Istán

En helt vanlig skoldag när vi inte har något för oss efter att tjejerna slutat finns det många ställen att göra små utflykter till här omkring! En dag förra veckan fick vi lust att åka upp i bergen så det blev ett besök i bergsbyn Istán. Så vi åkte upp i bergen i ca 30 minuter innan vi om till den lilla byn med sina vita hus byggnda bland bergen. Nästa vecka blir det nog en annan liten by här omkring!
 
 
 
Jennie / 29 sep

Goda middagar

Här i Marbella-området kan man äta massor med god mat och vi hann med några besök på trevliga restauranger när familjen Schmidt var här.
 
Bland annat vår favorit-chiringuito på Puerto Banus stranden:
 
 
 
 
 
Sista kvällen blev det middag på Apelsintorget inne i Marbellas Gamla Stan där vi fick smaka på ett himla god paella!
 
 
 
 
Dagen efter - den 16 september - var det sen dags för familjen att åka hem. Har varit superkul att ha dem här men nu är det dags att leva några vanliga dagar med förskola/skola för oss alla, middagar hemma i egna köket och gå och lägga oss tidigt.
 
Jennie / 22 se

Parque Acuatico

När familjen Schmidt var här så var ett besök på Parque Acuatico Mijas ett måste! Så lördagen den 13 september åkte vi dit och det blev en toppendag med en massa åk och bad och vi gick inte därifrån förrän vi blev tillsagda att gå upp ur poolen för parken skulle stänga!
 
 
Papporna vågade sig på att åka den brantaste rutschkanan!
 
 
 
 
Nu får vi tyvärr vänta till våren att åka tillbaka för nu är parken stängd för säsongen.
 
Jennie / 22 sep

Disco & El Rincon

I fredags kväll så var det dags för Emmas första disco på Svenska Skolan. Eftersom det var från 6 år och uppåt fick Ida vara hemma, men med kompisen Molly här gjorde det inget alls!
 
Emma däremot klädde upp sig och blev så där vacker som hon alltid är och gick på disco! Vi andra passade på att äta middag i La Campana och vårt favoritställe El Rincon.
 
 
Efter en god tapasmiddag med alla de vanliga läckerheterna blev det så klart glass till barnen!
 
 
Jennie / 18 sep

San Pedro Marknad

Vi måste ju visa våra gäster den trevliga marknaden i San Pedro! Så det fick bli ett besök i torsdags!
 
Kom som vanligt därifrån med lite frukt och grönsaker och den här gången blev det en hatt till Ida också! Emma var i skolan så hon fick inget den här gången.
 
 
 
 
Jennie / 18 sep

Sangria så klart!

Vad gör man efter en varm dag, termometern visar 27 grader kl. 19:00 och man har trevligt sällskap på balkongen och barnen leker?
 
Jo man smyger ut en tallrik chips och kex och dricker iskall sangria till!!
 
 
 
 
Livet är gott!!
 
Jennie / 18 sep

Dyr lunch på stranden

Onsdag och våra gäster har hunnit packa upp lite så nu var det dags att visa dem stranden. Så det blev en promenad ner till Playa Casablanca, 200 m från oss där Oliver & Therese fick för sig att bjuda mig och Daniel på lunch. Våra tjejer var ju i skolan och det var nog tur det för det blev en skitdyr lunch - men otroligt god och trevlig!!
 
 
Hit ska jag absolut gå igen och äta den fantastskt goda tomat och mozarella tallriken jag åt!!
 
Jennie / 18 sep

9 sep: Familjen Schmidt anländer

Nämen oj vad längesen jag skrev något här men så blir det när man har trevligt sällskap - och det har vi haft!!
 
En hel vecka stannade fina familjen Schmidt och vi hann med en hel del under veckan. Innan de kom så hann vi både storstäda och storhandla.
 
 
 
Så här satt vi förberedda på deras ankomst och tjejerna längtade tills det skulle bli dags att åka och hämta dem. Men tyvärr blev flyget tre timmar försenat. Men till slut kom de fram till Malagas flygplats och Daniel väntade med minibussen på dem. När de äntligen kom till lägenheten vid 23-tiden hade våra tjejer somnat, men kylen var full och lägenheten städad...
 
Och vad hade de med sig?! Svenskt härligt plockgodis som räcker för hela veckan plus ett paket O´boy och lite andra småsaker vi beställt. Tusen tack för allt det förresten! <3
 
 
Jennie / 18 sep

Föräldrafika och afterwork

I fredags, var det dags för alla föräldrar på skolan och förskolan att få smaka de bullar som Emmas klass bakade.
 
Så kl 14 samlades 58 barn och deras föräldrar och syskon på skolan för lite föräldrafika - och det blev en varm sådan. 36 grader i skuggan bjöd Nueva Andalucia på denna eftermiddag så saften gick åt snabbt - så även de fantastiskt goda bullarna och kakorna de bakat!
 
Och jag och Daniel fick chansen att prata med alla trevliga föräldrar vi lärt känna och nya vi inte träffat förut.
 
Efter fikat åkte pappa Johan och hans dotter Sydney, pappa Jonatan och hans dotter Molly och vi ner till Playa Puerto Banus för lite afterwork. Känns helt okej faktiskt att få sitta vid ett bord i sanden med ett glas kallt vitt vin i handen och prata med trevliga föräldrar medan barnen lekar i sanden under parasollet bredvid!
 
 
 
Kvällen avslutades med ett kvällsdopp!
 
 
En otroligt härlig avslutning på en härlig vecka!
 
Jennie / 8 sep

Bullbak

I torsdags var Emmas klass - på 10 elever - hemma hos fröken Caroline för att baka bullar.
 
Caroline behövde lite hjälp från snälla föräldrar som kunde tänka sig att vara med och självklart ställer pappa Daniel upp. Skönt för Emma eftersom Caroline har en stor hund och som ni vet är hon hundrädd och då kan det vara skönt att ha med pappa.
 
Daniel fick ansvaret att grilla korv till barnen och vara poolvakt när det var dags för poolbad.
 
Så det var i torsdags eftermiddag en mycket glad och sprallig Emma som kom hem och berättade om allt kul de varit med om hos Caroline!
 
Det var inte bara Emma som var nöjd med dagen - så här kul kan man ha det på förskolan:
 
 
Jennie / 6 sep

Nya lägenheten

Nya lägenheten ligger riktigt bra till: 200 m till havet, 5 km till skolan och ett flertal livsmedelsbutiker och restauranger i närheten. Eftersom vi ändå har bil så skjutsar vi barnen till skolan men skulle någon av oss behöva bilen så går det buss precis utanför lägenhetskomplexet som går till skolan.
 
Lägenheten, som är ca 85 kvm, ligger på andra våningen med utsikt över poolen och lite havsutsikt mellan palmerna när vädret är klart.
 
Det känns alltid lite konstigt i början när vi flyttar in i ett nytt boende och det gäller att göra lite förändringar så att det ganska snabbt känns som hemma. Så i måndags åkte jag och Daniel till Ikea och handlade för att få lite hemma-känsla! :-) Så när vi kom hem var det bara att börja skruva, packa upp saker och göra lite fint. Kanske inte som vi skule ha det hemma men nu känns det mer som ett hem än ett hotellrum.
 
Några FÖRE och EFTER bilder:
 
 
 
 
 
 
 
Och "skolan" är också på plats!
 
 
När alla möbler var på plats och kläderna fått plats i byråer och garderober var det dags att fylla kylen och skafferiet! Så det blev en tur till Al Campo i tisdags för att storhandla!
 
Så nu är lägenheten redo att bo i och för att ta emot besök!
 
Jennie / 6 sep
 

Utsikt

Ja då har vi äntligen flyttat till "vår" nya lägenhet. Vi trivdes i för sig bra i den förra men den var lite väl liten för oss fyra plus att den låg på 10:e våningen och som en del av er vet åker jag inte hiss! Men jag klarade mig sex veckor utan att behöva kliva in i hissen! Men att få komma till den här lägenheten på andra våningen var en fröjd...
 
Dock inte lika mäktig utsikt från den här balkongen men den duger gott den med.
 
 
Och lutar vi oss ut lite över balkongräcket (inte för långt bara!) så kan vi även från den här lägenheten se berget La Concha, bara toppen men ändå!
 
 
Jennie / 3 sep
 
 

Flytt

Så i lördags 30/8 var det alltså dags att flytta, så vi packade ihop alla våra saker som hade förökat sig lite sen vi kom till Spanien.
 
 
Sen var det bara att försöka fylla vår lånade Opel Astra så gott det gick. Plus två barn som visst ville med också...
 
 
Vi fick inte med oss allt första gången så Daniel fick åka tillbaka en gång till och packa bilen ännu en gång.
 
Jennie / 2 sept

Sista kvällen

Ja då var det alltså dags att flytta till en ny lägenhet och ett nytt område. "Avskedsmiddagen" blev så klart på vårt favorithak El Rincon (På Hörnet). Det blev tapas som var lika goda som alltid.
 
 
Och självklart de fantastiskt goda räkorna inrullade i bacon, som jag får helt för mig själv eftersom maken är allergisk och barnen inte tycker om dem. Sjukt goda!!
 
 
 Jennie / 2 sep

RSS 2.0