Kolmården 10-11/7



Vaknade lite oväntat vid 3-tiden på fredagsmorgonen 10/7 av att Emma mådde illa och hon kräktes lite senare. Kräktes även en gång runt 6-tiden och vi bestämde oss för att ställa in Kolmården. Men sen blev hon pigg och mådde bra och efter MYCKET velande fram och tillbaka bestämde vi oss för att åka. På vägen ner sov hon i bilen och när vi kom fram hade hon fått feber. Efter lite Ipren var hon något piggare. Vi kunde inte få rummen förrän kl. 16:00 så vi hämtade en kärra och så packade vi på allt på kärran och våra två barnvagnar och gav oss iväg in i parken.

Och dagen var mycket trevlig trots att Emma var seg. Ovan: En liten lunchpaus.

Emma blev redan förra året stormförtjust i delfinerna och trots att hon var hängig så blev hon lika förtjust den här gången. Hon skulle kunnat sitta och titta på dem hur länge som helst. Och Delfinshowen var nog bästa på hela dagen, sa Emma.


Vi tog oss igenom halva parken på fredagen vilket var alldeles lagom. Tyra, Ida eller Emma orkade nog ändå inte med mer djur - inte vi vuxna heller för den delen. Det var oväntat tungt att gå omkring i backiga Kolmården med barnvagn med all packning på. Men jag har hört att man får vackra ben när man går i backar så det var väl bara att kämpa på...

Vi hann den här dagen med att se bland annat björnarna och deras två ungar och gorillaungen Eco som var till och med mindre än Ida som Emma sa.



På kvällen höll vi oss på hotellet och åt en jättegod men stressig grillbuffé. Att äta buffé med en halvsjuk 4-åring, en pigg och nyfiken 1-åring och en 5-månaders som vägrar ligga i vagnen och vill helst sitta i knät var inte det lättaste och vi satt nog aldrig alla fyra vuxna vid bordet samtidigt. Men maten och rödvinet var supergott men vi får nog åka tillbaka och njuta av det bättre om en så där 5-6 år. Efter middagen var vi i lekrummet - eller lekvåningen rättare sagt. Hotellet hade gjort en våning med konferensrum till lek-, spel- och pysselrum vilket var hur bra som helst.

Natten gick bra trots Emmas feber och Ida somnade gott i vagnen under promenaden efter middagen. Dag 2 var det dags för en ny runda i parken och efter det Safariparken. Emma som både åt och drack dåligt blev segare och segare och vi fick vid halv tre tiden ge upp och bestämde oss för att åka hem. Emma fick ont i magen och kunde inte ens sitta upp vilket gjorde det smått omöjligt att sätta sig i bilstolen. Efter ett samtal med Vårdguiden som anade att hon hade vätskebrist förklarade allvaret i att hon MÅSTE få i sig vätska och gav oss en timme på att få i henne nåt annars bör vi åka till barnakuten i Norrköping. När Emma fick höra det och när vi förklarade att vi inte kan åka till Safariparken började hon dricka lite vätskeersättning och några klunkar äppeljuice vilket ganska snabbt förbättrade läget. PUH!!!!

Så efter att Daniel suttit med en liggandes och gråtandes Emma i knät i bilen och jag ute i regnet med Vårdguiden på tråden och våra underbart härliga bästa vänner som tog hand om Ida under hela kalabaliken kom vi äntligen till Safariparken.



Och efter den åkte vi hem - inte helt utvilade - utan mer i behov av semester än innan vi åkte. Men vi hade trevligt ändå och hoppas att nästa års tripp till Kolmården blir något enklare och friskare!

Jennie / 12 juli


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0