Växjö

Jaha då har skolan börjat igen och jag måste börja planera upp varenda minut av min tid... men jag börjar bli van efter alla år som distansstudent.

Den här terminen ska jag läsa Sociologi med arbetslivsinriktning och Sociologisk metod och tillämpning - låter väl kul! Jag har bara börjat läsa men det är redan otroligt intressant! Och det är ju tur annars hade jag aldrig orkat.

Den ena kursen går via Linnéuniversitetet i Växjö och första föreläsningen var obligatorisk - så det var bara att packa bilen den 14 januari och åka ner. Tjejerna fick dock stanna hos farmor för att slippa åka 40 mil på fredagen och 40 mil på lördagen hem igen.

Så jag och Daniel åkte ner själva och bodde hos min kusin Calle och hans familj - och det var otroligt trevligt som vanligt. God mat, gott vin och trevligt sällskap och sedan en jätteintressant föreläsning på lördagen innan vi fick en god lunch i magen innan det var dags att åka hem igen - i snöstorm tyvärr!

Så vi var hemma runt 18-tiden och fick träffa våra sessor som man hinner längta ihjäl sig efter - men det verkade inte som om de hade längtat lika mycket efter oss för de har haft fullt upp hos farmor och farfar!!

Jennie / 30 jan

Idre

Den 5 januari ringde Daniels mamma och sa att de var på väg hem från Idre en dag tidigare än planerat och och genast började tankarna att snurra om vi kanske skulle ta oss upp. Vid 10-tiden ringde Daniel och frågde om vi inte skulle åka upp och kl. 13.45 satt vi i bilen på väg upp...

Daniel slutade lite tidigare från jobbet medan jag som var ledig fick packa alla kläderna och maten... och det gick hur bra som helst - även om Ida ibland packar ur väskan i snabbare takt än vad jag hinner lägga i saker!

Och vi ångrade oss inte en sekund att vi åkte för vi hade så himla mysigt där uppe - som vanligt i för sig.

Torsdag blev det mys vid stugan då det var blåsigt ute så då spelade vi spel, lekte kurragömma, tog en promenad och tittade på ekorren och fåglarna som kalasade på fågelmaten.



På fredagen var det -7 grader och strålande sol så det blev en dag på Idre Fjäll då Emma åkte slalom och jag och Daniel turades om att åka med henne. Ida fick vi underhålla i vagnen med promenader, gå och fika på hotellet eller titta på sittliften som åkte förbi... Hon hade nog inte lika kul som storasyster som susade ner för backarna!

På lördagen var det -22 grader så det blev ännu en dag vid stugan vilket vi inte hade något emot. Så det blev lite lekar och spel och massor med mys och en promenad.





Sen på söndagen var det dags att packa ihop och åka hem - men vi ser redan fram emot nästa gång vi kommer upp!

Jennie / 30 jan


Nyår

Årets nyårsafton ska spenderas i familjen Skoogs nya hus! Vi startade med drink och lite snittar - och godis...




...och fortsatte sedan kvällen i äkta nyårs-anda: mat och dryck, mer mat och dryck och ännu mer mat och dryck. Sen lite snacks och dryck och sen ett tolvslag med bara dryck! Och i år la vi till lite musiktävling som Björn till min och hans egna besvikelse förlorade - STORT! Vi trodde nog alla mer om Björn... :-)

Sen var det dags att frampå småtimmarna packa ner våra sessor i vagnarna och påbörja promenaden från Havrevägen till Valsarevägen - en promenad som normalt tar ca 25 minuter... men inte den här gången! 03.45 började vi gå och hoppsan - det hade visst snöat nästan 2 dm sen vi kom och hoppsan - ingen har plogat! Så det blev en tung och lång väg att gå som tog oss 1 h 10 min innan vi svettiga och gråtfärdiga (i alla fall jag!) kom till vårt mål - men tjejerna sov så sött och märke ingenting och vi fick chans att nyktra till på vägen - men det gör jag nog i alla fall ALRIG om!

Jennie / 29 januari

Juldagen

Och som alltid när vi firar julafton hemma i Vänstra så är det juldagen på Valsarevägen - där Daniel är uppväxt för er som inte visste det. Vi tog och packade ihop oss lite tidigare hemifrån så att Emma fick passa på att prova sina skidskor hon fick i julklapp - första gången någonsin på ett par skridskor:



Ida fick passa på att sova i vagnen medan Emma försöka åka. Sen var det dags att ta sig tillbaka till farmor och farfar och när Ida hade sovit klart ville hon ju självklart hjälpa till i köket.



Och sen var det matdags!!!



Och det var så där fantastiskt gott som det är varje år och man blir lika mätt som alltid och man kan självklart ändå inte låta bli julgodiset som plockas fram till julklappsöppningen och man äter igen tills man nästa mår illa - som varje år! Varför bryta traditioner...



En spis! Precis vad Ida önskade sig - och Emma önskade att Ida skulle få en så slipper lillasyster hänga inne i storasysters rum hela tiden och leka med hennes spis. Alla nöjda!

Ja så summerar vi julhelgen så blev det massor med god mat, godis så det stod upp i halsen och massor, massor och åter massor med paket - allt som vanligt. Och nu kommer problemet att få in alla klapparna i tjejernas rum... och i år funderar jag på att packa upp alla klapparna innan det är dags att börja jobba igen så att de inte är nedpackade i kartongerna ända in i mitten av janauari... för vi måste ju förbereda för nästa paketomgång - tjejernas födelsedagar i början av februari!

Jennie / 28 januari

Julafton

Ja nu har det ju gått mer än 1 månad sen julafton - men jag skriver lite om det ändå..

I år var det Daniels tur att ha jouren över julen vilket han brukar ha vartannat år vilket gör det lättare för oss att vi är hemma hos oss i Vänstra. Så i år var det julafton hemma hos oss och barnens mormor och morfar, moster och kusinerna Edwin och Adam kom på besök.

Men det var inte förrän kl. 13 - det började ju hända spännande och roliga saker redan kl. 08.00!

Vi har varje år en adventskalender med paket för varje dag (som farmor så snällt brukar fixa) och på den 24:e hade vi en skattkarta som hängde så de fick leta sig igenom huset och fram till dagens första paket.



Så nu hade de lite att leka med istället för att längta efter kusinerna... Men när klockan sen blev 13 så kom de äntligen och vi drack som alltid lite glögg innan vi började med maten. Strax efter 14.00 stod maten serverad och det var bara att ta för sig!



Vi hann med att äta, titta på Kalle Anka och Kan du vissla Johanna - som jag bara älskar - innan barnen började fråga efter tomten.... och till slut så dök han upp i fönstret och skrämde slag på Emma men Ida tyckte det var mest spännande.



Och det där vi alltid säger att: "i år köper vi inte så mycket" stämmer aldrig... eller så har vi flyttat på ribban vad gäller "så mycket"? Men barnen var glad i alla fall och de var alla otroligt nyfikna på vem som skulle få det största paketet... minst får störst eller hur är det?




Efter julklappsöppningen var det dags för lite julgodis och självklart måste ju barnen prova lite av allt de fått. Ida ville självklart åka rutschkana i vardagsrummet. Sen blev det lite mer att äta och äta och äta...och lite Kinect så att vi fick röra på oss lite också! Tror att morfar vann 400 meter häck? :-)

Jennie / 28 jan

Händer mycket!

Usch vi har varit så hemskt dåliga på att blogga den senaste tiden - vet i för sig inte om det är positivt eller negativt. Positivt är det väl för att vi helt enkelt har prioriterat annat som är viktigare men jag hoppas att ni ser det negativa i det eftersom ni inte får läsa lite mycket om oss... men vi får uppdatera er eftersom!

Det händer i alla fall en hel del i våra liv och vi ska snart uppdatera om vad som har hänt sen vi klädde granen. Sen dess har det ju varit julafton, juldagen, nyårsafton, vi har kommit en bit i våra Thailandsplaner, jag har börjar skolan, vi har varit på en tur till Växjö, vi planerar 3 kalas för flickorna Engström och vi har haft en hel del härliga vänner på besök - så snart får ni luta er tillbaka igen och läsa om allt som händer... men inte just idag för idag ska jag hinna plugga, ordna med inbjudningarna till Emmas kalas och jag ska öva med Emma inför morgondagens casting för en reklamfilm... så det får bli en annan gång!!

På återseenden!

Jennie / 25 jan

Julgranen

Så var det dags för årets julgran att huggas. Vi träffades som vanligt i skogen med Anderssons och Lasse. P.g.a snön så fick Ida stanna hemma med Gittan.

Det var mycket snö att pulsa i och det var svårt att se hur granarna såg ut.

Tjejerna skulle ha sig en egen liten gran på övervåningen.
Vi hittade en gran som såg bra ut och inte allt för stor när vi var i skogen iallafall.

Lillan var tvungen att kontrollera om jag skruvade fast den ordentligt i julgransfoten.

Slutresultatet blev ju bra om bara gransagan hade slutat här. Men.....

Det jag inte nämde var att granen var mycket större när vi tog in den i vardagsrummet mot vad den var i skogen. Konstigt att den kunde växa så mycket på vägen hem!! Så för att få plats med den så var vi tvugna att möblera om och ställa granen där vi egentligen inte ville ha den. Såga av några grenar på baksidan så vi kunde få in den mot väggen och sen kunde vi äntligen klä den.

Vad händer då när vi har accepterat ommöbleringen och att granen kanske egentligen är i största laget. Jo granen välter och skrämmer slag på hela familjen.
Då kommer jag och Jennie på den brillijanta iden med att vi kapar granen så att den inte blir så stor. Jättelätt att såga av en färdigklädd gran. Allt julpynt bara skakade och pinglade när vi sågade av den medans Jennie och jag skrattde och tjejerna undrade vad vi höll på med.

Det blev mycket skratt när väl granen var kapad och vi insåg att det hade nog varit lättare att ta bort allt pynt först, framförallt ljusslingan!!
Men skam den som ger sig!!

Det nya resultatet blev inte så dumt heller dock lite mindre gran än vi tänkt oss bara!!!
Kan man skarva en gran!?!?!?!!?

Daniel / 9:e Januari

Glöggkväll

Lördagen den 18:e december hade vi bjudit över några kompisar på glögg, sallad, öl och vin. Vi blev 13 vuxna och 10 barn. Fullt hus kan man säga. Jägerskogs från Limhamn hade hittat hit också och det var trevligt att träffa dom igen. Det var ju ett halvår sen sist. Barnen lekte som tur var mest på övervåningen så vi vuxna kunde umgås här nere utan att bli allt för störda. Tack för denna gång och sen får vi se vilka som kan komma nästa år??

Daniel / 9 Januari

Födelsedagsmiddag

Dåså har Jennie blivit bara ett år yngre än mig igen då. Både Emma och Ida verkade vara laddade för att sjunga för Jennie på morgonen för båda vaknade runt 05.40. Jag vet inte om Jennie sov när vi sjöng för henne men huvudsaken är att tjejerna trodde det. Tack för skådespeleriet Jennie.
Till middag hade vi bjudit hit Gunnar, Ann-Kristin, Julia, Lasse och Gittan. Vi bjöd på oxfile som faktiskt var den sista av dom vi "langade" för ett år sedan. Och det var lika gott som vanligt.

Daniel / 9 Januari

Lucia

Äntligen blev det Lucia som Emma väntat på så länge. Hon har övat och övat här hemma och bestämt sig för att vara tärna iår för då får man ha glitter. Det var härlig Lucia stämning med minusgrader och snö.



Det bjöds på fin sång och efteråt fikades det på glögg, pepparkakor och lussebullar.

Daniel / 2 Januari


RSS 2.0