Packning

Här gäller det att ta vara på varenda sekund lillan sover och en bra idé är att passa på att packa. Så på kvällens agenda nu när Ida somnade halv åtta så är det packning, tvättning och städning som gäller!!

Jennie / 30 juni

Allergi

Här har man köpt sig ett hus på landet och byggt en stor härlig altan - och så blir man dunderallergisk och kan inte sitta ute och äta på kvällen!! Det blir till att stänga dörrarna och bara sitta inne medan barnen leker utanför... nej nu överdriver jag lite kanske men jobbigt är det i alla fall!

Så nästa år blir det nog en spruta hos herr doktorn så att jag kan njuta av sommaren här ute i Vänstra!

Jennie / 30 juni

Snart semester

Nu är det nedräkning och jag ser verkligen fram emot semestern. Efter den här tuffa våren så känner jag ett stort behov av den här semestern men jag ser samtidigt fram emot hösten och alla utmaningar som ligger framför mig. Men de börjar jag tänka på i vecka 31!

Men nu är semestern snart här och jag hoppas hinna med att läsa en riktigt bra bok - någon som har några förslag på vad jag kan läsa??

Jennie / 29 juni 

Sommar!

Äntligen är sommaren här och vilken tur att Emma har sommarlov och får vara hemma med pappa och lillasyster hela dagarna!!



Och hur tuff kan man inte vara i bikini och solbrillor!?!



Jennie / 29 juni

Midsommar

Helt otroligt att det redan har blivit dags för midsommar igen!! För att låta lite gammal: oj vad tiden går fort!

Årets midsommarafton firades så klart i sällskap av goda vänner. Kl. 11.00 var vi i Folkets Park i Nykvarn - som jag för övrigt aldrig varit i tidigare trots mina 11 år i Nykvarn. I parken var det massor med folk och jättetrevlig stämning.

Först var det dans kring stången - som Therése snällt tog på sig att sällskapa barnen i.



Sen gick vi hem till familjen Skoogs nya hus och började dagens matmarathon! Först blev det lite chips och lite gott att dricka i värmen. Och lägligt nog stod chipsen på ett lågt bord så att Ida kunde klättra upp i den lilla barnsoffan och sätta sig och perfekt nå skålen och mumsa lite.



Sen var det dags för sill/lax/räkor/rostbiff lunch med lite nubbe.





Och lite senare var det dags för en riktig dundermiddag med massor med mat. Gissa om vi var mätta?! Som tur var hade herrn i huset köpt sig en riktigt monstergrill så att allt fick plats!



Och jag behöver ju inte ens berätta att vi hade hur trevligt som helst eftersom vi alltid har det i det här sällskapet. Nu har vi ju gjort några nyår och midsommar tillsammans så vi börjar veta hur det ska gå till. Men i år skötte vi oss riktigt bra - inget som började brinna! Så vi gick hem vid 01.00-tiden efter en trevlig kväll och ser redan fram emot nästa tillställning!!

Jennie / 29 juni

10 års kalas

Förra fredagen var det kalas - och det var inte namnsdagsbarnet Björn som hade kalas - utan Emma och Idas kusin Albin. Vi började med att spela brännboll vilket var typ 100 år sen man gjorde... nej kanske inte 100 men det var nog 12 år sen i alla fall! Superkul var det - kanske för att mitt lag vann!

Sen var det dags för lite mat och fika och lagom till det kom regnet men det fanns ju altantak att gömma sig under tillsammans med alla myggor!

Ida somnade i bilen på vägen hem men Emma höll sig vaken hela vägen hem i farmor och farfars bil.

Jennie / 24 juni

Tentor

Äntligen är väntan över och jag har fått svara på de två tentor jag skrev den 5 juni. Inte för att jag var nervös men jag skulle bli otroligt besviken om jag inte klarade dem - men det gjorde jag!!!!

VG på båda två!!

Så nu slår jag mig för bröstet och är stolt en stund... innan nästa termin börjar! ;-)

Jennie / 24 juni

SKANDAL!!!

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article7305200.ab

Bil

Det här med att ta vatten över huvudet hade vi snabbt glömt bort efter utflykten till Trosa i lördags för nu var det dags att åka till Skoda och beställa en bil - JA vi tar med oss båda barnen... toppenidé! Eller inte!?

En sak har jag dock lärt mig - det är enormt bra akustik i den stora hallen där bilarna står och en 1-åring hörs otroligt bra när hon skriker i denna akustiska hall! Stackars alla bilförsäljare och kunder som var där - men eftersom vi inte är barnfria så ofta så var det bara att ta tjuren vid horna och beställa bilen när vi ändå var där!

Och vi klarade av - och utan att förstöra någon av bilarna där inne också!

Så nu inväntar vi födelsen av vår Skoda Kombi Superb med backsensor och beräknad födelse blir början av oktober!

Jennie / 15 juni

Trosa Marknad

Lördagen den 12 juni tog vi oss vatten över huvudet!!!

Tänkte att det skulle vara mysigt att hitta på något hela familjen så vi bestämde oss för att åka till Trosa Marknad och ta en sväng. Vet inte riktigt vad vi hade för förväntningar på det hela men vi hade nog lika gärna kunnat stanna hemma.

Det gick superbra och Ida satt snällt i vagnen alldeles tyst och nöjd - i ca 7 minuter sen började utmaningen - att hålla henne nöjd, still och tyst! Rätt som det är så ställer hon sig i vagnen eller är på väg att klättra ur och tar man upp henne ska hon absolut gå vilket gör att man måste hålla stenkoll så att hon inte skulle försvinna i folkmyllret. Och tar man upp henne fast hon inte vill så skriker hon så högt, så högt, så högt! Försökte muta henne lite med en blå delfin ballong och det gick - i ungefär 7 minuter!

Så det blev en sväng i ca 2 timmar - eftersom vi hade missat att ta med kontanter så Daniel stod i bankomatenkön i typ 40 minuter medan jag försökte hålla barnen nöjda och sen åt vi lunch - så mycket det gick innan Ida klättrade ur barnstolen och skrek över hela caféet och sen var det bara att köpa Emmas ballong, lite godis och åka hem.

Emma hade i alla fall trevligt och tyckte det var kul att hitta på något - så 25 % av oss hade ju kul och det är ju ändå ganska bra!

Jennie / 15 juni

Familjen Ståhl

Helgen som var innehöll en hel roliga saker som vanligt!

I fredags hade vi hela härliga familjen Ståhl här med deras söta lilla Iris. Det är så kul att träffa dem och jag hoppas vi ses snart igen!

Jag hade tänkt att sluta lite tidigare för att hinna hem och hjälpa till med matlagning och städning men som vanligt hann jag inte hem tidigare än vanligt. Så när jag kom hem hade gästerna redan kommit... Men Daniel hann städa en hel del eftersom hon idag sov rekordlänge - 3 timmar 45 minuter.

Sen bjöd Daniel på en fantastiskt god grillad oxfilé och grillade grönsaker och till efterrätt blev det hemgjord Bailey´s glass - det ni!!! Och som Linda brukar säga - en riktig kalsongspräckare!!

Jennie / 15 juni

Pappasflicka

I onsdags så ville inte Ida vakna när jag ville det. Jag vet det är väl lie grymt att väcka dom små när dom sover men hon var tvungen att äta lite innan vi skulle gå och hämta Emma.
Hon vaknade inte ens när jag tog upp henne eller hon öppnade inte ögonen iallafall. Så jag pratade lite med henne och ville testa om hon hörde vad jag sa.
Så jag frågade Ida om hon ville ha en glass och gissa om det var nån som vaknade och gick raka vägen till frysen.
För är det nåt hon vet var det finns så är det glassen!!!
Men vad hade jag räknat med egentligen det är ju mina gener!!

Daniel / 5 Juni

Pricktest

Nu i veckan så var jag och Emma på sjukhuset för att testa hennes allergier igen. Vi gör ju det en gång per år för att se om det blivit någon skillnad.
Emma var lite nervös innan för hon kom inte ihåg om det gjorde ont eller inte när dom sticker henne.
Vi testade mjölk, ägg, soja, jordnötter, hasselnötter och mandel. Sen var det två andra referens stick också.
Så åtta stick i armen blev det.
Hon var jätteduktig och tyckte det mest kittlades när dom ritade på hennes arm.
Det ända som gav utslag nu var jordnötter som var en femma på den femgradiga skalan och så hasselnötter som var en trea. Inget annat gav något utslag.
Gissa om det var nån som var lycklig när hon ringde Jennie när vi var klara.
 -Mamma jag kan äta mandel nu!!!!
Och det var det första hon ville smaka när vi kom hem. Hon sa att det var jättegott och att hon älskar mandel. Vet inte riktigt om hon tyckte det var så gott men för henne var det nog bara härligt att kunna äta mandel.

Läkare är lite roliga ibland, när vi var där och pratde med doktorn och jag och Emma var glada över att det bara var jordnötter och hasselnötter som gav utslag så säger hon:
 -Bara så att ni vet så är jordnötter besläktat med björk så det skulle inte förvåna mig om hon kommer att känna av det i framtiden.
Det var den glädjen det nu ska vi bara vänta på att Emma börjar känna av björken också!!!

Undra vad det kommer att stå på menyn den här veckan??
Kanske mandeltorsk med mazariner och till efterrätt dajmtårta och toscakaka. Till det dricker vi såklart glögg med mandel.

Daniel / 5 Juni 

Förkyld

Det är så jäkla typiskt! Jag har inte varit sjuk på flera månader och nu när det är tentadags så ska jag minsann gå och bli förkyld! Så det blir en tidigt fredagskväll och sen får jag proppa i mig alvedon och ipren imorgon och hålla tummarna på att jag fixar det ändå!

Men att plugga lite extra som jag hade tänkt att göra ikväll var inte att tänka på med den här huvudvärken! Men det löser sig nog...

Jennie / 4 juni


Slit

Nu börjar allt slit ta ut sin rätt på mig! Det har varit några tuffa veckor på jobbet med all rekrytering - kul men tufft och i helgen har jag båda mina tentor vilket gör att jag har suttit och pluggat nästan varje kväll de senaste 10 dagarna plus jobbat över en eller ett par timmar varje dag och det har gått jättebra - fram tills nu!

Idag kände jag att jag börjar bli enormt trött och humöret är inte lika på topp som det brukar. Men nu är det bara några dagar kvar till tentorna och när de är över kan jag slappna av lite grann sen börjar vi komma nära mål i rekryteringen också så klarar jag den här veckan - då klarar jag ALLT!

Tur att man har sin underbara familj och man blir alltid på så bra humör när man träffar flickorna och får sig både kramar och pussar när man kommer hem - Idas pussar får man dock akta sig för eftersom hon ibland får för sig att bita till lite... :-)

Jennie / 1 juni


RSS 2.0