Skolbilder

För er som inte varit inne på tjejernas skolas hemsida så får ni här lite bilder:

 
Emma och hennes klass håller i storsamligen.


En helt vanlig gympalektion på stranden.


Emma ritar solen som hon sen ska göra batik av.


Utflykt till risodlingen...


...där de fick hjälpa till att sätta risplantor vilket var - enligt Emma - äckligt och kallt.


Lappleken - här med fina kompisen Tyra.

Så där ja - det var en liten del av allt de gör i skolan men det är så himla mycket mer och barnen har lärt sig massor under de här månaderna. Emma läser inte bara att läsa och räkna utan hon lär sig om olika kulturer och sätt att leva och det är så underbart att höra när hon berättar...

Jennie

Våra fina tjejer






Stressig fredag

Oj, oj, oj vilken fredag det blev för mig.

07:40 var jag på gymmet och tränade fram till 08:45.

Sen tog jag moppen från gymmet hem och bytte om och tog moppen ner till stranden för att kl. 09:00 spela beachvolley med Daniel, Micke, Calle, Björn och Joachim. Kändes skönt att slänga sig på moppen kl. 09:45 efter att tillsammans med Calle och Micke ha vunnit matchen!

Sen tog jag moppen hem till lägenheten och tog en SNABB dusch och sen iväg igen på moppen för att hinna till min massagetid kl. 10:00 - 11:00.

Åkte därefter hem igen och packade badväskan och gjorde oss klara för att kl. 12 hämta barnen vid skolan och åka er till Long Beach och luncha på Rann. Vi hade tänkt att ta en lite längre tur neråt ön och äta lunch men tucken gav upp och ville inte starta flera gånger på vägen så vi vände om och när den väl var igång så körde Daniel och Patrik den till Mr Somchai´s verkstad - men hann inte ända fram eftersom den helt gav upp på vägen dit. Men vi fick låna en moppe så att vi kunde komma hem i alla fall.

På kvällen kom Anna & Calle Broman på middag och det var himla trevligt att få prata lite gamla jobbminnen med Anna som är en gammal kollega från Biljettakuten/MrJet som vi träffade här ner och som har barnen på samma skola som Emma och Ida.

Somnade runt 23-tiden och var som vanligt nöjda med veckan som varit!

Jennie

Storsamling om rymden

I torsdags var det Emmas klass som hade hand om storsamligen och det handlade idag om rymden.



De gjorde en sketch om solen, planeterna och månen och Emma spelade solen och Galilleo som påstod att jorden var rund och så sjöng de tre sånger. Så himla duktiga på att framföra det för alla andra elever och allas föräldrar och jag kan lova att det var en hel del stolta föräldrar som satt i publiken!



Efter samlingen blev det vernissage där vi föräldrar fick gå och titta på barnens uppställda och upphängda alster som de har pysslat med de senaste veckorna.

Sen blev det fika! Barnen gick till gympan och vi föräldar åkte till fiket och fin-fikade!

På kvällen åkte vi ner till Klong Khong och åt på restaurang "Sonyas" där de har en himla god lasagne och vi fick sällskap av både familjen Ekberg och familjen Rhedin. (Behöver snart inte skriva familjen Rhedin - eftersom de börjar räknas som vår familj!)

Jennie

Hemtenta

I onsdags var det dags för mig att lämna in den andra hemtenten i min sociologikurs som skickades ut förra onsdagen och eftersom jag har suttit med den en hel del under veckan så var jag klar redan på onsdag morgon - fast jag hade på mig till 21:00! Lämnade in den och var så där lagomnöjd men orkade (som vanligt) inte sitta mer för då rör jag bara till allt utan jag lämnade in den och tänkte att det får väl "duga".

Fick svaret i torsdags och det visade sig att jag hade gjort bra ifrån mig och fick 24 av 30 p och därmed ett VG - så jag blev supernöjd men samtidigt lite irriterade på mig själv för hade jag kämpat lite till så hade jag fixat alla rätt - när jag såg hennes punkter var jag hade missat!!! Nästa gång kanske...

Jennie


Klong Jark

I måndags 24 oktober lämnade vi barnen som vanligt på skolan vid halv nio och sen tog vi mopparna (vi var 7 st) och åkte neråt längs ön. Slutmålet skulle bli Klong Jark Beach men på vägen stannade vi och fikade lite...



...och vi stannade till och tittade på utsikten ut över havet.





Innan vi sen runt 10:15 var framme vid stranden näst längst ner på ön: Klong Jark där det blev sol och bad och ännu en god lunch i skuggan innan vi sen vid 13:15 tiden började mopperesan hemåt för att hinna hem tills barnen slutade skolan.

Eftersom det var en otroligt varm idag så blev det ett poolbesök på Sai Naam efter skolan och sen en god middag på "Krua Tamarind" och deras fantastiskt goda coconutshake till.

Jennie

Relax Bay

Söndagen den 23 oktober var det kanonväder och runt 35 grader i skuggan så vi, familjen Rhedin och familjen Carlberg åkte ner till Relax Bay och solade, badade, åt en god lunch och barnen lekte i sanden.





Kvällens middag var tänkt att bli på "PaPa" men den restaurangen öppnade inte förrän den 1 nov så det fick bli restaurangen "The Frog" men sin svenska kock. Där åt vi med familjerna som var med oss på Relax och även familjen Larsson kom och gjorde oss sällskap - och det blev lika trevligt som vanligt!

Jennie

Hemresan flyttad!!!

Nu är allt klart!! Vi har bokat om hemresan och flyttat fram den till den 20 februari istället för den 5 januari så vi får ytterligare sju härliga veckor på härliga Lanta! Vi har fått plats på skolan här på Lanta och flygbiljetten är ändrad hos SAS. Sen får vi se om vi får bo kvar i den lägenheten vi hyr då den är till salu men vi hoppas vi kan bo kvar även efter kontraktstiden som går ut den 8 januari. Annars får vi väl hitta något nytt!

Jennie

Klong Nin

I lördags 22 oktober var nästan hela svenska gänget ute och snorklade ute vid Koh Ha men vi valde att stanna kvar på torra land då det inte är ett drömscenario att ha Ida springades på en båt en hel dag! Så i saknaden av våra härliga vänner fick det bli en lördag på egen hand.

Så vi packade tucken och tog en utflykt till Klong Nin Beach där vi badade, åt gott och barnen lekte i sanden.



Och självklart blev det en god lunch i skuggan och varsin chokladmilkshake.



Runt 14-tiden såg vi mörka moln torna upp sig bakom berget så det blev dags att åka hem för att hinna hem före regnet så vi packad ihop våra saker och åkte hemåt men han tyvärr inte riktigt ända hem innan det kom en stört skur. Tjejerna fick en badhandduk över sig för att inte bli för blöt och kalla och jag tog en regnrock över benen men Daniel som körde blev genomblöt av den korta skuren. Så det var bara att snabba sig hem och torka och värma sig lite.

Vid 17-tiden kom äntligen familjen Rhedin hem och vi kunde ju inte vänta tills imorgon och träffa dem utan det blev självklart en middag tillsammans - idag på "Lindas" på Long Beach. Kanongod västerländsk mat! Och Ida fick efterlängtade makaroner och lite köttbullar till.



Så var ännu en trevlig lördag i paradiset slut!

Jennie

Somewhere else

I fredags när barnen slutade kl. 12 så åkte vi några svenska familjer och åt lunch på Long Beach och härliga stället "Somewhere else". Alltid trevligt att avsluta en tuff arbetsvecka :) med lite god mat, sol, strand och gott sällskap.



Pappa Daniel försökte få Ida att somna lite så att hon skulle orka med fredagskvällen men det gick sådär...



Efter en härlig långlunch åkte vi och Rhedins hem till dem och vi blev kvar där på kvällen då det blev middag på Sai Naam och sen filmkväll med filmen "Bridesmades" som jag tyckte var riktigt rolig!

Jennie

Tjejmiddag

I torsdags - den 20 oktober - var det dags för efterlängtat tjejmiddag - utan barn och män! Så vi var sex mammor som tog oss ut en helt vanlig vardag och åt gott och drack gott tillsammans på stranden. Det hoppas jag att vi gör snart igen!





Jennie

Ebba 13 år!

Tisdagen den 18 okt var det Ebbas födelsedag (och lilla Iris Ståhl hemma i Sverige - grattis fina du!) och det firades med kalas hos familjen Rhedin kl. 15:00 och då måste man självklart ta med sig paket.  



Det bjöds på en chokladtårta helt i min smak och kanelbullar och lite färsk frukt.





Sen blev det poolbad för alla som ville och ösregnet som kom efter en stunds badande löstes med ett paraply.



Födelsedagsmiddagen blev på restaurangen "Retro" - där Ida en gång förut kissade på golvet men vi vågade oss dit igen. Den här gången kissade hon ingen annanstans än i blöjan och somnade gott sittandes hos pappa.



Jennie


Måndag 17 okt

Ännu en vecka har gått och vi har hunnit prova med en hel del som vanligt.

I måndags 17 oktober hade jag en inlämningsuppgift i skolan som skulle vara inne som jag inte var riktigt klar med kl. 14:00 när tjejerna slutade skolan så Daniel tog med tjejerna till Patrik och Lena och jag satt kvar hemma och pluggade eftersom uppgiften skulle vara inlämnad senast 17:00. Det gick så där tyckte jag och ledsnade till slut och avslutade texten lite snabbt med en sammanfattning och lämnade in den. Kände mig inte riktigt nöjd men orkade inte mer. Därför var det extra skönt när jag fick bedömningen tillbaka av läraren som sa: "Jag önskar att vi på den här uppgiften hade fått ge mer än G men det är tyvärr det högsta du kan få. Mycket bra skrivet!"

Sen åkte jag också ner till Patrik oc Lena och vi tog en promenad på stranden. 



Middagen blev på Long Beach på restaurangen "Castaway" som hade supergod Texmex mat! Rekommenderas!



Under middagen fick vi se ännu en fin solnedgång.



Jennie

Missförstånd och oförstånd

Idag satt jag och fina vännen Lena på vår balkong i den 32 gradiga skuggan och svettades och läste i de svenska tidningar min kära pappa så gulligt skickat ner och jag läste en så himla bra krönika av Björn Augustson i Amelia:


”Efter gymnasiet så arbetade jag med förberedande undervisning i svenska för flyktingbarn… och i klassen fanns två bröder, storebror Arben och lillebror Igor, de var från Kosovo. Kriget härjade mitt i Europa på den tiden, mitt framför våra ögon. Arben och Igor var två busiga barn med glimten i ögat. I de flestas ögon var Arben något mer busig än Igor. En dag upptäckte Christina, deras lärare, att någon på svarta tavlan, som redan då var grön, hade skrivit att skolan var bajs. Det mest naturliga hade varit att med tavelsuddens hjälp ta bort budskapet och påbörja lektionen, alternativt att göra någonting roligt av det. Men Christina valde att göra annorlunda, hon valde att bli arg, mycket arg på Arben.


-          Det var Igor, det var Igor, försvarade sig Arben förtvivlat.

-          Jag skiter väl i om det var idag eller igår, röt Christina tillbaka.


Missförstånd, världen är full av missförstånd och oförstånd. Vi måste inse att missförstånd är en naturlig del av livet, ja faktiskt en berikande del av livet. Och oförståndet får vi försöka lära bort. Vi
lära av varandra och av varandras olikheter” (Björn Augustson, 2011, Amelia)


Missförstånd är verkligen något vi har fått erfara här i Thailand och självklart är det ofta språket som är boven i dramat men oförståndet har vi inte tagit fram utan vi tänker på att det faktiskt är vi som inte kan språket - det är vi som är gäster i deras land.

Så kommer rätt mat eller inte spelar inte så himla stor roll, står det lite fel på notan så löser det sig också, tränger sig någon i Seven Eleven kön så spelar det ingen roll för jag har inte bråttom någonstans, smakar inte Coca Colan som hemma så kan vi dricka vatten och försvinner inte alla fläckar på kläderna trots att de nyss kom tillbaka från tvätten gör det inte så mycket för det är ändå likadant för alla här. Kan man skratta åt allt och möta thailändarna med ett leende kommer man långt. Det är självklart mycket som är annorlunda här – men är inte det hela poängen med att se världen och faktiskt komma hem med NYA insikter och lärdomar?!

Jennie


Repris på Klong Jark

I söndags var det återigen strålande fint väder och vad passar väl bättre än en dag på stranden. Så det blev en moppetur igen med hela familjen Engström och familjen Rhedin och eftersom gårdagen var så himla trevlig så blev det en repris och utflykten gick till Klong Jark.



Lena och jag passade på att besöka strandens egna spa och njuta av varsin massage.



En spännande dag med en skorpion vid poolen, apor på vägen till stranden och hem och en elefant på stranden.



Det var en tuff dag på stranden och efter lunchen somnade Daniel och Ida sött i restaurangens gungstol.



Vid 16-tiden var det dags för den 30 minuter långa moppenturen hem igen. Middagen blev med hela sällskapet på restaurang Catfish inne i Saladan - dit vi verkligen kommer att gå fler gånger!

Jennie

Klong Jark

Igår lördag var det fantastiskt fint väder - klarblå himmel och 34 grader och vädret fortsatte även idag lördag så det fick bli en moppeutflykt till Klong Jark Beach - nästan längst ner på ön. Så vi tog vår moppe och Rhedins 3 moppar och drog iväg och körde förbi alla stränderna på vägen och upp för branta backar som sen skulle gå brant neråt...

Vi var framme vid 10:30 och solen gassade från en klarblå himmel.



Så det blev en dag med bad...



och lek i sanden



En supergod lunch i skuggan







Efter maten blev det lite dessert



Efter lunchen tog barnen ett dopp i poolen och vi satt kvar och njöt av utsikten, vädret och sällskapet.



Vid 16:30 var det dags att börja hemresan som tog ca 30 minuter så det var bara att sätta sig på mopparna igen och gasa upp för den branta backen och hålla tummarna att det inte skulle komma något möte då det bara var halva vägen som var asfalterad, men det gick bra och vi åkte hem till Rhedins och hann slappa lite efter vår jobbiga dag :) innan vi sen gick ut och åt middag på nyöppnade "Living Room" och fick sällskap att Rhedins brittiska grannar.

Vid 20:30 tiden åkte vi hem och hade lördagsmys med allt det svenska godiset morfar skickade i paketet från Sverige - TUSEN TACK! Underbart gott med saltlakrits...

Jennie


Födelsedagsfirande

14 oktober = Daniels födelsedag... och det måste ju firas!

Vi uppvaktade honom så klart i sängen på fredagsmorgonen med lite paket.



Sen var det dags att göra iordning tjejerna och gå med dem till skolan. Väl på skolan blev Daniel överraskad med Ja må han leva av barnen på skolan - så härliga!

Sen åkte vi till gymmet och började sedan fixa inför kvällens "kalas".

Vi ordnade med mat och dryck och bjöd ner våra vänner till Klong Dao Beach kl. 16:00.





Sen blev det en otroligt kväll i gott sällskap på 19 personer...





...och en underbar solnedgång.



Vid 20:30-tiden flyttade vi kalaset hem till Mikael och Cornelia som har en stor uteplats till skillnad från får lilla balkong och där fortsatte den trevliga kvällen fram till 23-tiden då vi alla var trötta...

Jennie

Hemresa

Igår onsdag var det dags att åka hem till vårt Koh Lanta igen och det känns skönt. Det var alldeles lagom med fyra dagar i KL - för nu längtar man hem igen.

Kl. 09:30 åkte vi från hotellet och tog en taxi till KL Sentral (tågstationen) och tog därifrån expresståget till flygplatsen och var där strax innan 11. Då var det bara att checka in och gå igenom passkontrollen och sen blev det lite fika på Dunkin´Donuts. Man måste ju passa på att äta sånt som inte finns på Lanta när man är ute och reser.

Flyget skulle ha gått 13:25 men blev försenat och gick inte förrän en timme senare och 14:30 Thaitid var vi hemma och fick komma in i landet och fick 60 nya dagar på visumet och kunde gå ut och möta upp Mr Somchai som stod och väntade på att få köra oss hem. På vägen stannade vi en kort stund på Tesco Lotus och köpte med oss blöjor som är lite billigare i Krabi än på Lanta.

Väl hemma så var det bara att packa upp och sen blev det ett efterlängtat möte med fina familjen Rhedin som kom förbi - härligt att vi saknade dem så mycket fast vi bara känt dem i snart två månader! Middagen blev så klart i sällskap av dem och det fick bli på May´s här i närheten.

Jennie

Tisdag i KL

I tisdags var det dagen innan hemresa i Kuala Lumpur och dagen började med den fina frukostbuffén på Maya Hotel.



Sen var det dags att ta sig ut på stan igen.



Vi hade lovat tjejerna att få ta ett dopp i stora poolen i KLCC parken så det fick bli dagens första uppdrag - och som tur var fanns det lite mer plats i poolen idag än i söndags. Vi var nästan själva...



Eter badet ville tjejerna leka lite i lekparken och sen blev det shopping.

Kvällens middag blev - tråkigt nog - på samma ställe som igår men det var så fantastiskt god mat så det var tvunget att upplevas igen. Och efterrätten blev det också repris på.



Efter middagen blev det lite mer shopping sen var det bara att ta sig tillbaka till hotellet och packa ner allt. Dock fick inte allt plats i de väskor vi hade med oss så Daniel sprang iväg och köpte en liten ryggsäck till - sen fick allt plats.

Jennie

Dag 3 i KL

I går måndag vaknade jag irriterad kl. 05:00 över att imamen i moskén i närheten började predika högt och ljudligt - i en hel timme - så det var bara att glömma att somna om. Så jag gick upp och satte mig och pluggade lite med utsikten över stan framför mig och vid 7-tiden vaknade söta lilla Ida som är så sjukt gosig när hon är nyvaken. Så vi myste lite och när de andra sen vaknade vid 8:30 -tiden ville tjejerna bada i badkaret - och jag lyckades somna om i sängen så det blev en sen frukost vid kvart i tio.

När vi väl var klara med frukosten och tandborstningen så tog vi en taxi utanför hotellet - eftersom vi ledsnat på Monorailen - till KL Tower (TV-tornet) som är 421 meter högt.



Och det var en fantastiskt utsikt däruppifrån...



Efter ett varv i TV-tornet - för att se utsikten åt alla håll - åkte vi ner igen och i biljetterna ingick det att rida en tur med häst så tjejerna ville så klart det.




Efter ridningen åkte vi till Bintang Walk och gick i affärer och åt en skitdyr - men god - tapas lunch.



Efter lunchen var vi trötta efter värmen och allt promenerande så vi åkte tillbaka till hotellet och vilade upp oss i någon timme innan vi sen gick till KLCC och åt middag. Äntligen fick vi den efterlängtade köttbiten med potatis och grönsaker - något vi inte äter så ofta på Lanta.



Efter middagen blev det efterrätt och det var nog den godaste jag någonsin ätit och resten av familjen verkade hålla med.



Proppmätta gick vi hem i värmen och myste. Tjejerna fick titta på lite film och jag och Daniel öppnade en efterlängtad flaska vin som vi köpt med oss.



Somnade sen gott med våra älsklingar intill...

Jennie

Dag 2 i KL

I söndags var det vår andra dag här i KL och den började vi med att vaknade vid 7:30 och fixade iordning oss för att sen åka ner 17 våningar för att äta en god frukost i en iskall frukostmatsal.

Vi gick efter frukosten bort till närmaste Monorail stationen och trängde oss på bland alla andra som var på väg någonstans och lyckades även ta oss ut ur tågvagnen och gick ungefär 5 minuter innan vi var framme vid vårt mål som idag var Chinatown – och shoppinggatan Petaling Street.


Här promenerade vi ett tag men handlade nästan ingenting eftersom det visade sig att det är billigare i Thailand på sådana här varor – men det var en trevlig promenad ändå. Vi hann även med ett besök på Central Market innan vi tog Monorailen till stans största shoppingmall med över tusen butiker – Berjaya Plaza där vi också åt lunch. Efter någon timme i Berjaya Plaza tog vi en taxi till hotellet och lämnade av det vi handlat och vilade benen lite och gick sen Petronas Towers för att åka upp till bron emellan de två tornen.

Till vår förvåning var dock bron stängd för byggnation och reparation ända fram till december 2011 så det blev inget besök. Jag och Daniel har ju varit där tidigare och Ida visste ändå inte vad vi skulle göra men Emma blev lite besviken.

Det blev istället en promenad i parken nedanför tornen och vi blev kvar ett tag i den stora lekparken och badplatsen som fanns mitt i parken - men det var fler än vi som hade hittat dit!



Vi spenderade nästan två timmar i parken och tjejerna lekte och hade det roligt - innan det var dags för middag och vi gick tillbaka till shoppingcentret KLCC för att leta upp en restaurang som kunde servera oss varsin stek - för inte tänkte vi äta ris när vi väl är i storstan! Men det var lättare sagt än gjort och de två steakhouse som fanns hade inga bord inom en timme - så det fick bli taiwanesiskt mat istället.



När middagen var uppäten så gick vi - trots att vi var proppmätta - och köpte oss lite söndagsmys eftersom vi inte hade så mycket lördagsmys och gick därefter tillbaka till rummet och myste.

Somnade lite lättare än natten innan då Ida helt plötsligt när hon skulle sova fick för sig att hon inte ville sova i sängen med oss utan skulle sova i soffan. Så vi bäddade i soffan och vi andra kunde "sprida" ut oss lite mer.

Jennie


Avresa Kuala Lumpur

Igår 8 oktober var det dags för vår visumresa till Malaysia för att få tillåtelse att stanna 60 nya dagar i Thailand. Så kl. 10 kom Mr Somchai och hämtade oss vid lägenheten och vi gick ut i ösregnet med vår packning.

Sen bar det av mot Krabi flygplats och i väntan på flyget fick tjejerna titta på film.



Flyget med Air Asia landade på Kuala Lumpur flygplats kl. 17 och vi var efter en kort bussresa, en kort tågresa, en kort Monorail resa och en promenad på 300 meter äntligen vid hotellet och hela vägen var vi som i chock av alla människor och bilar. Det är vi inte vana vid på lilla Lanta.

Hotellet ligger jättebra till med utsikt åt Petronas Towers åt ena hållet och TV-tornet åt andra hållet och vi fick ett superfint rum på 18:e våningen - ingenting för höjdrädda!!!

Efter att vi checkat in på hotellet så gick vi ut för att hitta nåt att äta - men det blev inga kulinariska upplevelser då klockan redan var 20:30 så det fick bli Pizza Hut i köpcentret KLCC bredvid Petronas.



Sen somnade vi gott vid 23-tiden med storstadsljudet utanför!

Jennie

Härliga dagar...

Fredag idag och det känns bra efter en himla trevlig vecka.

I onsdags var det dåligt väder och regnade nästan hela dagen. För oss blev det gymmet, massage, en god lunch och så klart en trevlig eftermiddag och kväll i familjen Rhedins sällskap. Middag blev på "The Tavern" som har internationell mat som t ex ribs!

Igår torsdag det mulet men inget regn och det var dags för storsamling på skolan och vi föräldrar följde med till skolan som avslutas med lite föräldrafika - som fyra av oss mammor fortsatte med sen på cafét inne i Saladan. Efter lunch blev det massage för mig och Lena i en timme och sen en lugn eftermiddag - så jag hann med att plugga en hel del.

På kvällen blev det middag på "Slow Down Lanta" längst ner på Klong Dao Beach - tillsammans med familjen Rhedin och familjen Jenni & Martin Larsson! Så trevligt med en middag vid stranden i solnedgången...

Medan vi väntade på maten lekte tjejerna i båten.



Sen blev det Strawberry Margueritas och god mat!



Idag fredag hann vi med ett gymbesök på morgonen och sen hann vi åka hem och duscha, jag pluggade och Daniel spelade pingis med Martin och sen var klockan 12 och vi gick och hämtade tjejerna i skolan och gick till May´s och åt lunch med Larssons.

Efter lunchen tog jag, Lena och Ebba varsin huvud-, rygg- och axelmassage - härligt - och åkte sedan ner till de andra som slagit sig ner vid poolen i Sai Naam och eftersom det idag var strålande sol, klarblå himmel och runt 35 grader i skuggan så måste man smörja in sig noga.



På vägen från Sai Naam tillbaka till Klong Dao så fick vi lite oväntat se en elefant ute och gick i vägkanten. Underbart!



Middagen blev på Klong Dao Beach och restaurang "Picasso".



Efter middagen blev det lite eftersnack hos Anette innan vi sen vid 22-tiden bestämde oss för att det var dags att gå hem och börja packa inför morgondagens visumresa till Kuala Lumpur då vi blir upphämtade av vår chaufför kl. 10.

Så tack alla för ännu en trevlig vecka och det känns härligt att säga att man kommer att sakna er - men på onsdag är vi hemma på Lanta igen!

Jennie

4/10: Kanelbullens dag

Idag började jag kanelbullens dag med att åka till gymmet och Daniel passade på att spela pingis med Patrik. Efter gymbesöket hann jag med en hel del plugg så att mitt dåliga samvete lättade lite och sen var det dags för lunch som idag blev med hos Mr Somchai där vi blev kvar en stund eftersom himlen öppnade sig när vi åt och regnet öste ner.

När barnen slutade skolan kl. 14 åkte vi några stycken till vårt café och åt kanelbullar - så klart!



Fast Ida ville hellre ha en vaniljmunk...



Fina tjejerna Emma & Tyra



Efter fikat blev det en promenad i Saladan.



Spenderade sedan eftermiddagen hos familjen Rhedin och fick sen sällskap av Martin och Jenni till middagen som blev på restaurangen Rann i Long Beach.





Jennie

Måndag 3/10

Igår måndag var det regn i paradiset och gymbesöket blev bytt mot en trevlig lunch och ett spa-besök - tillsammans med Lena och Jenni - istället för en moppetur i spöregnet till gymmet.



På eftermiddagen blev det beachvolley och strandfotboll på Klong Dao och sen en middag med familjen Rhedin och familjen Ekberg på restaurang "Sawadee" tvärs över gatan.

Så det blev vårt firande av vår 11 åriga förlovningsdag!

Jennie

Ännu en trevlig helg är över...

Ja då var det söndag igen och vi har haft det lika kul och trevligt som varje helg.

Lördagen började med lite sovmorgon till 08:15 - Ida var ju vaken länge i fredags så hon sov lite längre än vanligt. Det första man gör här nere är att dra undan gardinerna från fönstret och titta ut för att se vilket väder det är. Det är ju trots allt regnsäsong så man vet ju aldrig. Men hör man inget smattranade när man vaknar så kan man ana att det är regnfritt är man tittar ut och det var det i lördags. En klarblå himmel mötte mig - dock en mindre storm såg jag när jag tittade på palmerna men vad gör lite blåst när det ändå är 28 grader i skuggan kl. 8 på morgonen?!

Vid 10-tiden tog vi med oss beachvolleynätet och de hemgjorda stolparna och gick ner till stranden och fick sällskap av Rhedins och några andra familjer i området och spelade lite innan lunchdags - som blev på May´s här runt hörnet.

Sen blev det ett kort besök på matmarknaden inne i Saladan där man får uppleva de mest underliga lukterna och frukterna och sen åkte vi hem till Malee Seaview på Long Beach där Lena & Patrik bor. Börjar kännas som hemma där också...

Där blev det spel- och filmeftermiddag och kväll eftersom blåsten höll i sig och tilltog.



Medan vi spelade spel somande Ida i hängmattan och låg inlindad som i en kokong.



På kvällen var det dags att ta fram godiset och snacksen och slå sig ner framför TV:n och titta på film – vilket ingen av oss gjort på länge. Dock var filmen ”From Prada to nada” ingen film jag kan rekommendera men vad spelar filmen för roll när man har gått att äta och trevligt sällskap!





Söndagen bjöd på fantasiskt härligt väder med nästan klarblå himmel, lätt bris och 34 grader i skuggan så det fick bli en tur ner til Sai Naam för att bada och vi fick med oss Jenni och Martin och deras Alice som vi fick sällskap av i tucken på vägen ner.



Efter en trevlig förmiddag vid poolen och restaurangen Sai Naam så gick vi alla hem till Lena och Patrik och där det blev lite uppståndelse när Martin och Patrik upptäckte ormen som slingrade sig in i köket, men vi kallade dit en thailändare som lugnt kom och löste problemet.



Så var det bra med det och vi fortsatte eftermiddagen med att bada och spela spel. 

Kvällens middag blev på Neng på Klong Khong där Ida fick utbrott för att de inte hade äpplejucie – men pappa Daniel slängde sig på moppen och åkte till 7-11 och handlade ett par så att vår vackra lilla Ida blev glad och lycklig igen.



Det var den helgen det och våra älskade två ligger och sover i sina sängar och bara längtar efter att morgondagen ska börja så att de får fortsätta att leka med sina kompisar, bada och ha kul.

Jennie


Halva tiden snart gått...

Jag tycker jag säger det jämt men nu är helgen slut och imorgon börjar en ny vecka. Idag är det den 2 oktober - fina Magdalena fyller ju 35 år: grattis vännen! Och det är nu också bara 4 dagar kvar innan dagarna räknas ner. På torsdag är det mindre dagar kvar tills vi åker hem än dagar som vi varit här - och det känns inte hemskt men det känns ärligt talat lite jobbigt.

Vi trivs enormt bra och önskar nog att vi skulle kunna stanna längre - men lugn alla som tror att vi ska det - nej flygbiljetten vi bokade går inte att förlänga längre än till den 8 januari så vi kommer snällt att sätta oss på flyget till Sverige i januari men vi gör det nog med blandade känslor. Vi har träffat fantastiskt fina vänner här och det känns otroligt sorgligt att åka ifrån dem - men jag hoppas (och tror) att vi kommer att hålla kontakten och ses igen.

Det känns också jobbigt att komma hem till vardagsstressen och att hamna i ekorrhjulet igen då man nästan inte hinner träffa sina barn på vardagarna. Helgerna är sen fulla med städning, tvätt, handling och annat som gör att veckan som kommer ska fungera - men det ska det nog bli ändring på tror jag. Vi har nog allihopa fått perspektiv på livet och insett att livet inte handlar enbart om pengar, jobb och hus utan det viktigaste är att få så mycket tid som möjligt med barnen, familjen och vännerna och det är nog något vi kommer att försöka ändra på hemma och försöka - även om vi är ganska bra på att träffa våra vänner hemma - men bättre kan vi!

Vi har också klarat oss utan TV i snart två månader då vi bara får in en kanal med thai och en nyhetskanal från Singapore - men det har funkat fantastiskt bra. Tjejerna tittar lite på DVD ibland men i genomsnitt är det nog max 30 minuter per dag - många dagar inte alls. Istället spelar vi spel, badar, lekar på stranden, ritar, målar naglarna, går och fika, shoppar - ja allt man kan komma på, bara för att få vara tillsammans. Det känns konstigt att man kan längta efter barnen så himla mycket när de är i skolan - fast de bara är där mellan 08:30 - 14:00 och det är en härlig känsla att få stå i den 33-gradiga skuggan utanför skolan i sina flip flop, shorts och linne och se två solstrålar i sommarklänning springa ut och krama en. Och sen studsa hem för att de så fort som möjligt vill gå till poolen eller stranden.

Koh Lanta är en underbar ö och det känns verkligen som hemma! Så vi kommer definitivt att åka tillbaka och jag ser verkligen fram emot att få visa hur vårt liv ser ut här för er som kommer ner och hälsar på och hoppas verkligen att ni kommer att gilla vårt "hem" lika mycket som vi!

Jennie


Fredag igen!

Jaha så var det fredag igen och veckan bara susade förbi!

I måndags morse vaknade jag tidigt och hann med att plugga lite grann innan resten av familjen vaknade. Sen vid 07:30 är det full fart för då väcker vi tjejerna och det ska ätas frukost och klä på sig och se till att väskorna är packade med det som behövs för dagen och sen gå till skolan 08:20 - vilket i måndags blev i ett blåsigt Koh Lanta.

Dagen flöt på som vanligt med lite träning, lunch och trevligt sällskap.

Kvällens middag åts tillsammans med familjen Rhedin och vi provade en ny restaurang - Retro - trevligt och god mat.



Efter en ganska lång väntan på all mat så var det dags att åka hem - Ida skulle bara avsluta kvällen med att kissa på golvet inne i restaurangen - eftersom vi hade glömt en extra blöja. Så det blev till att åka naken hem i tucken!



I tisdags hade jag, Jenni (från Uppsala) & Anette (från Danderyd) tänkt att gå och träna men ösregnet gjorde att vi hamnade hemma hos Jenni i drygt en timme. När det väl slutat regna var det ju lunchdags så det blev ett besök på favoritcafét där Lena också mötte upp oss - och så blev det en trevlig lunch istället för träning.

Efter lunchen unnade vi oss lite fotmassage på Serenity Spa innan vi åkte hem till barnen. Emmas kompis Molly följde med hem då vi skulle vara barnvakt åt henne hela kvällen så det blev lekar till 100% i lägenheten. Till middagen kom familjen Rhedin och gjorde oss sällskap på restaurang Thai Orchid.

Efter middagen satte jag mig och gjorde klart hemtentan som jag jobbat på i snart en vecka och lämnade in den! Äntligen!

I onsdags gjorde vi ytterligare en utflykt och tog mopparna tillsammans med Lena & Patrik, Jenni & Martin och Anette & Kristoffer och åkte till View Point Restaurang som ligger uppe på berget mitt på ön.



Vi klarade oss från regnet som kom när vi satt och åt.



Klarade oss som tur var från regnet även på hemresan - förutom när vi skulle åka och möta upp tjejerna på skolan då det öste ner! Så Daniel fick ta moppen från Long Beach och möta tjejerna och vi andra stannade en stund på Long Beach tills regnet avtagit.

Kl. 16 var det strandfotboll på Klong Dao igen men vid 17-tiden blev vi abrutna av regnet och gick hem och middagen blev hämtmat i lägenheten.



I torsdags var det som vanligt storsamling på skolan och vi alla föräldrar var som vanligt inbjudna. Den här veckan var det Emmas lilla klass som skulle hålla i samlingen och de pratade om året, månaderna och årstiderna och sen gjorde vi en lek med olika frågor om årstiderna där man skulle ta ställning till när på året man tyckte bäst om att göra saker. Detta för att öva alla att våga stå för sin sak. Emma och de andra flickorna i klassen var jätteduktiga på att prata inför hela gruppen - mamma & pappa var stolta över vår stora tjej!



Sen sjöng de en sång...



Sen var det föräldrafika och barnen gick till stranden för - som vanligt - att ha gympa. 

Efter fikat på skolan blev det som varje torsdag ett besök på favoritfiket och fika lite mer. Kl 11 åkte Daniel och grabbarna och spelade pingis och jag och Lena åkte hem till dem och badade och efter pingisen kom Daniel och Patrik dit. När skolan slutade tog alla fem barnen skolbussen ut till Long Beach och vi spenderade eftermiddagen med att bada, prata och en promenad på stranden.

Middagen blev på en liten nyöppnad restaurang uppe vid vägen i Long Beach med god mat men myggigt. Kvällen blev tidig och vi åkte hem då Ida somnade i Daniels knä under middagen.



Igår fredag blev det ett gymbesök på morgonen och sen hann jag med att plugga en del innan tjejerna skulle hämtas. Det blev då lunch på May´s och sen en shoppingtur inne i Saladan.

På kvällen var det tacobuffé på restaurangen Black Pearl men vi började med en fördrink hos oss.



Det blev en jättetrevlig kväll med supergod mat - både tacos, svenskt mat och thaimat.





Efter middagen fortsatte vi hem till Kristoffer & Anette där vi blev kvar till 00:30.



Och så var den veckan slut och vi ser fram emot en trevlig helg.

Jennie


RSS 2.0