Chokladhjälp!!

Nu behöver jag hjälp!!

Inte så allvarligt som det låter men jag behöver ändå er hjälp. Emma fick i julas en liten kundvagn med en massa låtsasvaror som hon kan leka affär med (med mig som kund!!!) och idag när jag städade i hennes "affär" hittade jag en av varorna av en chokladbit och jag kom då att tänka på en choklad jag brukade köpa när jag var yngre men jag kan inte komma på vad den heter och jag tror inte den finns kvar längre.

Jag blir tokig eftersom jag ser den framför mig och kan till och med känna hur den smakade och jäklar vad sugen jag blev på den - men jag tror inte den görs längre.

Några tips på choklad som inte görs längre?

:-)

Kram

Jennie / 25 januari

6 veckor kvar

Idag är det exakt 6 veckor kvar tills jag ska börja jobba igen!

Helt otroligt vad tiden har gått fort under det här året jag har varit hemma. Jag gick på mammaledighet den 16 januari 2009 och hade - trots erfarenheter av förra mammaledigheten - massor med planer på vad jag skulle hinna med det här året. Bland annat skulle jag titta igenom alla små videoband till videokameran och skriva vad det var på varje, jag skulle sätta in alla korten från bröllopet (från 2003!), jag skulle fixa en fotobok på när Emma var liten, en fotobok för när huset byggdes och en fotobok för när vi var på Kreta och hade nog tanken att hinna med Thailand också...

Men jag hade nog egentligen inga större förhoppningar på att hinna med så mycket av det men något av det hade varit trevligt. Det får väl bli när jag blir pensionär istället. Fast å andra sidan har jag hunnit med en hel del annat; som att jobba extra ca 30 timmar i månaden och klarat av 22,5 hp (15 p) på universitetet och nästan allt detta på kvällstid efter barnens läggtid...

Vad är det då jag har fått prioritera bort?! Ja ibland undrar jag själv hur jag har fått dygnets alla timmar att räcka till men när jag träffar kompisar så vet jag vad jag har prioriterat bort - TV:n! Jag har inte följt en enda serie under hela 2009 och när alla andra pratar om allt bra de har sett så har jag bara sett en och annan repris. Nästan det enda jag har sett på TV är de få timmar Ida sover middag på dagarna - typ Ellen, Oprah och Sjunde Himlen - vilket inte är något att hurra för direkt!

Den 8 mars tar Daniel över ansvaret för barnen under dagarna och jag är lite orolig att den lilla prinsessan också ska bli pappas flicka precis som sin storasyster!! Mamma är bra att ha till allt praktiskt och när man gör illa sig men när man ska leka så är pappa roligast... Fast i för sig börjar jag ledsna lite på att leka affär, sångerskor och skola så Daniel får gärna ta över lite. :-)

Nej jag ser faktiskt fram emot att börja jobba igen men börjar redan nu bli stressad över att inte vara lika uppdaterad som alla andra på jobbet - men det kommer väl! När jag började jobba efter att jag varit ledig med Emma så kändes första dagen som om jag varit borta i 20 år - andra dagen var det som om jag inte varit borta alls. Kanske blir likadant nu?

Jennie / 25 januari

Tur att man är med...

Tur att man är med ibland och kan rätta till saker som sägs ibland... :-)
Daniel och Emma satt och pratade och helt plötsligt hör jag Daniel säga:

"Emma, det finns ett folk som heter Eskimåer, vet du hur man hälsar på varandra i Eskimåland?"

Stopp, stopp, stopp! Eskimåland? Måste jag ha missat - men var ligger det??

"Nej, jag menar Grönland!"

Han glömde visst bort vad det hette... :-)

Jennie / 24 januari

Dags för tjejmiddag

När man är mammaledig och mest går hemma om dagarna så ser man lite extra fram emot att få komma ut och träffa andra vuxna människor och speciellt när man kanske för en kväll få vara utan både barn och män och bara träffa tjejerna (mammorna!) och äta och dricka gott.

Så det ser jag fram emot ikväll då vi är bjuda hem till fru Skoog och ser fram emot allt gott hon kommer bjuda på - det gör hon alltid den där supermamman!!

Jennie / 22 januari

Ooops!

Nu höll jag på att göra bort mig...

Emma har en dansande Barbiedocka i fin glittrande ballerinaklänning som helt plötsligt kunde flyga - enligt Emma och när den kom farande genom rummet sa jag till henne att hon inte skulle slänga den för då kunde den gå sönder.

"Mamma har ju köpt en så fin docka till dig - den vill du väl inte att den går sönder"

Nu hade jag helt glömt bort följande:

Emma vet att det är farfar som är tomte på julafton och det är för att den riktiga tomten - som för övrigt sitter på NK och tar emot önskningar från barn - inte har tid att åka runt till alla barnen. När Emma var på NK med farmor och farfar önskade hon sig en Barbie i glittrande klänning.

Så alla andra julklappar var från mamma och pappa och resten av släkten men en docka var från den riktiga tomten som låg i ett paket på trappen på julaftonsmorgonen.

Så det är ju självklart att hon när jag säger till henne säger:

"Men mamma, har du köpt den här? Är den inte från den riktiga tomten?????"

"Äh nej just det ja, du fick en annan docka av mamma i Thailand, den där är ju från tomten ja, du har rätt. Jag glömde bort det"

Ha, ha, ha... hon har koll hon!!!

Jennie / 22 januari

Bröllopsfilm

Igår blev vi helt plötsligt sugna på att titta på filmen från vårt bröllop så Daniel letade fram videobanden och videokameran och satte igång och gissa vem som blev alldeles till sig - jo Emma! Att få se mamma och pappa så fina!!

Men det var inte bara komplimanger hon kom med... hon frågade efter ett tag varför jag ser så ung ut på filmen men inte nu - ja vad säger man! Jag visste inte som jag skulle skratta eller gråta... ;-)

Ja, det var ju ändå snart 7 år sen så det är ju bara att se sanningen i vitögat och inse att man har blivit äldre och att det syns också.

Men va kul det var att se filmen och alla vänner och familj och vad härligt att se att alla var där för vår skull! Vi får ta och skilja oss och gifta om oss med varandra igen så att vi kan få ha bröllop igen... :-)

Vi hittade lite filmer på Emma också från när hon var två år och nu ser jag att de är otroligt lika varandra, Ida och hon men jag vet inte vem av mig och Daniel de är lika. Jag kan nog se lite av oss båda i dem - och tur är väl det! De får kanske Daniels "look" och min "brain"! :-)

Jennie / 22 januari

Första steget

Äntligen har det hänt! Eller äntligen och äntligen - det har faktiskt inte gjort så mycket att det inte har kommit tidigare. Jag tycker det har varit bra att hon har krypit så länge som hon har gjort.

Men igår kom i alla fall första steget! Och som tur var kom det precis när pappan var hemma för att äta lunch! Så nu är det nog nära innan fler steg kommer!! Kanske lyckas gå till 1-års dagen!

Jennie / 21 januari

Ida upptäcker

Ja här hemma händer det grejer hela tiden... tidigare i veckan kom Ida på hur man klättrar in i diskmasinen om luckan är nedfälld och jag hittade henne där efter bara typ 30 sekunder sen jag lämnade henne ensam. Hon stod på alla fyra på luckan och en hand inne i korgen!

Ja så vi får börja vara ännu noggrannare med att stänga luckan!

Nåt mer vi måste stänga är nu också toalettdörren då hon kommit på hur hon kan öppna toalocket litegrann och kika ner. Som tur är har hon inte kommit på idén att slänga ner nåt men det kommer nog snart så det är bäst att ta det säkra före det osäkra och stänga dörren!

Spännande att se vad nästa grej hon kommer på är!

Jennie / 21 januari

Telefonstrul

Nyss skrev jag här ett jättelångt inlägg om problemen med min mobiltelefon och sen hänger sig internet - och allt försvinner. Så jag ledsnade och tänker gå och lägga mig.

Så ni får läsa om telefonhistorien en annan dag.. :-)

God natt!!

Fullspäckad onsdag!

I onsdags var det full fart - på mig i alla fall!

Jag hade besök av Emmas kompisar Amanda och Vide och deras mammor Christina och Jeanna och vi hade som vanligt en mycket trevlig lunch. Det är alltid lika kul att träffa dem och se vad som händer med barnen och sen är det alltid lite spännande att få lite uppdatering om jobbet - eftersom båda mammorna jobbar på Scania.

Men då både jag och Jeanna har större barn så har vi dagistider att passa vilket gör att det blir ganska korta träffar - men vi kom överens om att ses någon helg även när vi börjar jobba så då får vi kanske lite mer tid! Och då kanske vi nån gång kan ses utan barn - inte för att de är jobbiga på något sätt men man har ju inte riktigt full uppmärksamhet på vad vi pratar om när tre bebisar mellan 10-12 månader far omkring!!

Kvällen var en efterlängtad kväll - för mig! Äntligen startade beachvolleyträningen igen och det var första gången på de 18 veckor som det håller på. Så ut i kylan och bli upphämtad av de andra brudarna och sen kliva in i den 25 gradigt varma beachhallen. Och att få kliva ner i en alldeles ljummen sand i bara shorts och linne är allt bra härligt - speciellt när det är snö utanför.

Träningen gick sådär för min del och min ömma högerarm är beviset på att nåt gick snett - eller nåt... det var en hel del bollar som gick snett och eftersom jag bara är öm i ena armen så gjorde jag tydligen nått fel! Får skärpa mig till nästa gång!!!! Längtar redan!!

Jennie / 14 januari

Julgransplundring

Söndag 10 januari var det dags för julgransplundring på Valsarevägen - där Daniels föräldrar bor. Så efter en god middag och när Ida somnat in i sin middagssömn så var det dags att dansa runt granen, plocka ner allt pynt och sen slänga ut den - och självklart sopa upp alla dessa barr!

Och efter det så är det ju självklart fiskdamm där det ibland blir ett par kalsonger eller strumpor som byte istället för en godispåse och barnen skrattar lika mycket varje gång. :-)

Så mätta på både mat och godis - fast det var söndag - så åkte vi hem i kylan!

Jennie / 14 januari

Kära vänners födelsedagar

Ja då har det återigen blivit dags att fira Anna & Björns födelsedagar - de fyller nämligen år 10 & 11 januari så det är ju ganska självklart att så ihop det.

Så vid 17-tiden den 9 januari hade vi i den 15 gradiga kylan packat in oss i den isiga bilen och tagit oss hela vägen till dem för att avnjuta en härligt god middag i goda vänners sällskap.

Den här gången hade de varit snälla och ställt upp resesängen och vi tog fram babywatchern till Ida för sist så rullade hon av madrassen och kröp runt i mörkret och skrek en stund innan vi hörde henne och sprang in och räddade henne! :-)

Jennie / 14 januari

Turboshopping

Förra fredagen den 8 januari lämnade vi Ida till farmor och farfar och tog med Emma på äventyr. Det startade med att jag bestämde mig för att göra om i arbetsrummet och skapa ett gästrum och då behövde jag lite nya grejer. Men när fredagen väl kom så hade jag inte lyckats sälja mina Billy Bokhyllor i björk (som fortfarande finns kvar) så jag kunde inte köpa den nya bokhyllan än - men vi behövde - faktiskt - servetter och värmeljus så vi åkte upp ändå.

Det blir ju dyra servetter om man åker upp bara för dem så vi passade på att inhandla lite saker till Idas rum som vi ändå snart ska göra iordning - bara vi får bort allt skräp som är där inne.

Ja det blev alltså en tripp till Ikea och då passade vi på att göra det till en liten utflykt med Emma. Så vi tog med oss ett par hundra av hennes julklappspengar som hon skulle få välja en leksak för.

Men vi började med Heron City och gick och åt där - Emma valde så klart McDonalds, Daniel tog kebab och jag åt indiskt. Vi var framme på Heron vid 17.00 vilket jag borde ha insett är den sämsta tiden på hela veckan att gå dit och äta. Många biofilmer börjar väl runt 18-19 vilket gör att ALLA ska äta nu - just när vi skulle äta. Så Emma kunde nästan inte koncentrera sig på att äta för det var så mycket folk att titta på. Men till slut så...

Efter det tog vi en sväng i affärerna och Emma fick åka glashissen en gång. En helt vanlig hiss med glasväggar som är som ett äventyr i sig för Emma.

Efter Heron City åkte vi till Toys ´r Us och Emma fick gå in och välja nåt för 200kr. Vilket inte var det lättaste! Men det var underbart att se henne gå leende genom affären och känna, klämma och titta på allt. Men efter ett tag säger hon: "Äh jag behöver nog inga mer leksaker"! :-) Men hon ångrade sig ganska snabbt och det blev en "Fifi och blomsterfröna-telefon" och några småälvor som tydligen kusin Alva har.

Sen bar det iväg mot Ikea där vi hittade lite av det vi skulle och hann ut ur varuhuset efter att ha ätit glass (trots 17 minusgrader) till precis kl. 20.00 när det stänger.

Så det här innebär att vi gick ur bilen 17.00 på Heron City och klev in i bilen för att åka hem kl. 20.00 - snacka om turboshopping. För shoppingblev det - det såg jag på kontot!!

Jennie / 14 januari

Emma tänker...

Idag när Emma skulle sova läste jag en bok där de på dagis skulle ha en Kina-dag och vi började prata om kineser. Efter ett tag så kom vi in på andra ämnen men Emma kom lite senare tillbaka till det här med Kina och sa att hon har sett ett barnprogram på TV där flickan är GENETISK! :-)
Det är inte lätt med alla konstiga ord!

Sen ville hon att jag skulle berätta om dagen då Ida kom - sin egen födelse fick hon höra igår när pappa nattade så idag var det min tur att berätta om Ida och då kom vi in på tvillingar och stora magar. Sen efter ett tag säger hon: Mamma, tänk om en tjej har sysslingar i magen - tänk vad stor hon skulle vara! :-) Ha, ha, ha... ja stor och lite märkligt skulle det vara - eller vad säger ni?

Förra veckan såg Emma och Daniel på filmen Trollkarlen från Oz och eftersom det är lite konstiga figurer med så satt Daniel med och förklarade och kunde byta kanal om det skulle bli läskigt. Men det var inget som Emma verkade tycka var läskigt så de såg på hela filmen. Sen när hon skulle sova kom tankarna... inte att det var en grön häxa eller en plåtgubbe eller nåt annat konstigt utan det hon oroade sig för som gjorde att hon inte kunde sova var var flickans föräldrar var någonstans? Varför har de lämnat henne ensam? Varför kan de inte hämta henne? Kan hon inte ringa dem?

Inte kunde vi ana att hon skulle tänka så långt och att det skulle få henne att inte kunna sova...

Det måste vara det härligaste som finns - att lysnna på sina barn och deras tankar!!!!

Jennie / 7 jan

Middagsbesök från Trosa

Nu när det är lite lediga dagar så här mitt i veckan är det bäst att passa på att hitta på något riktigt kul och trevligt - och vad kan inte passa bättre än att bjuda hem goda vänner på middag.

Så i tisdags 5/1 var familjen Grafford här och det var full fart på deras Mathilda och vår Emma som for runt som yrväder bland alla leksakerna. Ida hann inte riktigt med men verkade nöjd bara av att få titta på de stora tjejerna.

Det var trevligt att få träffa dem så här i väntans tider då de när som helst - nästan - ska ha barn. Anna är beräknade till den 6 februari så inom ett par veckor kan det komma ett SMS när som helst - spännande.

Vi satt och pratade lite om bebisar och förlossningar och kunde faktiskt bli lite avundsjuk på vad de har framför sig. Den här spända känslan att det kan ske när som helst och man ska få träffa en ny liten person som ska bli en familjemedlem.

Vi har ju fullt upp med alla våra familjemedlemmar så det är inte det att vi planerar fler men ändå känns det tråkigt att inte få uppleva den där häftiga och nervösa väntan och upplevelsen.

Men med så många vänner som vi har just nu som väntar barn så kan vi genom dem få dela en del av det häftiga i att få barn! Och kanske blir det några lekkompisar till vår lilla Ida!

Jennie / 7 januari

Bajs-Ida (obs! Inget för kräsmagar...)

Nej usch så får man inte kalla sitt barn!! Men igår var det helt berättigat att göra det... och det var nästan helt mitt fel!

Hade besök av Anna & Tyra på dagen och småtjejerna for runt som vanligt. Mitt i alltihop kändes en svag bajsdoft över vardagsrummet så det var bara att ta sig en lukt på någon av blöjbarnen och min första gissning var min egna lilla prinsessa. Så som vanligt tar jag upp henne och luktar lite lätt i blöjan - men råkar den här gången lägga kinden mot ryggen och får snabbt och obehagligt veta att det var hon som bajsat eftersom det var så mycket att det kommit upp på ryggen och igenom tröjan och ...... ja helt rätt gissat - och ut på min kind!!!!!

Så det var bara att ta tjuren vid hornen och ta av alla kläderna och byta om på lillan. Men byta kläder var lättare sagt än gjort eftersom hela bodyn var full och när jag skulle dra av den - vad händer då? Jo bajset smetas ut över hela hennes rygg, i hela nacken och till slut i hela håret! Ooops!!

Så det blev en dusch och sen ett bad och sen en noggrann tvätt och spritning av min kind...

Så kan det gå!!!

Jennie / 5 jan

Ståhlisarna från Tyresö

Idag hade vi celebert besök här i Vänsta. Det var familjen Ståhl som tagit sig ut i kylan och ärat oss med sitt besök.

Det var ett tag sen vi sågs så det var himla kul att äntligen träffa dem igen och höra om allt som är på gång i deras liv och det var fantastiskt roligt att träffa lilla Iris som hunnit bli 1 år och 2 månader!

Och som vanligt när man har gäster så känns det som om man äter konstant och eftersom de sov kvar hos oss så kändes det också som om man drack konstant... :-)

En - inte alls oväntat - superrolig kväll med mycket skratt! Och självklart med god mat även om vi efter lite diskussioner saknade lite franska rätter på bordet  - får bli nästa gång!

Jennie / 5 jan

Nyårsafton

Som sagt... året 2009 gick fort och det var dags att fira in det nya året!

Hur gjorde vi det då?

Vi och familjen Skoog: Therése & Henrik och deras grabbar Edwin & Arvid träffades runt 17-tiden på Valsarevägen - som är Daniels föräldrars hus. Man vill ju inte stöka till sitt eget  :-) Nej vi höll till där för att vi ville ordna middagen men ville ju självklart inte att någon av makarna Skoog skulle behöva ta bilen ut till Vänstra.

Vi fixade och donade så att det blev riktigt nyårsfint och när gästerna kom började kappätningen! Vi åt hela tiden från ca 17.20 till runt 01.30 på natten. Det blev förrätt - parmaskinka inlindad zuccini med vitlökssås, det blev varmrätt - oxfilé med potatisgratäng - och det blev efterrätt - chokladfondanter med glass, grädde och frysta bär. Och till allt det är var det självklart en massa gott att dricka som Henrik och Therése hade fixat!

Vid 21-tiden gick vi ut med barnen i kylan och tänkte lite fyrverkerier. Inga raketer och inget som lät bara lite sånt som lös och sen sköt vi upp en Kom Loy (Thailändsk risballong). Så himla fint när den åkte iväg.



Tanken var att vi skulle skjuta upp två sådana men det blev haveri med Theréses och min så den brann upp... ja, ja bättre lycka nästa gång - men hjälp vad vi skrattade!!!

Vid tolvslaget stannade vi för ovanlighetens skulle inne och tittade på raketerna. Barnen var inte så sugna och gå ut och när vi väl stod och tittade var det ganska skönt att slippa frysa!

Gästerna gick hem i kylan vid halv två och vi kunde snabbt summera kvällen som en otroligt trevlig kväll med god mat och dryck och med fantastiskt trevligt sällskap! Så vi får hoppas att det blir en repris på det här - kanske nästa år!!

Jennie / 4 jan

Nytt år!

Då har vi hamnat i år 2010 helt plötsligt... eller kanske inte så plötsligt för det var väl väntat men vi har kommit hit med stormsteg. 2009 gick alldeles för fort och det kan i för sig har sina orsaker.

Vi fick barn i början av 2009, jag var mammaledig samtidigt som jag pluggade och jobbade extra och vi gjorde en av våra livs resor till Thailand - så det kanske inte är så konstigt att man tycker året har gått fort. Sen är det väl åldern också får jag väl motvilligt inse, åren går fortare ju äldre man blir!

Egentligen har väl hela början av 2000-talet gått hemskt fort och jag tycker det var nyss vi byggde nytt hus men kom nu på att det var 2004. Men de här 10 åren har varit helt fantastiska och jag har trivts med livet. Vi har hunnit med att förlova oss, gifta oss, bygga 2 hus, få 2 underbara barn, hunnit besöka 18 olika länder, haft 4 olika bilar, fått en del nya och underbara vänner, stärkt banden med våra "gamla" underbara vänner och jag själv har studerat (i evighet) och hunnit med att ta 120 hp! Vad mer kan man begära av livet? Kanske den där trissvinsten!? Men den kommer nog i år tror jag!!

Vad förväntar jag mig av 2010 då? Eller förväntar låter konstigt - som om saker och ting bara ska dimpa ner och fixa sig. Nej jag förväntar mig inte så mycket - men jag har saker/mål att uppnå så det är väl bara att fortsätta skriva mina "att göra listor" och se till att saker och ting blir gjort.

Ett mål är nog att få klart badrummet på övervåningen som fortfarande inte är påbörjat. Men först måste vi isolera garaget eftersom material till det ligger i det blivande badrummet. Så det får väl komma före då: isolera garaget - jättekul! ;-) Men det är tungt att lägga pengarna på ett badrum när man hela tiden är sugen på att åka utomlands. Vi kanske ska börja gå i terapi så att vi håller oss hemma istället... och får lite saker gjorda här hemma - eller nej förresten...

Okej nu var det här med badrum och garage bara en förhoppning - så tjata inte på oss nu och fråga hur det går - för vi vet nog alla hur det kommer att gå... :-)

Nej nu är första dagen på 2010 snart slut och eftersom mitt nya liv börjar på måndag (4/1) - gällande kost och träning - (vilket förresten är ett annat mål) så ska jag passa på att gå och njuta av den härligt goda efterrätten som blev kvar från igår: chokladfondant med vaniljglass. Helt onödigt att påbörja mina mål för tidigt... på måndag börjar det: mitt nya sunda liv!

Hoppas på ett år med massor av tid till mina vänner och min familj och att alla mina vänner ännu ett år orkar stå ut med mig och mitt "prata först och tänka sen - eller inte alls" så kommer det nog att bli en bra början på 2000-talets nästa decennium!

Gott nytt år på er alla

Kram Jennie / 1 jan

RSS 2.0