars Daniel om Ida växer upp och blir ett Schlager-fan hon också... =)

Jennie / 16 maj

Fredag!

Härligt med fredagar!

Daniel har tagit ledigt alla fredagar i maj så att vi kan hinna med att göra en massa nytta här hemma så slipper vi jobba hela sommaren på att få tomten klar. Nja... sen vet jag inte hur mycket vi har fått gjort hittills. Det är ju så himla skönt att bara vara lediga och umgås hela familjen. Grushögarna kommer ju ändå ingen vart så det är väl ingen brådska. Och i garaget behöver det väl ändå inte få plats nån bil.

Så den här lediga fredagen bjöd på att vara ute i solen (och blåsten) och sen åka till Daniels föräldrar på Valsarevägen där vi som vanligt fick supergod mat och trevligt sällskap. Ja, så nu har vi precis kommit hem och ser ännu en gång röran på altanen och kliver man in i huset möts man av det första kaoset och det är i tvättstugan där det dåliga samvetet ligger och dräller på golvet. Kliver man ett steg till in så kommer man in i det tredje världskriget som verkar ha utspelats i köket.

Ja, ja vi tar det nästa fredag! :-)

Jennie / 15 maj

Häxan surtant

Måste bara berätta vad Emma sa idag... alla ni som läser tidningen Mama kan kolla på sidan 21 där det är en bild av Coco Chanel. Ni som inte har tidningen så är det damen som grundade modehuset Chanel och föddes 1883 - så bilden är ganska så gammal.

När jag satt och läste tidninen idag så kom Emma förbi och pekade på bilden och sa: "Titta mamma, Häxan Surtant är i tidningen". Nu lever jag ju inte madame Chanel men tänk om hon hade fått höra vad hon kallas... :-)

Jennie / 13 maj


Idolbild

Äntligen alla ni som har väntat, nu kommer snart idolbilden på familjen Engström i Länstidningen!!!

Vi var idag hos Ateljé Schulte och fotade oss för bild i Länsan. Det gick superbra och Ulrich Schulte behövde bara ta 3 bilder och sen blev det jättebra - ja vad trodde han - look at us!!! ;-)

Jag berättade igår för Emma att vi skulle fota oss och sa att hon skulle ha en klänning så att hon blev fin. Då säger hon:
- Men mamma, jag är ju fin i allt.
Jo, tack den ungen har självförtroende hon...

Jennie / 12 maj

Operation klänning

Idag tog jag mig mod till att prova klänningen som jag tänkt att ha på Kristofer & Marias bröllop och till min gläde kom jag i klänningen!! YIPPIE!! Nu ska jag bara kunna dra upp dragkedjan ända upp... eller så kanske jag köper mig en kofta eller nåt och har över så syns det inte att dragkedjan inte är uppdragen. :-) Ja, ja det är ju två veckor kvar så det ska nog gå!

Jennie / 11 maj

Ida och Svea




Gammelmormor Svea är på besök på Valsarevägen så vi åkte dit så hon
fick gosa med Ida.

Daniel / 10 maj

Emma och Filip cyklar på altanen


Hurra för ballongflyg!!!!

Så blev ballongflygningen inställd för sjunde gången. Undra om vi nånsin kommer att få flyga? Men jag misstänkte att det skulle bli inställt då 2st presseningar som låg på tomten blåste iväg så att jag fick hämta dom i skogen. Men det är väl bara att boka ett nytt datum och hoppas på bättre tur då. Björn blev glad att det inte blev nåt för nu har får han en som han kan ha en vettig diskussion med över middagen. Emma sitter och tittar på ett av sina favoritprogram Sjukhuset och äter lördagsgodis.

Daniel / 9 maj


Stolt cyklist


Hon var så himla stolt och glad över sin nya cykel idag och cyklade runt på altanen hur länge som helst. När hon inte cyklade så behöll hon ändå hjälmen på för hon skulle ju ändå cykla snart igen. Bilden på cykeln är en prinsessa men hon vet inte än om det är Snövit eller Törntrosa! :-)

Jennie / 8 maj

Emmas nya cykel!


Alex kross

Då det inte blev nån innebandy idag så åkte jag och spelade squash istället. Det var Alex som stod för motståndet eller rättare sagt sällskapet. För efter 7 set så fick han ge upp han kunde inte besegra mig denna afton. Men roligt var det.
Imorgon är jag ledig så ikväll får jag vara uppe hur länge jag vill. JIPPIE!! När jag är ledig imorgon så ska jag och Emma först åka till banken med hennes spargris sen åka och leta efter en rosa cykel till henne. Hon är lite uppspelt inför imorgon.

Daniel / 7 maj

Bambi på besök


Fick Bambibesök i trädgården... som tur är har vi satt nät runt vår nya äppelträd.
4 maj

Vagnmys


Ida myser i vagnen i Vadsbro 2 maj.

Korsett kanske?

Jaha, då har man varit och tränat ännu ett Core-pass på Gröndal. Det passet fokuserar ju på magen och ryggen och det är precis vad jag behöver. När jag går och bär på Ida så mycket så behöver man lite ryggmuskler och för att komma in klänningen som jag har tänkt att ha på Kristofer & Marias bröllop så behöver jag verkligen träna magmusklerna.

För jag vet att magmusklerna finns där nånstans... bakom allt överflödigt skinn efter graviditeten. Men jag vet inte om jag hinner träffa på dem innan den 23 maj då klänningen ska på!! Jag vet i för sig inte om jag någonsin skulle kommit i klänningen för jag köpte den i Krakow i somras - men eftersom jag redan var gravid så kunde jag inte prova den utan tog en storlek och höll den framför spegeln och tyckte det såg rimligt ut - men jag börjar titta på lite andra alternativ... korsett kanske hjälper? Nån som har nån att låna ut?

Jennie / 7 maj

Tandläkaren

Jaha... så har man gjort hål i plånboken och mitt godisätande har bidragit till den personliga konkursen... :-)

Var hos tandläkaren idag och lagade 1 hål och lagade en plomb som jag tappat och vips var man 2750 kr fattigare. I för sig ingick den första undersökningen och borttagning av tandsten - så det är var ju rena kapet - eller hur?! Sen ingick också tipset om att den kvinnliga tandläkaren köpt en snygg svart och rosa klänning på Lindex som inte behövdes strykas och var snygg både till fest och vardags - och såna tips är ju värda mer än 2750... ;-)

Fick också en rekommendation om att dra ut en visdomstand och efter lite diskussioner kom vi fram till att det var bäst så... HJÄLP! Så den 2 juni är det dags... gå till tandläkaren och dra ut en tand, ha ont och bli 1000 kr fattigare... Tjena va kul!!!

Jennie / 5 maj

Flyget bokat!

ÄNTLIGEN har vi bokat flyget till Thailandsresan! Så skönt att ha det bokat och betalt. Bokade via Travelpartner där jag jobbar lite extra så jag lyckades få lite rabatt, i för sig bara ca 500 kr men ändå - de 500 kr kan vi äta mycket gott för i Thailand. Nu är vi bokade på ett SAS flyg som avgår från Arlanda den 22 oktober till Krabi (via Köpenhamn och Bangkok)och kommer tillbaka den 29 november. Ska bli så härligt!

Jennie / 5 maj

Titta jag har händer!

Nu har Ida lyckats hitta både sina händer och fötter och tycker det verkar spännande med alla tentakler som sticker ut på kroppen. Hon lyckas också få händerna att lyda hjärnan och börjar greppa saker som hänger ovanför henne. Ibland blir det ett bakslag och händerna får lite för mycket fart och flyger upp i huvudet och slår till henne och gör henne förvånad - så gulligt!

Hon älskar att titta på storasyster Emma när hon hoppar omkring. Tur att man har en 4-åring som inte kan stå still - i för sig kan väl ingen 4-åring det, eller?!

Jennie / 5 maj

Valborg

Jaha, då har vi klarat av Valborgsmässoafton också! Jag och tjejerna var hemma på torsdagen och njöt av solen. När Ida sov så plockade Emma och jag och grannarna pinnar och ris längs vägen och gjorde en brasa till kvällen.

Startade grillarna 17:00 och 18:00 dök resten av grannarna upp med sin mat och sina grillar. Det blev lite rörigt för vi hade inte riktigt räknat med att alla skulle komma så det fick hämtas in stolar och bord för att det skulle räcka.

Kl. 20 så var det dags för Ida att nattas och jag tyckte själv att jag hade planerat eftermiddagen bra med mat och sömn för henne så att hon skulle somna sött runt åtta för att jag skulle kunna vara med vid brasan. Men nähä då... Ida hade andra planer idag. Hon var grinig och kinkig och somnade inte förrän 21:20 och jag var inte ute vid brasan förrän vid halv tio. Fick njuta av brasan och sällskapet i ungefär 30 minuter sen var det nästa tjej som var trött. Så det var bara att gå och in natta nästa och när klockan var strax innan 23 så hade Emma somnat och jag tog beslutet att inte gå ut utan gick och la mig.

Men, men det blir väl en brasa nästa år jag kan titta på!

Jennie / 5 maj

RSS 2.0