Vaccinering

Idag tog vi tag i saken och åkte till Telge Vaccination för att ta sprutor inför resan, och det blev en dyr utflykt.

Daniel och jag fick vaccin mot Hepatit B - eftersom vi tidigare bara fått Hepatit A vaccinet. Sen fick vi båda vaccin mot japansk encefalit som är en hjärninflammation som orsakas av myggor. Emma fick spruta nummer 2 mot Hepatit A och Ida fick Twinrix som är mot både Hepatit A & B, sen fick tjejerna drickvaccinet Dukoral... och hela kalaset gick på 4890kr!!!

Men det lär ju kosta mer om vi blir riktigt sjuka så det var bara att snällt betala och få sprutorna - men tjejerna fick i alla fall varsitt klistermärke efterråt!

Jennie

Koh Phangan

Vi hade inte tänkt att boka datum för vår tripp till Koh Phangan men vi hittade ett så fint hotell så det var lika bra att boka det.

Vi åker dit den 22 juli och åker sen vidare till Koh Tao den 27 juli och stannar där 4-5 nätter, men våra dagar på Koh Phangan ska spenderas på det här hotellet:

http://www.haadladresort.com/

Det verkar väl helt okej? :)

Jennie

Midsommar

Midsommaraftonen har varit och den blev trevlig som vanligt!

Vi började med en tripp till Nykvarns Folkets park där det var dans kring stången och barnen fick åka varsin karusell, en sockervadd och godisremmar. Ida och Molly valde bilkarusellen och de verkade tycka den var rolig - speciellt eftersom Ida skrek att hon ville åka igen...



Efter parken gick vi hem till familjen Schmidt/Gustafsson och fick oss lite att äta och en kall cider till medan barnen lekte på som vanligt.

Vid 15-tiden tog vi barnen med oss på promenad hem till Valsarevägen där kvällen skulle spenderas. Therese och Oliver och deras döttrar Molly och Nellie följde med och lite senare anslöt Anna, Björn och fina Tyra och sen kom vana Valsarevägenfestdeltagarna Calle, Sofia och Erik!

Det blev god mat - grillad så klart, drinkar, snapsar och tävlingar och som vanligt mycket skratt... och en god midsommartårta som Daniel och jag gjort med recept från Icas Buffé tidning - söt och god!



Vi klarade oss från regnet nästan hela dagen - bara en kortare skur runt 22-tiden men vi satt ju under tak med både filtar och infravärme så det spelade ingen roll för vår del.

Vid 1-tiden började gästerna droppa av och vi kom i säng runt 2-tiden - mätta och glada!

Jennie


Visum klart!

Så där ja - då är visumet hämtat och klart och de släpper visst in oss i landet och låter oss stanna i 6 månader!

Jennie

Tillbaka på Bäverstigen

Vi försöker hinna med att träffa så många av våra vänner och familj som vi bara kan innan vi åker och idag 6 jni var det dags för familjen Kihlman. De bodde grannar med oss förut så nu fick vi chansen att komma tillbaka till Bäverstigen och ta oss en titt på gatan... och på det fick vi god mat och fantastiskt sommarväder, och ett glas vin till lunch!

Jennie

Kubbkväll

5 juni var det dags för den årliga kubbkvällen med den årliga kubbtävlingen mellan Daniel och Björn och deras pappor Lasse och Kjelle - som för övrigt brukar vinna. Inte bara brukar vinna utan har vunnit varje år sen sex år tillbaka eller nåt....

...men undrens tid är inte förbi!!!

I år vann nämligen Daniel och Björn och snabbt gick det också - vilket var ganska bra för då fick vi istället sätta oss till bords och äta gott från grillen!

Jennie

Visum

Emmas pass blev lite oväntat klart igår 21 juni så det var lika bra att få det gjort med visumet så vi bestämde oss hastigt och lustigt att åka upp till Thailändska ambassaden och lämna in visumansökan.

Det var lite saker vi inte hade förberett bara, så vi fick snabbt fylla i alla fyra visumansökningarna, åka ner på stan och ta foton till passet, boka flyget från Krabi till Kuala Lumpur eftersom vi måste åka ut ur Thailand en gång och leta upp våra pass och flygbiljetter till och från Thailand, äta lunch och ta ut pengar till visumkostnaden och sen ta bilen upp till Östermalm där ambassaden ligger.

Så stressigt blev det men vi hann med alltihopa på 2 1/2 timme sen kunde vi pust ut!

När vi fotade oss på Kringlan fick jag genast lite av Sällskapsresan känslan när de är i fjällen, nej alperna och ska ta liftfoton.. :)

Så nu kan vi bocka av visumansökan och Emmas pass!

Jennie

Tyresö

Den 4 juni fortsatte roligheterna och på kvällen var det dags för en tur till Tyresö och hälsa på fina familjen Ståhl med barnen Iris och lilla Albin.

Så ännu en gång fick vi avnjuta en god middag i supertrevligt sällskap och Ida fick äntligen leka med sin kompis Iris.



Jennie

Att göra

Nu börjar det dra ihop sig och det är lite saker vi behöver bocka av:

- Ordna nytt pass till Emma
Vi väntar på ett nytt pass till Emma eftersom hennes hade gått ut. Vi måste ha med passen när vi lämnar in visumansökan vilket vi egentligen planerat att göra imorgon - men det får visst vänta några dagar till.

- Ta passfoton på hela familjen
Det behövs både för visumansökan och visumförlängning när vi är i Thailand.

- Skriva ut visumansökningar från www.thaiembassy.se och fylla i

- Beställa nytt VISA-kort till mig eftersom jag nu upptäckt att det går ut i november i år.

- Boka resa till Kuala Lumpur
Eftersom vi måste åka "utomlands" en gång på vårt visum så passar vi på att åka till Malaysias huvudstad Kuala Lumpur och bo på hotell och lyxa till oss lite.

- Ordna med överföringar
Internet kan det vara lite upp och ner med i Thailand och ibland inte fungera så himla bra så vi ska försöka lägga upp så mycket överföringar mellan våra bankkonton innan vi åker så att inte behöver tänka så mycket på det. Vi ska också gå igenom alla de räkningar vi får på pappersfaktura och försöka fixa E-faktura så att vi kan betala räkningarna enkelt från Thailand.

- Vaccinationer
Vi måste kolla upp om vår yngsta dotter behöver ta fler sprutor, vi andra är vaccinerade så det räcker, dock ska vi alla ta den tredje fästingsprutan i år så att vi inte behöver börja om när vi kommer hem.

- Sen har vi på allvar börjat att fundera över vad vi ska packa med oss, någon som har bra tips så är de mer än välkomna!

Taxinge 4 juni

Vädret fortsätter att hålla i sig så varför inte passa på att hitta på något utomhus!

Så det fick bli en dag då vi betar av listan med goda vänner vi vill träffa innan vi åker. Förmiddagen spenderades ute vid Taxinge slott med kära familjen Jägerskog från Limhamn som var på besök i Nykvarn. Lite lunch och sen fika av Taxinges goda kakbuffé är aldrig fel! Och barnen lekte som vanligt som om det var igår de sågs fast det nu snart gått ett halvår sen de sågs sist.

Stortjejerna Emma och Meja var det full fart på och lekte som bara den och de lät även småttingarna vara med då och då.






Emma längtar redan tills hon får träffa Meja igen - kan dessvärre dröja ett tag...

Jennie

Växjö

Den 3 juni var det dags för den allra sista resan till Linnéuniversitetet i Växjö för den här terminen!

Så kl. 09:00 bar det iväg och det var nog en av de varmaste dagarna hittills i år som vi fick sitta i bilen i 5 timmar. Men vi passade på att ta svängen förbi Valdemarsvik där Anna, Björn & Tyra höll hus och tog en paus där i värmen - sen åkte vi vidare till Växjö.

Jag hade ett seminarium och en muntlig presentation om min paper och det gick på två timmar och sen var det dags att åka hem igen - i värmen! Så nu kan jag andas ut och känna mig stolt över att jag lyckats att studera Sociologi på heltid samtidigt som jag har jobbat heltid - det har varit skittufft i perioder men nu efteråt känns det som om det var hur lätt som helst :)

Så nu är det bara att luta mig tillbaka och invänta betygen och se fram emot höstens kurser!

Jennie

Överlämning av nycklar

Den 2 juni var det dags: då lämnade vi över nycklarna till våra hyresgäster och får nu hoppas att de tar hand om vårt hem!

 

Känns skönt att allt är klart med flytten men det känns samtidigt sorligt att lämna huset då vi trivs så himla bra och har slitit så hårt med att få det som vi vill ha det!

Men månaderna kommer nog gå fort så snart är vi tillbaka igen!!

Jennie

Möhippa och flytt

Den 28 maj fick bli sista helgen i huset och stora flyttlasset gick då. Daniel fick ta hjälp av kompisarna Oliver, Björn och Emanuel för att få iväg alla möblerna. Själv drog jag iväg på bästa Karin Lagsjös möhippa. Så jag roade mig gott medan stackars maken fick slita hemma i huset!

Möhippan var superlyckad och vi hade himla trevligt. Viktigast är dock att den blivande bruden har kul och det verkade det som. Hon fick förutom oss nio tjejer även sällskap av den uppblåsbara Geourgos Galvin kallad George och han blev även mäkta populär på räkkryssningen vi åkte på.

Kvällen avslutades vid midnatt och jag och min andra granne Sandra tog med oss Karin hem i en taxi och fick då gå och lägga mig på en madrass i arbetsrummet där min familj låg och sov, resten av huset var tömt på möbler...

Jennie

Dansuppvisning

Mitt i allt flyttande var det skönt att få komma iväg och göra något annat.

Söndagen den 29 maj var det dags för Emmas dansuppvisning på Estrad i Södertälje. Oj vad hon har längtat efter att få stå på scen igen. Hon stormtrivdes på scen sist hon uppträdde.

Så nu var det alltså dags igen och den här gången var även bästisen Olivia med och de skulle klä ut sig till djur. Emma blev en leopard eller gepard - vet inte riktigt skillnaden - och jag hittade en klänning på Kappahl efter mycket letande efter djurkläder. Emma blev supernöjd över klänningen som tur var!




Och det var lika härligt som vanligt att se dem uppträda!!! Så himla duktiga!

Jennie

Scaniamilen


Den 26 maj var det så dags för den årliga Scaniamilen på Gröndal. Det finns tre olika lopp att välja mellan: barnloppet på 800 m, Scania Femman på 5 km och Scaniamilen på - så klart - 1 mil.

Emma sprang barnloppet på 800 meter och gjorde det bra! Efter hennes lopp var det fiskdam, lite mat, ansiktsmålning och hoppborgen som gällde och hennes pappa följde snällt med!



Sen var det dags för Scania Femman som både jag och Daniel valde och eftersom jag inte har sprungit alls under våren - mer än typ tre gånger på löpband så hade jag inga höga förhoppningar om att ta mig igenom loppet på en bra tid. Men målet var att ta mig igenom det utan att dö och det lyckades jag med - så jag får väl vara nöjd!

Jennie

RSS 2.0