Påskkärringar

Igår var det skärtorsdag och tjejerna fick gå till dagis som små påskkärringar.

Ida ville måla sig själv i ansiktet men eftersom jag känner henne så vet man aldrig hur det skulle se ut och jag anade att färgen inte bara skulle hamna i ansiktet - inte ens säkert att hon skulle måla på sig själv utan någon helst annanstans. Men som vanligt så ryckte storasyster Emma in när Ida sätter sig på tvären och hon övertalade Ida att få måla på henne.



Så till slut så var de sminkade och påklädda och det var dags att åka iväg till dagis.



Jennie / 22 apr

Grillpremiär!!

Idag var det skärtorsdagen och den bjöd på strålande sol och ca 20 grader varmt - härligt!! Så självklart passade vi på att ha grillpremiär och presseningen åkte bort från utemöblerna och torkades av och dynor på sen var det bara att dra fram grillen för första gången i år och sätta fart.

Hade trevligt besök av grannarna i både 8:an och 10:an och barnen var det full fart på som vanligt!

Sen gick solen ner och man kände att det inte var sommar för då blev det kallt och lite rått så vi avslutade kvällen tidigt och gick in och försökte få en övertrött liten Ida att sova - gick sådär... :)

Jennie / 21 apr


Påverkan...

Vilken påverkan vi verkar ha haft på Emma gällande resor! Idag när jag nattade henne småpratade vi som vi alltid gör när hon ska sova. Ibland brukar hon vilja fråga något som hon alltid undrat och idag kom hon inte på vad det hårda i kroppen hette - men kom strax på att det hette skelett. Sen ville hon prata lite om vad hon tyckte allra bäst om i världen och gissa vad det var?!?!

Jo, att resa! Så hon blir nog som mamma sin! Fast sen ångrade hon sig i för sig och sa att resa var det näst bästa hon visste. Det allra bästa var att få vara med de man tycker om, typ familjen, kompisar och pyssellådan! :-)

Vi får nog packa med oss lite pyssel till Thailand...

Jennie / 19 april

Lördag

Idag är det lördag och det är som en vanlig lördag bara... där vi så klart har fullt upp! Emma var på simskola i morse med farmor, Daniel och hans pappa slängde skräp och hämtade det bubbelbadkar Daniel köpte igår och jag var och tränade Zumba för första gången med min vän Maria. Vi tyckte båda det var himla kul så det gör vi absolut om igen...

Och nu är Ida hos farmor, jag har pluggat och Emma har lekt med grannflickan Indra. Men nu börjar klockan närma sig 15.30 och vi ska åka på middag hos just Maria och hennes make Kristofer - ska bli himla trevligt, var superlängesen vi sågs allihopa!!

Jennie / 16 apr

Uppdatering

Och som vanligt har vi halkat efter i bloggskrivandet men det har liksom prioriterats annat... men här kommer ändå en liten uppdatering om vad som pågår:

IDA
Ida är idag 2 år, 2 månader och 8 dagar gammal och är så himla go! Hon pratar konstant (undra vem det kommer ifrån?) och lär sig nya ord varje dag. Nu pratar hon nästan jämt med 3-ords meningar och det är så häftigt att man kan ha en riktig konversation med henne. Det kan dock bli lite fel ibland. Hon kom hem en dag och sa: Noel putta Ida, ledsen. Och jag tolkade det så klart som om Noel på dagis hade puttat Ida och att hon blev ledsen då. Vi pratade lite om det och jag sa att man inte får puttas och hon svarade bara med ledsen.

Tänkte att jag skulle fråga på dagis om vad som hade hänt eftersom hon pratade så mycket om det men jag hade inte hört något och då kom sanningen fram: det var visst inte Noel som puttade Ida så att hon blev ledsen - det var Ida som puttade Noel så att han blev ledsen :-) Så kan det gå! Aja baja Ida! :-)

Här hemma far hon runt för det mesta och älskar när hon får jaga någon eller vara med Emma när hon pysslar. Det är dock inte alltid det bästa för man vet aldrig vad hon tar sig till med limmet, saxen, tejpen eller målarpennorna! På dagis stormtrivs hon och favoritfröken Rosie har hon bjudit med till Thailand. Hon kom hem och berättade att Rosie skulle följa med. Jag frågade Rosie och då hade Ida frågat henne om hon kunde följa med till Thailand... :-)

EMMA
Emma är imorgon 6 år och 2 månader och har fått 2 vuxentänder (som hon kallar det själv). Hon har tappat 2 tänder och 2 nya är på väg upp - hur gulligt som helst! Hon kan - som sin lillasyster - nästan aldrig vara still men om jag ska tro deras mormor så är det nog ett drag från mig! Hon dansar till nästan all musik hon hör eller busar med lilla Ida som är hur nöjd som helst att få leka med Emma.

Emma har fullt upp med aktiviteter - lördagar är det simning, tisdagar är det beachvolley och onsdagar är det dans och hon tycker alla 3 aktiviterna är roliga - men om beachvolleyn tyckte hon lite extra: "Mamma, det är sjukt kul"!

Hon börjar verkligen se fram emot att åka till Thailand och pratar om poolen och stranden och lägenheten. Igår frågade hon mig om vilka kläder tomten har i Thailand - det går ju inte att ha samma kläder som hemma för det blir för varmt. Hmm ja han har säkert några röda badbyxor någonstans blev nog mitt svar.

ÖVRIGT
Annars har vi det fullt upp - och då överdriver jag verkligen inte! Det byggs badrum, packas, pluggas och jobbas så minuterna på dygnet räcker inte riktigt till.

Badrummet börjar lika nåt - idag 10/4 har Daniel och hans pappa Lasse börjat att kakla så nu ser vi ljuset i tunneln.

Packningen har stannat av lite då vi har varit tvugna att prioritera badrummet och plugget men vi hoppas få hjälp från vänner och familj i mitten/slutet på maj så att vi inte får magsår på köpet.

Skolan går ganska så bra för mig - har bara fått tillbaka en inlämningsuppgift och fick G+ på den så jag är nöjd. Den andra uppgiften har jag inte fått svar på än men jag väntar med spänning. Nästa inlämningsuppgift lämnade jag in idag så nu håller jag tummarna. Sen är det "bara" en tenta och 4 inlämningsuppgifter kvar innan jag har klarat av mina 30 hp Sociologi och kan se fram emot nästa 30 hp i Sociologi på lite varmare breddgrader. Men som tur är har jag en otroligt bra chef som nu har tagit in min ersättare lite tidigare för upplärning vilket innebär att hon är på jobbet 2 dagar i veckan och jag redan nu kan dra ner lite på farten på jobbet och koncentrera mig på annat - typ skolan! För det är ju så himla kul...

Annars då.. jodå Thailand närmar sig med stormsteg och avresan är nu 3 månader bort. Vi har bokat och betalt flygbiljetterna. I slutet av april ska skolan betalas, mitten på maj ska vi fixa visum och i juni ska vi betala boendet. Och jag längtar så sjukt mycket! 

Jennie / 10 april 

RSS 2.0