30 juli: Besök och spruta

Idag hade jag besök av min kollega Henrik och hans familj som kom på lunch. Det är alltid lika trevligt att träffa kollegorna utanför jobbet och hinna prata lite annat än bara lastbilar... ;-)

Efter den trevliga lunchen var det dags att åka till BVC för Idas TBC-spruta som tas om föräldrarna vill och de frågar alltid föräldrar som har sitt ursprung i Asien eller Afrika och eftersom Emma har tagit den och vi snart ska åka så var det lika bra att Ida skulle få den också.

Som mamma är man alltid lite nervös när det ska hända något som är obehagligt för barnen men Ida var hur duktig som helst och grät inte ens. Däremot grät hon lite när hon skulle vägas... konstigt!

Hon väger nu 7540 gram och är 65,5 cm lång!

Jennie

29 juli: Reklamfilming

Jaha då har den stora dagen kommit då Ida skulle vara med i en reklamfilm för Neslés nya märke. Det skulle vara 7 bebisar i varsin scen och de första 6 skulle gråta och den sista skulle vara glad eftersom han får just den här mjölkersättningen. Vi var på plats kl. 12:00 och fick sen vänta och vänta fixa kläderna och sen vänta igen, fixa håret och bestämma bakgrund och sen vänta igen och vänta och vänta...

Fransmännen från Nestlé var där och ändrade om i scenerna hela tiden och helt plötsligt tar de bort en scen där en bebis ska ligga ner och gråta. Och tyvärr var det Idas scen. De bestämde sig för att de bara vill ha sittande bebisar. Vi fick prova med Ida några gånger och hon satt faktiskt riktigt bra men tippade ibland helt plötsligt. Vi la en filt bakom och då satt hon riktigt länge och de och jag trodde att det skulle funka - tills de frågade om hon kunde gråta samtidigt och sitta... Äh NEJ det kan hon inte!!! För det är nämligen så att när Ida är ledsen och skriker så slänger hon sig och sparkar med benen (efter sin mamma så klart!) så det var helt omöjligt att få henne att sitta i det läget.

Så vi fick snällt åka hem kl. 20:15 på kvällen efter en hel dag vid inspelningen. Och det är klart att det kan tyckas som slöseri med tid men vi var som en liten föräldragrupp där jag hade 6 andra föräldrar att umgås med, vi fick supergod lunch och blev servade med vatten, fika och frukt under hela dagen så jag hade en riktigt trevlig dag.

När vi skulle åka hem fick jag kläder som tack för hjälpen plus att jag får det vanliga arvodet för Ida. Det är klart att jag kunde ha gjort något annat kul med resten av min familj men det var ändå en intressant dag som var kul att vara med om och dyker det upp en chans igen så vet jag vad jag ger mig in på!!

Jennie

27 juli: Den är klar!!

Nu äntligen är lekstugan klar!!

Utvändigt i alla fall men sen återstår lite inredning inne i stugan. Jag håller på att leta lite fina tyger till duk och gardin och nån fin matta. Försöker också hitta en Briospis som är vit men den verkar ju vara slut överallt. Ja, ja skam den som ger sig...



Sen ska vi fixa lite utanför också och göra en lite gräsmatta runt om och fixa ett trappsteg upp - så det finns lite kvar att göra. Vi var ju annars oroliga att bli helt sysslolösa resten av sommaren (!).  =)

Jennie

Våra älsklingar

Tur att man har digitalkamera annars hade det blivit dyrt med alla 100-tals kort vi tar på våra älsklingar!!



Jennie / 27 juli

Välkommen Maja!

Den 18 juli föddes Ebbas lillasyster Maja och tjejligan utökades igen! Vi kanske ska göra ett försök till om några år så kanske vi får en pojke och balanserar ut det lite... ;-)

I lördags 25 juli var vi hos Kihlmans för att titta på den lilla och man ser ju vem som är pappan i alla fall!!!



Ida tyckte det var jättekonstigt med en sån liten som rörde på sig och hon tittade på Maja med rynkad panna. Hon har ju bara sett Emmas dockor och kanske blev förskräckt för att hon trodde att en docka blivit levande. Eller så var hon bara fascinerad av att se en person som var mindre än henne själv - hon är ju van vid att vara minst.

Ebba tyckte det var spännande med Ida men tyckte nog att hon kunde ta nappen ibland istället för att gnälla. :-)



Jennie / 27 juli

Ida rullar

Nu gäller det att hålla lite extra koll på Ida för tidigare i veckan har hon lärt sig rulla från rygg till mage och det går med en väldig fart när hon tar sats för att komma runt. Och nu tycker hon äntligen att det är roligt att ligga på mage. Däremot har hon inte riktigt kommit på hur hon kommer tillbaka från mage till rygg igen och blir efter ett tag less på att ligga på mage och blir arg och skriker med pannan i golvet... :-) Så söt!

Jennie / 26 juli

Lekstugan

Nu är vi nästan klara med flickornas lekstuga - den är färdigbyggd förutom att dörren inte är fastsatt och så har vi grundmålat hela och ska nu bara måla färdigt den i gult och vitt precis som huset. Men vädret har ju varit lite ostadigt så vi har inte riktigt vågat sätta igång med målningen än. Men snart så...



Jennie / 26 juli

Reklamfilm

Idag ringde de från ett produktionsbolag och sa att de vill ha med Ida till reklamfilmen som vi filmades för... kul att nån av oss höll måttet! Det är ett fransk märke av en modersmjölkersättning som de ska filma för och de ringde nu och bad om hennes storlekar på kläder eftersom de skulle inhandla allt sånt idag. De skulle även ut och kolla på inspelningsplatsen och återkommer ikväll eller imorgon bitt om var och när vi ska infinna oss.

Bäst att jag ser till att hon är utvilad och mätt när det är filmdags så att de inte byter ut henne... :-)

Så himla spännande!!!!

Jennie / 26 juli

23 juli - Emmas namnsdag

Idag är det den 2:a stora dagen för Emma. Födelsedagen kommer först men sen är det nog hennes namnsdag som kommer näst för hon har varit pirrig i typ två veckor över att hennes namn står i kalendern och att det är bara hennes dag idag. Sen att hon får ett paket ökar ju spänningen lite...

Vi hade köpt tomten till dockskåpet som hon har önskat sig i flera månader så hon blev superglad. Och hon såg verkligen fram emot att mormor och morfar skulle komma på besök. Nu blev det tyvärr ändrade planer men vi fick en spännande dag ändå.

Vår vän Madeleine hade tipsat ett företag som heter Moviemall om att vi hade en bebis och de ringde och bad oss komma på casting för en fransk reklamfilm som ska spelas in på tisdag eller onsdag. Så vi bokade om vår date med mormor och morfar och packae in oss i bilen och åkte till Götgatan i Stockholm där jag, Daniel och Ida blev filmade och sen fotograferade vi oss hela familjen för att registrera oss i deras register.

Torsdagkväll spenderades hemma hos Kristofer och Maria i Vårsta där vi bjöds på en 4-rättersmiddag med Italitentema efter deras bröllopsresa i just Italien. Som vanligt en otroligt god middag och supertrevligt sällskap då vi också fick den roliga nyheten att de väntar barn. Grattis på er!

Åkte hem runt halv tolv och på hemvägen öste regnet ner så det gick nästan inte att se vägen. Lite läskigt nästan...

Jennie

22 juli - Sagostigen

Den där Sagostigen utanför Malmköping hade jag hört mycket gott om och idag tänkte vi äntligen ta och åka dit. Vi åkte med Madeleine, Jonathan, Olivia och Nelly vid 12-tiden med stora förväntningar. Lite väl höga förväntningar kanske...



Sagostigen är en trevlig liten promenad i skogen men hade nog förväntat mig mer av de små sagohusen som stod uppställda längs stigen. Törnrosas slott, till exempel var så övervuxet så att man nästan missad det... nu ska det i för sig vara övervuxet av törnroshäcken men det här var allt annat än en törnroshäck. Vet inte hur mycket brännässlor och annat ogräsris som växte runt slottet  - var det så i sagan... :-)



Men sen på mitten av stigen var det en stor gräsmatta med en jättebra lekplats. Det fanns hoppborg, studsmattor, lådbilar, däcklinbana, rutschkana, litet parisehjul och lite till där vi satte oss med vår picknickfilt och åt lunch och fikade medans barnen lekte. Här stannade vi nog i 3 timmar och hade det supertrevligt. Sen var det dags att gå de resterande 10 minutrarna på sagostigen och sen var vi vid parkeringen igen.



Barnen hade en superrolig dag och det är ju huvudsaken!!

Kvällen tillbringades (återigen) hos Madeleine och Jonathan med god grillad mat och lite kubbspel - som vi i familjen Engström helst vill glömma!! Vi tar revansch en annan gång - ett annat år!!

Jennie


21 juli

En riktig slöardag då vi inte gjorde mycket nytta alls - förutom att jag jobbade i drygt 4 timmar men annars gjorde vi inte många knop.

Daniel och tjejerna gick till Bergamovägen för att hämta bilen och handlade med sig lite fika tillbaka och efter fikat packade vi ihop oss för att åka hem. Väl hemma var det dags att sätta igång med lekstugejobbet igen som har legat lite på is på grund av både väder och brist tid. Men nu är vi igång igen!!

Jennie


20 juli

Idag åkte vi med Madeleine med familj och Mia med familj till Andys Lekland i Sickla vilket var en helt ny upplevelse för oss som aldrig besökt ett sånt lekland förut. Det var massor med barn och väldigt hög ljudnivå men tjejerna (utom Ida förstås) hade jättekul och lekte för fullt. Vi mammor hann iväg på en shoppingrunda vilket alltid är trevligt!

Efter en sen lunch med McDonalds i bakluckan åkte vi hem och samlades hos Madeleine och Jonathan där vi stannade på kvällen och njöt av en god sushi och thaimat från det lokala haket. Passade på att låna det tomma huset på Valsarevägen för natten så att vi båda kunde njuta av "lite" vin till och efter (och innan) maten. Så trevligt!!!

Jennie

Sova över

Ja då har Emma sovit över hos mormor och morfar för första gången och det gick hur bra som helst. Hennes kusin Adam och hon låg och pratade och skrattade fram till 23-tiden innan de somnade och hon längtade inte efter oss nånting... Hon ville inte ens åka hem när Daniel skulle hämta henne runt 12-tiden idag - jaha så roliga är vi!

Jennie / 19 juli

Edwins kalas

Idag har vi varit hos mormor och morfar i Gnesta och firat tjejernas kusin Edwin som fyllde 9 år i onsdags. Som vanligt en mycket god middag i trevligt sällskap men nära på stormbyar runt Vadsbro. Adam skulle sova kvar så när vi skulle åka hem ville Emma också så gärna sova över hon också. Hon har sovit borta förut men inte hos mormor och morfar men det ska nog gå bra. Men jag har ändå en liten klump i magen då jag är orolig att hon ska längta hem.... Men, men jag är ju bara 30 minuter bort... 25 om jag kör lite fortare! :-)

Jennie / 18 juli

Lekstugan


17 juli: Nu är det taket som spikas på och man ser tydligt vad det ska bli.

Jennie / 18 juli

Lekstugan



Ja då börjar den lilla stugan att ta form och "puzzlets kantbitar" är snart alla på plats. Daniel jobbar hela kvällarna med att få ihop det lilla huset på prärien. Vi hoppas att den är klar tills på söndag så att den är klar när regnet kommer...
Emma längtar så tills hon får flytta in och börjar redan planera vad saker och ting ska stå.



Jennie / 16 juli

Lycka är...

... när glassbilen stannar framför huset!!

För två veckor sedan köpte vi glass av glassbilen när han var inne i Nykvarn och bad honom då (lite skämtsamt) att lägga till oss på sin runda vilket han nu har gjort för idag kl. 16:30 dök han upp. Och då kände vi ju oss tvungna att köpa lite glass trots att jag precis varit på affären och handlat glass redan. Så nu vet ni alla var man kan få glass om man hälsar på...

Jennie / 15 juli

Thailandsresan 22/10 - 30/11

100 dagar kvar 

Lekstuga

Vi skrev en liten lista innan sommaren med saker vi skulle vilja hinna med under den här sommaren. Vi har inte hunnit med en bråkdel av alla sakerna än men det är ju så himla mycket mysigare att umgås med våra barn.


Och som vanligt i den här hushållet så finns det alltid massor att göra men så lite tid och när vi väl gör nån nytta så blir det nåt som inte står på nån lista nånstans!

Den här gången har vi bestämt oss för att ordna en lekstuga till tjejerna. Vi har funderat på det i flera månader eftersom Emma har önskat sig en och nu när hennes kompisar Olivia & Nelly skulle få en blev både vi och hon ännu mer sugna och vi åkte igår och köpte en byggsats. Så nu har vi en del att göra den här veckan!!


Igår kväll och hela dagen idag har Daniel hållit på att göra iordning platsen där den ska stå och nu är klockan 22:16 och han har inte gett upp än - vilken pappa va!!


Bilder på arbetat kommer...


Jennie / 14 juli


Kolmården 10-11/7



Vaknade lite oväntat vid 3-tiden på fredagsmorgonen 10/7 av att Emma mådde illa och hon kräktes lite senare. Kräktes även en gång runt 6-tiden och vi bestämde oss för att ställa in Kolmården. Men sen blev hon pigg och mådde bra och efter MYCKET velande fram och tillbaka bestämde vi oss för att åka. På vägen ner sov hon i bilen och när vi kom fram hade hon fått feber. Efter lite Ipren var hon något piggare. Vi kunde inte få rummen förrän kl. 16:00 så vi hämtade en kärra och så packade vi på allt på kärran och våra två barnvagnar och gav oss iväg in i parken.

Och dagen var mycket trevlig trots att Emma var seg. Ovan: En liten lunchpaus.

Emma blev redan förra året stormförtjust i delfinerna och trots att hon var hängig så blev hon lika förtjust den här gången. Hon skulle kunnat sitta och titta på dem hur länge som helst. Och Delfinshowen var nog bästa på hela dagen, sa Emma.


Vi tog oss igenom halva parken på fredagen vilket var alldeles lagom. Tyra, Ida eller Emma orkade nog ändå inte med mer djur - inte vi vuxna heller för den delen. Det var oväntat tungt att gå omkring i backiga Kolmården med barnvagn med all packning på. Men jag har hört att man får vackra ben när man går i backar så det var väl bara att kämpa på...

Vi hann den här dagen med att se bland annat björnarna och deras två ungar och gorillaungen Eco som var till och med mindre än Ida som Emma sa.



På kvällen höll vi oss på hotellet och åt en jättegod men stressig grillbuffé. Att äta buffé med en halvsjuk 4-åring, en pigg och nyfiken 1-åring och en 5-månaders som vägrar ligga i vagnen och vill helst sitta i knät var inte det lättaste och vi satt nog aldrig alla fyra vuxna vid bordet samtidigt. Men maten och rödvinet var supergott men vi får nog åka tillbaka och njuta av det bättre om en så där 5-6 år. Efter middagen var vi i lekrummet - eller lekvåningen rättare sagt. Hotellet hade gjort en våning med konferensrum till lek-, spel- och pysselrum vilket var hur bra som helst.

Natten gick bra trots Emmas feber och Ida somnade gott i vagnen under promenaden efter middagen. Dag 2 var det dags för en ny runda i parken och efter det Safariparken. Emma som både åt och drack dåligt blev segare och segare och vi fick vid halv tre tiden ge upp och bestämde oss för att åka hem. Emma fick ont i magen och kunde inte ens sitta upp vilket gjorde det smått omöjligt att sätta sig i bilstolen. Efter ett samtal med Vårdguiden som anade att hon hade vätskebrist förklarade allvaret i att hon MÅSTE få i sig vätska och gav oss en timme på att få i henne nåt annars bör vi åka till barnakuten i Norrköping. När Emma fick höra det och när vi förklarade att vi inte kan åka till Safariparken började hon dricka lite vätskeersättning och några klunkar äppeljuice vilket ganska snabbt förbättrade läget. PUH!!!!

Så efter att Daniel suttit med en liggandes och gråtandes Emma i knät i bilen och jag ute i regnet med Vårdguiden på tråden och våra underbart härliga bästa vänner som tog hand om Ida under hela kalabaliken kom vi äntligen till Safariparken.



Och efter den åkte vi hem - inte helt utvilade - utan mer i behov av semester än innan vi åkte. Men vi hade trevligt ändå och hoppas att nästa års tripp till Kolmården blir något enklare och friskare!

Jennie / 12 juli


Heron City

Igår var Emma ledsen för att vi aldrig hittade på något och för att hon bara var tvungen att vara hemma hela tiden - fast både mamma och pappa var lediga... så där ja - då fick man dåligt samvete igen! Därför bestämde vi oss för att hitta på något idag men eftersom regnet öste ner så fick det bli Heron City. Kanske lite tråkigt men det var det enda vi kom på med kort varsel som inte var så långt att åka till och det visade sig vara en väldigt bra idé.

I Heron tänkte vi att Emma kunde få leka i leklandet "Barnpalatset" och ha roligt - det gillar hon nog. Och så kan vi äta i foodcourten.

Emma ville inte alls gå in på leklandet vilket gjorde att vi sparade 80 kr, hon kanske vill åka nåt tåg eller nåt inne i arkadhallen - men det ville hon inte heller - så där sparade vi ytterligare 10 kr. Hon tyckte det roligaste var att åka glashissarna och trycka på knapparna till fontänen - aktiviteter som båda var gratis. Och lite McDonalds och en fika på Ikea vid lekhörnan på det gjorde dagen mycket lyckad - trots regnet och en Ida som bajsade 4 gånger...

Imorgon ser vi fram emot att få komma till Kolmården och Vildmarkshotellet!!

Jennie / 9 juli

Emmas nya rum


Nu har vi äntligen fått klart (nästan i alla fall) i Emmas rum. Ni som vet hur det såg ut innan ser att det är ganska stor skillnad. Det har blivit en lite mer rosa "touch" på det och det kommer att bli lite mer prinsessigt när jag väl har satt upp de prinsesstickers jag köpte jag ännu inte hunnit med att få upp på väggen.

Emma blev hur glad som helst över sitt rum. Vi fixade iordning allt när hon var hos farmor och farfar och när hon kom hem på kvällen och fick se rummet blev hon helt stum och sa sen "att det var det finast rum hon sett för alltid" och dagen efter så sa hon att det var "det finaste rummet hela tiden". Det är värt hur mycket pengar som helst att få se sin älskling bli så himla glad!!!

Tänk om jag hade fått ett sånt rum när jag var liten!!! Själv hade jag ett rum som jag delade med min lillasyster som var med grå vävtapet... men det är ju också fint i för sig... ;-)

Jennie / 8 juli

Jobbat

Idag åkte jag iväg och jobbade på Travelpartner och det var faktiskt skönt att få komma iväg och jobba lite. Inte för att jag vantrivs hemma men det var en skön omväxling att få umgås med lite vuxna och prata vuxenprat! Fast det är himla kul att förklara för Emma varför björkarna är lite vita (!) och varför Delikatessknäcket är vitare på bilden än i verkligheten (!) så var det ändå skönt att få prata lite annat och få komma in till storstan Stockholm... och att få köra bil alldeles själv med stereon på högsta volym och jag själv skönsjungande till - vare sig jag kan texten eller inte!!

Jennie / 8 juli

Inflyttningsfest hos Eva

5 juli: Emma och jag fick åka iväg på en trevlig inflyttningsfest hos Eva Andersson inne i Södertälje. Daniel och Ida fick snällt stanna hemma eftersom Ida hade 39,3 i feber. Tråkigt - för Daniel - eftersom Eva bjöd på en massa god plockmat i sin superfina lägenhet.

Jennie / 8 juli

Tjejkväll

3 juli: Tjejkväll hos Caroline!!

En efterlängtad kväll med tjejerna... Vi var hemma hos Caroline och åt god middag och drack gott, ekologisk vin till och beundrade hennes turkosa fondvägg i köket! Där passade den turkosa skålen in bra som vi köpt med oss som present. Det blev en mycket trevlig kväll med en massa tjejsnack - tänk om ni karlar skulle få vara en fluga på väggen där!!!!

Jennie / 8 juli

BVC

Den 2 juli var vi på BVC med Ida och vägde och mätte plus att vi tog två 5-månaderssprutor. Hon vägde 7140g, var 64,5 cm lång och skrev som fasen när spruta nummer 2 togs. Men annars gick det bra!

Jennie / 8 juli

Klubbad...

Ja nu var det ett tag sen jag var inne och skrev lite och det är mest för att jag har varit som en klubbad säl på grund av min pollenallergi. Jag blir trött, snuvig och ser dåligt om jag har kliat i ögonen vilket inte har varit det bästa tillståndet för att sitta framför datorn! Men nu är vi tillbaka!!

Jennie / 8 juli

RSS 2.0