Helg

Äntligen helg!

I lördags var det kanonväder med nästan klarblå himmel och vi bestämde med några andra svenska familjer att ses nere på Klong Dao Beach. Vi måste ju prova Daniel och Joacims hemgjorda beachvolleynät. Så det blev beachvolley, lek på stranden och bad i poolen från 09:30 till 12-tiden och sen var det lunchdags.



Efter lunchen packade vi ihop och åkte ner till Lena & Patrik på Long Beach och hade en lugn och skön eftermiddag med en promenad på stranden och bad i deras pool.



Kvällens middag blev på Restaurang Sonya som ligger i Klong Khong där vi var tvungna att prova lasagnen vi fått rekommendationer om - det var lång väntetid på den men när den väl kom så var den supergod. Tur att vi hade med oss datorn så att man kunde titta på film medan man väntade.



I söndags var det också fint väder och Ida ville ut och få provåka moppen vi hyrde igår lördag. Så det var bara att ta på sig hjälmarna och åka en sväng i kvarteret - och hon sken som en sol.



Sen blev det ett besök på stranden och sen åkte vi tillsammans med familjen Rhedin till favoritfiket där Ida fick en vaniljmunk att sätta tänderna i.



Och Emma fick en chokladmilkshake!



Middagen blev lite take away mat hemma hos Rhedins.

Så var den helgen slut och känslan man har på söndagskvällarna är härlig. Att bara längta efter att få påbörja en ny vecka med trevligt sällskap, god mat och massor med roliga aktiviteter - underbart helt enkelt!

Jennie

Fina Emma!

Superfina Emma på stranden på sitt allra bästa humör och det är väl inte så konstigt när hon får bada, leka i sanden, leta snäckor - och allt detta med alla sina kompisar hon träffat.


Veckan som gått

Det var som vanligt varit fullt upp i veckan men med roliga saker!

Vi lämnar tjejerna som vanligt vid 08:30 och sen hittar vi på något med någon av de andra vi lärt känna eller så blir det plugg. Den här veckan har jag varvat gym träningen med Ashtanga yoga som var riktigt tuff och vi hade alla ont i kroppen ett par dagar efterråt. Daniel har varvat gym träningen med att spela pingis två dagar i veckan.

Sen i onsdags var det som vanligt strandfotboll på Klong Dao Beach och som vanligt spelade jag inte utan stod mest och pratade.

I torsdags var det storsamling i skolan med lekar tillsammans med oss föräldrar och efter det dags för föräldrafika medan barnen går till stranden för att ha idrott. Efter fikat åkte vi en sväng hem till Lena och slappade medan Daniel och Patrik spelade lite tennis i värmen. Sen blev det lunch tillsammans med Jenni och Martin från Uppsala.



Och efter lunch var det dags att hämta barnen... På kvällen blev det middag på Papillon och medan vi åt så tog Tyra och de andra barnen hand om Ida.



Och när Ida blev trött så kröp hon upp hos Ebba och somnade.



I fredags hade vi en härlig dag - jag, Lena och Jenni började med att yoga på morgonen efter att vi lämnat barnen på skolan och eftersom yogan slutar 11 var det bara att gå hem och duscha och packa ihop inför eftermiddagen sen var kl. 12 och tjejerna skulle hämtas.

Sen åkte vi ner till Sai Naam och åt lunch och badade tillsammans med flera familjer ifrån Sanuk skolan.





Sen kom "M" och målade naglarna på alla som ville - för 35 kr och självklart var Emma och jag där som kunder!



På kvällen blev det en trevlig middag på restaurangen Rann vid Long Beach och medan vi väntade på maten tittade barnen på film.



Och Ida somnade hos Ebba igen...



Sen tog vi tucken hem med Ida sovandes och så var det bara att vänta in helgen med allt roligt som händer!

Jennie

Känns som hemma!

Så himla underbart när man hör Emma säga:

"Mamma, nu känns det verkligen som hemma här i Thailand. Jag har nästan glömt bort hur svensk mat smakar, men det gör inget för det finns så mycket annat jag kan äta här."


Jennie


Kamera

Vår ena kamera har ju gått sönder och vi passade på att köpa en ny när vi var i Phuket och då också uppgradera oss till en riktig systemkamera av märket Nikon. Så nu kan vi ta ännu mer och bättre bilder.

Jennie


Hemresa från Phuket

Söndag 18 september var det dags att åka hem från Phuket och tillbaka till vårt kära Koh Lanta.

Vi började med frukost på The Coffee Club - som tur var hade de massor med annat än bara kaffe eftersom ingen av oss dricker kaffe.





Efter frukosten hann vi med en del shopping och lite lunch innan vår chaufför hämtade oss strax efter 12 och en fem timmar lång bilresa väntade. Han stannade som tur var ett par gånger på vägen så att vi kunde sträcka på benen. Ett av stoppen var Golden Cave där det fanns massor med apor.








Sen var det bara att fortsätta resan hem och efter ett matstopp var vi sen hemma vid 18-tiden då det bara var att packa upp alla sakerna och sen förbereda oss för veckan som kom .

Jennie

Shoppinglördag i Phuket

I lördags vaknade vi alla upp på vårat härliga och annorlunda hotell och tog oss ut i köpcentret för att äta frukost. Tyvärr öppnade inte affärerna förrän 11:00 så vi kunde i lugn och ro äta frukost... som blev på Au Bon Pain.



Sen tog vi en promenad men bestämde oss vid 10-tiden för att ta en taxi till Central Festival - det andra varuhuset på Phuket - fast inne i stan.



Så där blev det shopping, shopping, shopping och en himla god lunch med sushi och grillat!



Vi stannade till 14-tiden innan vi tog en taxi tillbaka till Patong och tog oss an shoppingscentret Jungceylon igen och gick runt och tittade och handlade och Lena, Maya, Ebba och jag hann med en ansiktsbehandling och sen var det 18:30 då det var middagsdags.



Och efter det blev det lite mys på ett av familjen Rhedins rum som var något rosa och blommigt...



Daniel & Ebba kunde sen inte hålla sig utan gick ner och satte sig i fiskspat igen.



Sen var vi alla trötta efter en lång dag och gick och la oss.

Jennie

Avresa Phuket

I fredags var det pirrigt att gå upp för tjejerna eftersom de visste att så fort skolan slutar så är det dags att åka med familjen Rhedin till Phuket.

Medan tjejerna var i skolan så hann jag och Daniel med en tur till gymmet och sen var det dags att packa och städa lägenheten lite och handla lite matsäck till bilresan. Sen åkte Daniel och hämtade Lena och Patrik och vi hämtade upp de förbeställda smörgåsarna till resan - sen var det bara att invänta att alla fem tjejerna (Ida, Emma, Maya, Ebba och Tyra) skulle sluta skolan.

Sen bar det av mot Phuket - det var bara en bilresa på ungefär 5 timmar i minibuss framför oss att "se fram emot"!



Men med trevligt sällskap och lite lekar i bilen gick tiden snabbt!



Vi var framme vid 17-tiden och vi checkade in på vårt "kitschiga" hotell Pimnara Boutique Hotel med perfekt läge - mitt inne i det stora köpcentret Jungceylon i Patong.




Och så här såg vårt rum ut...



...med en lite annorlunda lampa!



Sen var det middagsdags och det fick bli på McDonalds - måste ju passa på att äta det som inte går att hitta på Koh Lanta.

Efter maten var det lika bra att passa på att shoppa lite medan köpcentret var öppet så det blev shopping för oss alla som avslutades med en ansiktsbehandling för mig, Lena och Maya och med fisk-spa för Daniel och Ebba.



Sen somnade vi gott allihopa efter en lång men händelserik dag!

Jennie

Torsdag igen...

Det är helt galet vad veckorna går fort - nu är det torsdag igen, det kändes nyss som om det var torsdag!

Torsdagar innebär att vi föräldrar följer med till skolan och är med på morgonsamligen för att höra vad barnen gör i skolan och att tillsammans med barnen prata om hur viktigt det är att respektera varandra.



Efter morgonsamligen går barnen till stranden och har idrott och vi sitter kvar och pratar och fikar lite - sen åker vi iväg till favoritfiket och fikar lite till - galet goda milkshakes, munkar och kanelbullar - och trevligt sällskap!



Efter fikat åkte Daniel tillbaka till lägenheten och för att göra sig redo för pingismatchen med Göte som bor här i huset och vi andra satt kvar en stund. För övrigt så höll Daniel på att krocka med en elefant på vägen när han kom med tucken - det är inte varje dag man kan säga att man höll på att göra det!

Resten av dagen blev ungefär som varje dag - trevligt sällskap och god mat!

Jennie


Namnsdag

I onsdags var det vår älskade lilla Idas namnsdag och det ska ju så klart firas.

Här på Lanta känns det i för sig som om vi firar något varje dag - så himla kul som vi har och så mycket gott som vi äter, men i onsdags blev det lite presenter också till namnsdagsbarnet.




Det blev en såpbubbelpistol och en röd dinosaurie som hon kan hoppa på...



...som kostade 40 kr och som hon snabbt döpte till Tyra! Och 40 kronor var otroligt billigt för att se en liten fin Ida bli så lycklig!

Eftermiddagen spenderades som alltid på onsdagar - nere på Klong Dao Beach med strandfotboll med några av de andra svenska familjerna här - och sen blev det ju poolbad med hela gänget!



Jennie

Trivs på tucken!

Ida börjar vänja sig att åka "tucken" och trivs bra i hörnet!



Jennie

Kameran

Alltid är det något som ska hända... nu har vår bästa kamera gått sönder och den fattar inte att man har tagit av linsskyddet utan påpekar "Ta av linsskydd" så fort man sätter på kameran och sen går det så klart inte att ta några kort alls - eftersom den tror att linsskyddet sitter på!

Så himla tråkigt nu när vi är här på fina Koh Lanta och kan ta så mycket fina bilder!!!

Ja, ja vi har vår lilla kamera som vi får använda och kanske får leta efter en ny i Kuala Lumpur när vi åker dit den 8 oktober!

Jennie


Ny vecka

Ja då har vi påbörjat en ny vecka och trots regnet så kändes helgen lika kort som vanligt. Men här gör det inte så mycket att helgerna tar slut för vi har lika roligt på helgerna som på vardagarna och hinner umgås massor med både familjen och vännerna här på Lanta.

Igår måndag kom städerskan som vanligt kl. 09:00 och vi måste hålla oss borta från lägenheten fram till ca 11:00 så idag fick det bli en pedikyr och "foot scrub" för mig och Daniel åkte till "K-Rauta" som vi kallar det och köpte lite nät till tucken - som skulle pimpas lite. Det är nämligen lite mellanrum längst bak så risken finns att något åker ut när vi har handlat.



Efter det så blev det ett besök på gymmet och vi stannade nästan en timme och tränade - sen var det dag att åka hem då klockan blivit 11!

Vi hade på eftermiddagen tänkt att ta med tjejera till fiket med bamse-milkshaken men Emma åkte med sin kompis Lisa hem och Ida var alldeles för trött för en utflykt så det blev lite plugg i lägenheten medan Ida sov.

Idag tisdag var tjejerna på utflykt till Klong Khong Beach och jag och Daniel tog en tur till gymmet på morgonen och sen blev det plugg för mig och Daniel spelade pingis med Göte som flyttat in i huset. Lunchen blev med Fredrik hos favoriten Mr Somchai för 12 kr och sen var dagen slut - för oss - för sen var kl. 14 och det var dags att hämta tjejerna.

Emma åkte med sin kompis Ella hem så vi fick inte umgås med henne idag heller. Börjar kännas som hemma där man inte hinner se henne - fast nu är det för att hon har det roligt och leker med kompisar inte för att man själv jobbar så då känns det lättare - men jag saknar henne ändå ibland!

Jennie

Inomhusaktiviteter

Även söndagen var en regnig dag - till och med värre än lördagen och vi höll oss inomhus nästan hela dagen. Förutom inhandlingen av lunchen och byte av vattendunk så blev det aktiviteter i lägenheter - så det pysslades och busades mest hela dagen med tjejerna - supermysigt!

Jag bara njuter av att se dem leka och busa med varandra och kände att vi faktiskt kunde behöva en dag tillsammans och bara mysa!

Men imorgon är det skola igen - för oss alla fyra!

Jennie

Regnig lördag

Vi har haft fint väder ganska länge nu och har bara väntat på att det ska börja regna - eftersom det faktiskt är regnsäsong och i lördags kom det! Så det fick bli inneaktiviteter till 100 %.

På förmiddagen hann vi mysa lite i lägenheten och jag och Daniel han plugga en hel del, Emma pysslade och Ida ritade i sin nya målarbok hon fick i Krabi.

Sen var det fika hos bästa familjen Jernvald inne i Saladan så vi tog och torkade av regnet från tucken och drog iväg med 14-tiden. Hann förbi Lanta Divers också och köpte med oss lite svenskt plockgodis.

På kvällen blev det ännu en trevlig middag med Lena och Patrik och deras härliga döttrar - och som vanligt så fick de springa runt och ta hand om Ida.

Vi klarade oss ifrån regnet på färden med tucken till Long Beach men strax efter att vi kommit fram så började det ösa ner och blåste upp till storm. Så det blev på med regnkläderna när det var dags att hämta maten.




Men det blev så klart en trevlig kväll med strömavbrott och massor med "satay" och en hel del djupa samtalsämnen.

Färden hemåt blev också regnfri förutom allt regn från tuckens tak som rann ner längs ryggen - men Ida brydde sig inte om det utan somnade sött.

Jennie


Krabi Immigration

Igår fredag hade vi varit i Thailandi 58 dagar och det var dags att få en stämpel i passet att det är okej att vi stannar 30 dagar till. Eftersom dag 60 infaller på söndag och Immigrations har stängt så fick det bli i fredags som vi åkte dit.

Så vi hyrde en minibuss och åkte från lägenheten kl. 09:00 och fick sällskap av Emmas kompis Mollys mamma Cornelia som skulle in och handla lite.

Kl. 11:10 var vi på Immigrations och fick visa upp våra pass och alla de 12 kopior och 8 passfoton vi skulle ha med oss och sen fylla i en blankett för varje person - och sen fick vi varsin stämpel att vi får okej att stanna till den 11 oktober 2011! Allt tog ungefär 15 minuter!

Sen åkte vi till varuhuset Tesco Lotus och handlade lite och möttes upp med Cornelia. Vi fick med oss en del blöjor, tvättlappar, crab sticks och smör vilket det är lite dyrare av på Lanta, men även lite leksaker och pyssel till tjejerna slank med i påsarna.

Kl. 14:00 blev vi upphämtade av vår pratsamma chaufför - som dock bara kan thai och några enstaka ord - men vi nickar och ler ändå - och började resan hemåt.







Var hemma runt halv fem och packade ur alla sakerna ur bilen och fick sen sällskap till middagen som blev hemma hos Anette & Kristofer som bor mittemot oss och deras tre barn Maximillian, Cornelia och Morris.

Tillbaka vid lägenheten - med två supertrötta barn - vid 21:30!

Jennie

Torsdagsfika

På torsdagar är det fika för alla föräldar på skolan - så först är vi med barnen på deras samling och sen serverades det fika för oss medan barnen gick till stranden och hade idrott.

Några av oss tyckte dock inte fikat på skolan räckte så vi tog mopparna/tuckarna in till Saladan och besökte ett jättemysigt café där det blev en ordentlig fika - kanellbule (som de stavade det) och en chokladmilkshake - livet är härligt!



Jennie

Dagarna går...

Ja dagarna går här på Koh Lanta och tror det eller ej men det springer på ungefär lika snabbt som hemma och det känns som om det är fredag och måndag hela tiden. Skillnaden här är att vi varje dag tar vara på tiden efter skolan och verkligen umgås och träffar några av alla fina vänner vi fått...

I tisdags blev det en promenad på stranden efter middagen och att vara ute och gå på stranden kl. halv sju på kvällen i 28 gradig värme och se hur barnen leker i strandkanten är ju livet! Man blir så lycklig!







I onsdags invigde jag och Emma det nyöppnade franska caféet som har öppnat en bit bort och det är så himla mysigt att få lite mammatid med min underbara Emma. Men man får vara beredd på att inte få en syl i vädret - för den damen kan prata hon!!



Sen kl. 16 var det dags för strandfotboll på Klong Dao Beach igen med några andra svenska familjer och som vanligt var det Daniel som spelade, Ida och Emma lekte i sanden och jag pratade med andra föräldrar som inte spelade - perfekt uppdelning tycker jag!

Ida ville så klart hellre umgås med sin kompis Ebba än mig...



Och efter matchen - som jag inte har en aning om vem som vann - så blev det poolbad!

Middagen blev på Krua Tamarind med familjen Rhedin och Ekberg och vi var inte hemma förrän vid 21-tiden så tjejerna somnade så fort de lagt huvudet på kudden!

Jennie


Ida tackar för presenten...

I lördags kom paketet från farmor och farfar hemma i Sverige.

Mest pluggböcker till mig och Daniel men tjejerna fick lite småpresenter och bland annat Hello Kitty klistermärken som Ida genast vill titta på.

Och hon valde att sätta alla klistermärkena på benet - och det var visst nåt superklister på så vi fick inte bort dem - inte ens med hjälp av lite vatten!




Och försökte vi pilla bort dem blev hon ledsen - så det blev till att sova med dem....





Jennie

Fullt upp!

Oj vad vi har varit dåliga på att blogg den senaste veckan - men det har varit fullt upp! Så det här får bli en sammanfattning över veckan som gått...

Onsdag 31 augusti

Pluggade en hel del idag men hann också med att åka till öns gym och köpa oss varsitt 3-månaderskort för 555kr styck. Helt okej gym med bra air condition vilket är ett måste om man sa orka träna.

På eftermiddagen träffades vi några svenska familjer nere på Klong Dao Beach och spelade strandfotboll - eller några av oss. Jag tog hand om Ida så att hon inte skulle springa ivägen för de som spelade och Emma och hennes kompisar letade småkrabbor.







Torsdag 1 september

Jag blev sjuk i feber och huvudvärk och låg hemma i sängen hela dagen. Tydligen något som går eftersom det har varit flera på skolan med samma symptom. Det som var himla tråkigt var att Sanukmästerskapen flyttades till just den här torsdagen men jag fick snällt stanna hemma och låta de andra gå och tävla. 


Emmas lag

 

Tävlingen är i fullgång!


Efteråt gick de alla och badade i poolen och sen var det lunch för samtliga deltagare.


Fredag 2 september


Jag är piggare och febern har gått ner – antagligen tack vare de gröna tabletterna jag fick av vår vän Fredrik.



Vilade upp mig lite under dagen är tjejerna var i skolan men sen åkte vi på utflykt till härliga poolen vid Sai Naam och badade och åt lunch tillsammans med familjen Jernvald. Fick senare även sällskap av två lärare på skolan och familjen Rhedin med deras tre döttrar Maya, Ebba och Tyra och Ebba och Ida blev kompisar direkt – fast Ebba går i 7:an…


Fredagskvällen blev lugn med fredagsmys hemma i lägenheten.


Lördag 3 september 

Tog en promenad ner till stranden och la oss tillsammans med Emmas kompis Molly och fortsatte sedan till poolen där vi blev kvar hela dagen.



På kvällen var vi ute och åt på Slow Down Lanta med härliga familjen Rhedin och hade en mycket trevlig kväll.





Grannbordet bjöds på delikatess av restaurangen men de var inte så jättesugna på ett stekt gammalt getingbo!


 

Söndag 4 september

Efter en promenad på stranden blev det lunch hemma hos Rhedins och tjejerna lekte med deras tjejer och fick bada i deras pool – de bor lite (!) större än vad vi gör!




Blev kvar där till middagstid då vi åkte ner till Relax Bay för att äta middag.


Och så var den veckan slut…

Jennie


RSS 2.0