Sommarvärme

Vilket härligt sommarväder vi har haft det idag!! Runt 20 grader och klarblå himmel - härligt! Vaknade relativt utvilade imorse då Ida sov i 8 timmar och 15 minuter inatt - helt otroligt. Så länge trodde jag inte hon skulle sova under sitt första år ens.

Idag började vi tvätta rent altanen för att kunna olja in den sen... det är nu man börjar ångra att man har 98 kvm golvyta på altanen - det är mycket som ska tvättas och oljas! Emma har varit ute mest hela dagen och lekt. Hon älskar när de är så här varmt och skönt - och hon har till och med hoppat i vattenspridaren idag - fast i den var det nog mindre varmt vatten.

Ida har vi inte sett så mycket av idag - hon har varit hos farmor som ligger i träningsläger inför den 23 maj då hon och farfar ska vara barnvakt åt tjejerna när vi åker på bröllop. Det gick hur bra som helst men farmor var lite besviken för Ida sov mest hela tiden - inte så mycket gosa som farmor hade velat alltså!

Jennie & Daniel / 26 april

Trädgårdsarbete


Ja idag har vi allihop fått en rejäl dos friskluft och sol.

Emma & Idas mormor, morfar, moster och kusinerna Edwin & Adam var här och vi hade trädgårdsarbete på tomten här i Vänstra. "Vi" är väl att överdriva i för sig - de som jobbade var ju mest mormor och morfar. Det blev ett äppelträd och ett körsbärsträd nergrävet, en syrénhäck, rabarber, vinbärsbuskar, gräslök och två rosenbuskar - äntligen får vi lite växter på tomten. Blir spännande att se när allt börjar växa till sig. Daniel är på svensexa så han blir nog överraskad imorgon när han vaknar - glatt överraskad!

Ida har idag burits runt av moster Julia och mormor och sovit i omgångar och var hur pigg som helst vid 21-tiden. Emma och jag har tittat på Robinson och Emma tycker det är så spännande. Hon ville att Erik Billing skulle vinna duellen i burarna för hon tycker det är svårt att säga Jarmo... :-)

Men nu är kl. 22:20 och jag har lyckats få båda tjejerna att sova. Ida sover lite oroligt och jag ser en hand eller fot sticka upp lite då och då ur spälsängen. Hoppas hon somnar in lite djupare snart - så kan jag själv slappna av lite bättre och lyckas somna.

Jennie / 24 april

Emmas börjar fundera över Thailand


Thailandsresan börjar så smått arta sig och vi har bokat in 3 hotell. Vi ändrade lite i vår resplan och kommer inte att åka till Koh Samui och Koh Tao som vi först tänkt - nu tar vi istället Koh Lanta och Phi Phi. Emma börjar längta och pratar om att få bada och äta glass. Hon frågade igår (22 april) om man verkligen måste duscha varje kväll i Thailand... "Om jag inte är i solen så mycket så blir jag ju inte svettig"... :-)

Hon tyckte också att vi skulle ta med oss det stora uppblåsbara flygplanet vi köpte på Rhodos och släpa med oss det under hela resan. "När ska vi annars använda det?" Försökte locka henne med att vi istället köper en krokodil när vi kommer dit - och det köpte hon...

Emma & Ida


En stolt storasyster med en mindre glad lillasyster som helst ville komma därifrån. Det var inte lätt att få dem båda att sitta still - samtidigt!

23 april

Nu har jag kommit in i livet som mammaledig och börjar få fullt upp i veckorna. Ida har fått lite mer rutiner och sover bättre både på dagen och på natten. Natten mellan 19 och 20 april sov hon 7 timmar i sträck  - helt fantastiskt att få sova så länge. Men hon skämde inte bort oss inte - natten efter sov hon som max 3 timmar i sträck. Hon börjar jollra lite och försöker nå saker men hon har inte riktigt koll på armarna än. I babygymmet tror jag hon kom på att om hon sparkar på ställningen så rör sig sakerna för hon gjorde om det typ 20 gånger när hon låg där.

Emma har vant sig vid lillasyster och vill pussa och krama henne mest hela tiden. Hon har varit en helt fantastisk storasyster och vi har sluppit att få en trotsig 4-åring som är avundsjuk på lillasyster. Men Emma kan ibland säga när vi äter och Ida sover att hon tycker att det är lugnt och skönt och få äta utan att nån skriker... Emma börjar redan planera vad Ida och hon ska leka när Ida blir större.

Idag var jag och tränade för första gången på typ 5 månader och det kändes som om jag saknade muskler i hela kroppen. Men imorgon lär jag få känna att jag lever - vi får se om jag kommer upp ur sängen eller om träningsvärken håller mig kvar.

Jennie / 23 april 2009

RSS 2.0