Bilder från Fia Halén

Här kommer nu lite fler bilder som vi tog hos fotografen Fia Halén:


En fundersam Ida!


Emma trivdes bra i rampljuset men Ida började ledsna...

Jennie / 31 augusti


Kräftskiva i Vadsbro

29 augusti var det dags för kräftskiva i Vadsbro - mitt föräldrahem i Gnesta för er som inte vet det. Pappa och mamma hade laddat upp med runt 110 kräftor och trot eller ej så gick alla förutom 8 st åt och vi var 5 st som åt. Och gott var det!!! Åh nu blir jag sugen igen när jag sitter här och skriver om det... Får nog ta och bjuda hem nån som kan äta med mig!!

Vi började med att sitta ute där mamma och pappa hade dukat upp så fint men fick efter nån timme springa in för då började det regna.



Men så fort vi kommit iordning inomhus så sken det upp och molnen blåste magiskt nog bort!! Men att börja bära ut allt igen skulle kännas allför mycket som en ABBAS Sill reklam från 90-talet och vi stannade snällt inne. Emma och Adam sov kvar och vi andra åkte hem och som vanligt som höll Emma och Adam på att busa och fnissa ända till 23-tiden. Emma berättade för mig tidigare på dagen att hon var lite orolig att hon inte skulle kunna somna för morfar snarkar så högt... :-) Men det hade gått hur bra som helst!!

Under kvällen hann vi också sjunga en del Singstar innan det var dags för oss att åka hem! Så kul...

Jennie

28 augusti: Tjejmiddag!

Sist var det Caroline som hade tjejmiddagen så den här gången tänkte jag att det var min tur! Försökte städa under dagen men det gick inte riktigt som jag hade tänkt mig. Emma stökade till samtidigt som jag städade och Ida bestämde sig för att sova middag i 20 minuter på förmiddagen och 20 minuter på eftermiddagen. Alltså blev det en stressig och lite jobbig dag. Men den slutade desto trevligare!

Kl. 18:45 dök brudarna upp och jag hade fixat lite rosévin med fanta som fördrink och sen åt vi en planka jag fixat med kallskuret och ost och kex med lite potatissallad till. Supergott - och himla trevligt att ha lite plockmat! Så vi njöt av maten, vinet och med det sällskapet kan det inte bli annat än treligt och kvällen slutade inte förrän 01:30 då det bara var att fylla en diskmaskin och gå och lägga sig!

Daniel och flickorna spenderade kvällen hos Olivia och Nelly och hade fredagsmys så det stod härliga till med bullar, popcorn och godis!! Fuskigt...

Jennie


27 augusti

Idag var jag på jobbet och åt lunch med Ewa och Sandra och det var himla trevligt att vara tillbaka för några timmar. Ida fick följa med och var som ett litet ljus i vagnen - som tur var!! Kanske för att kombin inte funkade så jag var tvungen att åka Foxen vilket innebar att jag fick ta resevagnen där hon sitter framåtvänd - spännande!

Åkte upp till Motormonteringen efter lunchen och tog med mig lite fika till personalarna där och fick höra lite vad som var på gång däruppe. Efter det fick jag bråttom ut till Järna för att träffa fotografen Fia Halén och välja ut foton - vilket inte var lätt!! Det blev några stycken... money, money, money!

Fler smakprov på bilder lägger jag upp när jag får skivan från Fia!

Jennie

Bilen, bilen, bilen

Åh det är så himla kul att ha bil! Självklart har vi bosatt oss på landet också så att vi behöver ha två såna där roliga plåtsaker på hjul!!! 

Ja nu vet jag inte hur mycket alla har hängt med men här kommer en liten summering av eländet:

Kommer inte exakt ihåg datumet men det var runt den 4 augusti som bilen la av på motorvägen när Emma och Daniel hade varit och handlat. Som tur var hann de rulla upp på Nykvarnsavfarten och stannade i väggrenen. Hjälten Björn fick komma och bogsera bilen och alla matvarorna hem till oss.

Vi lämnade in bilen till en kollega på Scania som har bilverkstad som åkte till verkstaden på sin semester för att hjälpa mig... TACK Jörgen!!! Vi fick tillbaka bilen den 7 augusti och blev då 11.500 kr fattigare då det var turbon och vevstaksgivaren som gått sönder och vi bad dem även kolla bromsarna och det visade sig att de var dags att byta bromsskivor. Så poff - tomt i plånboken!!

Den 10 augusti var Emma och jag på bio i Heron och då börjar motorlampan lysa igen... gissa om jag blev nervös på motorvägen! Tänker lämna in bilen igen men hinner liksom inte med och sen slocknar lampat och då blev det inte lika bråttom med det. Dumt tänkt!!!! 

Den 25 augusti vägrar bilen starta efter att jag varit på promenad i Nykvarn och min man får komma och rädda mig och Ida. Ännu en gång får hjälten Björn komma och rädda oss och Emma tror nu att det här är hans jobb... Men mamma: det är ju ingen fara om bilen går sönder - Björn kommer ju! :-)

Lämnar in bilen på kvällen den 25:e och de kommer snabbt fram till att det är tändkassetten och byter ut den - kostar 2.500kr. Yippie!! Men gissa vad som händer den 26:e augusti - nämen då är batterifan helt slut!!! Och bilen står där igen och hånler och inte vill starta!!! Så det var bara att packa in sig i Foxen när man skulle nånstans!! Puh!!!

Köper ett nytt batteri den 29 augusti och nu rullar bilen igen... Äntligen!!!

Nämen... vadå - motorlampan börjar lysa igen den 30 augusti!!!

Blocket nästa!!!

Fortsättning följer...

Jennie / 30 augusti

23 augusti: Bröllopsdag!

Idag har det gått 6 år sen vi gifte oss!! Helt otroligt! Inte att det har hållt i 6 år utan hur otroligt fort tiden går - men det stämmer väl att tiden går fort när man roligt! Vi har inte direkt firat bröllopsdagen nån gång. Jo kanske första året men sen har vi inte hunnit med riktigt så idag tänkte vi hitta på något trevligt!

Morgonen började dock med helt andra aktiviteter: jag och min träningskompis Maria spelade en badmintonmatch som gick bra trots omständigheterna med graviditet (hennes inte min) och öm handled (min) och vi börjar nu känna oss redo att möta våra äkta makar Daniel och Kristofer i en match. Om vi inte vinner så kanske vi kan få oss ett gott skratt i alla fall - och säkert Daniel och Kristofer också! Emma följde med till Gröndal där vi tränar och hon brukar ha med sig en målarbok, kritor och lite fika och är hur duktig som helst som bara sitter där och målar och tittar när vi spelar. Idag fick hon prova att spela lite och börjar redan bli duktig. Inte så att bollen kommer över nät men hon träffar den i alla fall!

Efter matchen åkte vi hem och duschade och åkte igen - till Folkpool i Järna där vi bestämt möte med mina föräldrar för att få inspiration till framtida pool i Vadsbro (mitt föräldrahem). Emma tog direkt av sig jeansen när hon kom dit och skulle bada benen! Vi hade med oss baddräkt till henne men det var inte värt att nämna för henne för då hade vi aldrig kommit därifrån.

Nästa stopp var Trosa och när vi skulle åka så vill Emma hellre följa med mormor och morfar hem. Helt förståeligt! Slippa gå omkring i massa gränder och titta - istället få vara med mormor och morfar i deras trädgård och hjälpa till!

Så vi åkte till Trosa med Ida och Emma åkte till Gnesta.


 

Så bröllopsdagen - en del av den - spenderades i Trosa med härligt god mat och fint väder! Åkte efter middagen till Gnesta för att hämta Emma och fick oss lite glass till efterrätt så nu var Daniels dag räddad.

Jennie


22 augusti

Daniel var uppe vid 07:00 för att fortsätta gräva men oturligt nog så öste regnet ner! Så himla typiskt... när man väl fått arslet ur.. .och hyrt en grävmaskin så ska det regna massor istället! Men väderprognosen säger att det ska skina upp till lunch så vi håller tummarna!

Flickorna fick åka till farmor och farfar idag och Emma var överlycklig som vanligt över att få komma dit. Jag hade under tiden tänkt att måla klart möblerna som ska stå i lekstugan men det stoppade regnet också! Men när Daniel väl hade skjutsat iväg flickorna så började det faktiskt skina upp och han kunde gå ut och gräva och jag passade på att städa, träna och jobba istället.

Kl. 13 åkte jag och hämtade Emma och vi åkte vidare till dagiskompisen Viggos 5-års kalas där Emma hade hur kul som helst på deras otroligt härliga sjötomt! Nu blev man nästan sugen på att flytta - bygga nytt kanske?! ;-)



Vi var hemma igen från kalaset vid 16:30 och då var det bara att packa om och göra sig iordning och åka iväg igen. Den här gången till familjen Skoog där vi hade det supertrevligt som vanligt. Lite hämtmat, gott sällskap och vitt vin sitter ju aldrig fel! Hemma igen vid 01:00-tiden och då var det bara att krypa till kojs!

Jennie

21 augusti

Nej nu har vi gått och grämt oss över tomten så länge och planerat hur det ska se ut att vi i veckan tog tag i saken och beställde fyllnadsmassor och en grävmaskin som kom igår, så nu är det bara att sätta igång.

Daniel tog ledigt idag för att kunna gräva och var ute redan kl. 07:00 och började. Det såg lite hopplöst ut med alla högar som låg men så fort han började så fick vi hopp igen eftersom det gick himla bra - trots att grävmaskinen vi hyrde var en storlek mindre än den vi brukar ha.
 


Själv tog jag med mig flickorna och åkte till Madeleine där vi fick fika! Så trevligt så!!!!

Daniel höll på till kl. 17:00 och pausade bara för lunch och toalettbesök! På kvällen var han lite åksjuk och det gungade fortfarande när vi satt i soffan!

Jennie

19 augusti

Idag var jag med tjejerna till Fia Halén, fotograf i Järna och tog lite bilder. Vi hade fått ett erbjudande om babybilder för 295kr inkl 2 kort och tänkte att det var ett utmärkt tillfälle att få lite fina bilder. Tog med mig Emma och inser nu att det här i alla fall kommer att bli en dyr affär - för jag vill köpa ALLA bilderna. De blir så himla fina!!!!

Ida var hur duktig som helst och ledsnade inte förrän efter 30 minuters fotografering, och det var när hon skulle sitta i Emmas knä som hon började knorra lite så jag vet inte om det var för att hon var trött på att fotograferas eller om hon fick konkurrens av storasyster på bilderna... :-)

Fina blev de i alla fall!!!

Smakprov:





Jennie

18 augusti: Isglass med överraskning

Eftersom vi i början av sommaren övertalade killen som kör Hemglassbilen att ta en tur ut till Vänstra så har vi känt oss lite tvungna att köpa glass när han kommer. Men som tur var har grannarna också handlat lite så vi behöver inte köpa glass varje onsdag.

Men förra onsdagen var det dags igen och vi köpte ett paket med isglassen Rullo som Emma älskar. Och Ida med för den delen... eftersom (dåliga föräldrar som vi är!) hon har fått smaka lite av Emma. Men den här gången var glass inte lika rolig att äta eftersom den stack Emma - som hon uttryckte det. Dum som jag är så tror jag bara att det är isen som är lite extra frusen och kan kännas som att den sticks... men så var det INTE.



Nej det var en bit av en glasspinne som fastnat i glassen. Och det var inte glasspinnen som hörde till glassen för den var hel... Mycket märkligt!

Men Hemglass har fått sig en liten känga i ett mail så vi får se vad de svarar...

Nu kan man tänka sig att Emma blev avskräckt av glassen - nej då - det krävs mer än så!!!

Jennie

16 augusti

Oj idag var det en hektisk dag - men rolig!

Åkte från Lisö vid 11-tiden och han packa ur bilen och äta lite sen lunch innan det kl. 13:30 var dags för Emma att åka på kalas hos dagiskompisen Lisa i Taxinge. Emma hämtades och var hemma igen vid 16:30 då det var dags för att äta lite igen och sen drog Emma och jag iväg på Circus Wictoria som var på besök i Nykvarn.

Det var inte igår jag var på circus - kan tänka mig att det var nån gång i början på 80-talet - ungefär samtidigt som Circus Wictorias artistkläder syddes upp såg det ut som!! Vi träffade Therese från mammagruppen med hennes Nellie så Emma och Nellie hade det jättekul och såg ut att vara helt fascinerade av både de ryska akrobaterna, kamelerna, hästarna och katterna. Men det roligaste tyckte Emma var när de små hunderna tog korvar från clownerna som inte märkte nåt alls... :-)

Men det blev en dyr historia med circus: vuxen biljett 180kr, barnbiljett 150kr, en popcorn 25 kr, en till popcorn 25 kr eftersom den första blåste ur Emmas händer när vi precis skulle gå in i tältet. Nästa vi köpte vågade hon inte hålla själv så den klarade sig och som tur var så var det grymt goda popcorn!

Jennie

15 augusti: Lisö

Seg i kolan vaknade man vid 7-tiden och eftersom vi skulle iväg var det lika bra att kliva upp och sätta igång att packa och göra i ordning annars kommer vi väl aldrig iväg. 

Vi kom iväg strax efter 10 och tog först en sväng förbi Systemet och Ica Maxi. En lite ovan upplevelse att besöka Systembolaget innan lunch men det verkade som en rutin för en hel del andra... som tyvärr inte verkade behöva mer! Med ett leende på läpparna (kassörskan på Systemet frågade leg på mig!) åkte vi sen mot Lisö - som för er som inte vet ligger vid kusten söder om Nynäshamn!

Som vanligt var det hur trevligt som helst i Peter och Lindas sällskap och samtalsämnena tycks aldrig ta slut. Och Ida och Iris hade det roligt på lekfilten - även om Ida skrämde slag på Iris ett antal gånger med sin röst.



Solen sken på dagen så vi tog oss en långpromenad i området men senare på kvällen blev det storm så det var bäst att hålla sig inomhus. Efter en fantastiskt god middag och härlig utsikt av både havet och härliga barn så somnar vi nöjt vid halv ett tiden.


Jennie


14 augusti: Kräftskiva

Åh vad jag har längtat efter att få äta kräftor, trots att jag åt för bara ett par veckor sedan men jag fick lite blodad tand. Och ska jag få i mig några kräftor så gäller det att bjuda hem lite trevligt sällskap för min skaldjurallergiske man kan man ju inte räkna med... ;-)

Vi hade inte direkt planerat långt i förväg att äta kräftor utan det här bestämdes typ 2 dagar innan och med det här sällskapet så blev det som vanligt en jättetrevlig kväll. Dock med lite drama...



Innan vi skulle sätta oss att äta så kom jag på skålen med majonäs som stod kvar i köket och självklart ska jag tappa skålen på klinkersgolvet i hallen - så det var majonässplitter och gröna höganässmulor över halva hallen - så det var bara att lägga sig på knä och plocka småbitar...

Men sen äntligen får vi sätta oss äta kräftor med majonäs (i ny skål!), västerbottenpaj (som jag bakade själv!) och rostat bröd... eller nej det blev inget rostat bröd. Jo två stycken:



Vår brödrost krånglar lite och brödet hoppar inte alltid upp så det gäller att vara med och hålla koll när man rostar. Vilket ni kan se på bilden ovan att vi inte riktigt var.

Vi kände alla att det lite plötsligt luktade bränt och såg sen röken från brödrosten som jag ställt i fönstret - bakom gardinen eftersom sladden var så kort. I samma stund går ju självklart det kombinerade inbrottslarmet och brandvarnaren igång och 3 av 5 barn börjar skrika lite smått hysteriskt... Kvinnor och barn springer ut på trappen för att undkomma oljudet, Daniel försöker få tyst på larmet och letar sen efter telefonen eftersom Sector Alarm ringer när larmet går, Björn öppnar fönster för att både slänga ut brödskvorna och släppa ut röken och Jonatan äter sin räkmacka (utan majonäs).  

Till slut fick vi tyst på larmet och de skrikande barnen och kunde lugnt och sansat gå in och sätta oss och äta i Lützendimman och göra Jonatan sällskap!! Sen fortskred kvällen mycket trevligt med god mat och efter att gästerna gått hem och vi - som vuxna brukar göra - städat köket gick vi och la oss vid 01:00!

Jennie

14 augusti: Planering inför kvällens kräftskiva

Nu har jag städat och klätt på Emma och är själv duschad och klar och vi behöver åka och handla!!!

När jag vill göra nån nytta här hemma så bestämmer sig Ida för att inte sova alls länge men idag när vi har lite bråttom iväg att handla så ska hon minsann sova och sova och sova och klockan är nu 12:10 och hon har sovit sen 10:15. Så vi får se när vi kommer iväg!! Det är väl bara jag och alla andra Scania-familjer som åker och handlar på fredag förmiddag ändå...  Alla andra kommer på eftermiddagen så vi får hoppas att hon vaknar snart!!

Jennie


13 augusti

70 DAGAR KVAR TILL THAILAND

12 augusti

Första dagen efter semestern som Daniel jobbar och jag känna på den där helt otroligt trötta känslan igen på morgonen när man tror att man är bakfull för att man är så trött. Och självklart skulle Ida ha en dålig natt och vaknade 100 gånger (kändes det som!). Men dagen blev trevlig ändå med besök av 3 /4 av familjen Skoog.

På kvällen kom Emmas kusin Alva och sov över. De bestämde sig för att gå och lägga sig redan klockan 20:00 men sen höll de på att fnissa och busa så vid 21-tiden var de hungriga och åt lite smörgås. Sen kunde de inte riktigt slappna av och höll på att tramsa fram till 23-tiden... men kul hade de!

Jennie


11 augusti: Nicke Nyfiken

Idag var Emma och jag på bio i Heron City. Vi gick på Nicke Nyfiken kl. 15:10 och bestämde oss för att åka upp redan kl. 13:00 så att vi skulle hinna äta. Det var lika bra att komma iväg ändå för Emma frågade ungefär en gång var 5:e minut om vi skulle åka snart!

När vi kom upp så gick vi och åt, Emma åt McDonalds och jag sushi och som vanligt tog det ganska lång tid för henne att äta för det är ju SÅÅ mycket att titta på istället för att koncetrera sig på maten.

Efter maten åkte vi glashissen upp (som Emma tycker är jättekul) och hämtade ut våra biljetter och gick sen för att kissa. Hon var inte kissnödig men provade i alla fall - mycket mer än så kan man ju inte begära. Sen var det dags att köpa popcorn, godis och dricka vilket i sig var en upplevelse för henne. Massor med folk, massor med popcorn och massor med godis...

Strax innan 15:00 gick vi och satte oss och Emma var helt fascinerad av den stora TV:n. "Tänk om vi hade en sån stor TV hemma, mamma!" Ja tänk... Bion började och Emma smaskade i sig både popcorn och godis - och dricka. Så när klockan var 16:00 - ca 30 minuter innan filmen slutade var hon jättekissnödig och vi klämde oss ut från mitten av raden och gick och kissade. När vi kom tillbaka satte vi oss på lediga platser längst ut och tittade klart men då kunde hon inte riktigt koncentrera sig på filmen utan tittade mest på alla andra människor som var där.

Men hon hade en jätterolig dag - men vi kunde nog ha sett vilken barnfilm som helst - för det roligaste för henne var hela upplevelsen att få gå på bio själv med mig, åka glashiss, köpa godis på en tisdag och titta på en så stor TV. Det kommer vi absolut att göra om!!!

Jennie

IDA

Usch vad tiden går... speciellt när man har barn! Oj nu lät jag gammal... 

Men det känns inte alls längesen sen Ida låg still i sin säng och det var bara att fokusera på mat och sömn. Nu är det andra bullar.

Hon har lärt sig sitta men ska hon sträcka sig efter nåt som ligger lite åt sidan så tippar hon - så det gäller att vara med. Hon rullar från rygg till mage och när hon väl har bestämt sig för att rulla - då går det fort! Sen börjar hon nu dra upp benen när hon ligger på mage så hon är nog sugen på att börja krypa eller dra sig framåt. Aj då - då måste jag börja städa lite noggrannare!!!

Sen började hon i veckan äta smörgåsrån, eller äta och äta - hon suger på dem tills de blir en kletig deg som fastnar på allt - både i ansikten på henne, på hennes kläder, på barnstolen och runt henne på golvet! Aj då - då måste jag städa lite oftare!!!

Men härligt är det att se allt som händer - men ibland önskar man att man kunde sakta ner tiden lite...



Jennie

9 augusti: Sista (?) stranddagen

Snart börjar allvaret igen för de flesta eftersom imorgon den 10 augusti börjar många av oss att jobba igen efter semestern. Man kan ju säga att jag också snart börjar jobba eftersom när Daniel är ledig blir det ingen rast och ingen ro här hemma längre...

Emma var så himla stolt då hon hoppade från bryggan utan att pappa höll i henne. =)



Som en bra avslutning på semestern var det strålande soligt väder och otroligt varmt så vi drog ner till Hökmossen för att bada. Som vanligt en jättetrevlig dag i sällskap av goda vänner och avslutade med att köpa mat och ta ner till stranden. En härlig känsla att äta Thaimat på stranden - det  är ju lika bra att jag vänjer mig vid det!!!

Jennie

8 augusti: Kräftskiva Heby

Ja då har det blivit dags för släkten Jonsons årliga kräftskiva i Heby, utanför Flen!
 
I år var vi 13 vuxna och och 6 barn vilket man får säga är ovanligt få. Vi samlades som vanligt vid 17-tiden och började med lite mingel med bål och chips - till Emmas stora glädje (chipsen alltså). Efter det var det teaterdags då tillfrågade personer ställde upp och spelade upp Bockarna Bruse... Alltid lika kul med lite spex!!

Sen var det dags att ta sig upp för den branta backen upp på kullen där bordet var dukat.



En trevlig kväll som vanligt med trevligt sällskap. Fick träffa Calle och Emmas lilla 6-veckors söta Elly också så givetvis blev det en del barnsnack. :-)

Ida var på sitt bästa humör och hade bra utsikt från sin IKEA-tron på gaveln.



De andra barnen trivdes bra runt godislådan som Julia köpt med sig från Cloettas fabriksförsäljning och de "stora barnen" trivdes också bra med sitt goda...



Vid 00:15 packade vi ner en sovande Ida i bilstolen och en sprallig och pigg Emma i hennes stol och började resan hemåt. Den spralliga och pigga Emma somnade efter bara några minuter - tur det så att vi slapp lyssna på Cara Mia hela timmen hem!

Ser redan fram emot nästa års kräftskiva i Heby!

Jennie

6 augusti

En härligt varm dag med noll blåst och solen som har gassat på altanen så att den blev nästintill oanvändbar! Emma och haft sin kompis Olivia här idag och de har lekt allt möjligt - så himla härligt att både se och höra dem leka. Det var mycket mamma och bebis som lektes och det var inte bara en eller två gånger jag var tvungen att dubbelkolla om det var nån av dem som grät på riktigt - "men vi leker ju bara"!!


Ida har varit grinig då det blir för varmt att sova i vagnen och bära henne är inte att tänka på då vi båda två blir hur svettiga som helst.

Middagen åts här hemma med sällskap av familjen Kihlman och Anna, Björn och Tyra och tusen myggor!!

Jennie

5 augusti

En stressig morgon eftersom jag vaknade kl. 9:15 - härligt att få lite sovmorgon. Daniel hade gått ner med barnen ca 1 1/2 timme tidigare så att jag skulle få sova lite till - men han hade nog inte tänkt att det skulle bli så länge till. Vi hade nämligen planerat att komma iväg runt 10 vilket vi nu kunde se oss i himlen efter...

Efter att rusat runt och fått i alla mat och på sig kläder och packat allt som skulle med kom vi äntligen iväg och klockan hann bli halv elva istället - så var vi äntligen på väg till Cecilia, Siri och Mattias i Hässelby.

Efter en - som alltid - väldigt god lunch och supertrevligt sällskap i det fina vädret tog vi en promenad till stranden i närheten och som vanligt så låg Ida och jag i skuggan och Emma och Daniel höll sig i vattnet. Hade vi haft ett fungerande minneskort till kameran så hade jag nog tagit ett fint litet kort men det gick tyvärr inte nu... :-)

Kvällen spenderadets - inte helt ovanligt - hemma hos Madeleine och Jonathan och killarna spelade beach och vi höll koll på barnen och umgicks - mycket trevligt!!

Jennie

4 augusti

En härlig stranddag då jag knappt såg Emma på hela dagen. Jag och Ida höll oss på filten i skuggan och vattendjuret Emma var mest i vattnet eller i strandkanten hela dagen!

På kvällen åt Anna och jag de rökta räkorna som jag köpte igår i Nynäshamn - så himla gott!!! Björn, Daniel och barnen fick nöja sig med makaroner och köttbullar - som i för sig är Emmas favoriträtt.

Efter störtskurarna av regn gick jag, Anna och Therese ut på en långpromenad för att ytterligare hjälpa Therese att bättra på formen inför helgens Kebenekajse (eller hur det nu stavas?).

Jennie

3 augusti

Fick äntligen komma ut på en seglingstur med Karin, Alex och Filip! En superhärlig dag då vi åkte med segelbåten från Nynäshamn ut till Nåttarö där vi bjöds på lunch och låg på stranden.

Det var lite gungigt på vägen dit och Ida skrek hela vägen då hon verkade hata att ha sin flytväst på sig men Emma tyckte det var hur spännande som helst att segla. Hemresan var desto lugnare då det blåste 0,0 meter per sekund enligt mätaren så efter att ha seglat i typ 1 knop ett tag gav vi upp och satte igång motorn. Jag hade nämligen en tid att passa - rökeriet i hamnen stängde kl. 21:00 och jag var så sjukt sugen på rökta räkor och ville inte missa chansen.

Springade in på rökeriet 20:57 hann jag med att köpa 5 hg rökta räkor med vitlöksaioli och passade på att köpa lite varmrökt laxfilé också!! Sen var det bara att packa in allt i lilla Foxen igen och åka hemåt med sovande sessor i baksätet.

Jennie

2 augusti

Lite seg idag - vilket man skulle kunna ana efter gårdagen!

Strålande väder så dagen spenderades utomhus och vi gjorde till och med lite nytta. Målade nästan hela altanräcket färdigt vilket är bra eftersom målet är att allt på altanen som ska målas ska vara klart under vecka 32.

På kvällen tog jag och Therese en långpromenad - jag för att få röra på mig och hon för att träna inför helgens tripp till "Keb" =)

Jennie

1 augusti: En kväll med gänget

Efter att förmiddagens äventyr med bilen var glömt så var det äntligen dags för vår inplanderade barnfria dag med gänget. Vi skulle till Vidbynäs och äta grillbuffé och lyssna på "Kanske Världens Bästa Kille" - Daniel (Fritte) Fridström. Man kan säga att vi är lite av hans groupies... :-)

Bordet är bokat för oss alla 8 till kl. 19:00 men vi samlas 17:30 hemma hos Madeleine och Jonathan för en fördrink (bål med mest vatten i enligt Jonathan). Innan hade vi lämnat huset och flickorna hade sällskap av mormor, moster och kusinerna Edwin och Adam. Efter att vi samlats och gjort slut på bålen tog vi cyklarna och cyklade ner till Vidbynäs men fick precis innan ett samtal från Fritte att han inte skulle spela då det blivit något fel i bokningen för honom. Jättetrist tyckte vi men, men vi har ju alltid trevligt ändå men vi skulle dit för att lyssna på just honom så det är klart att vi var besvikna.

När vi kom till Vidbynäs meddelade Fritte att han skulle åka in till Hebbevillan och spela istället och vi bestämde oss till slut för att åka med. Så vi åt grillbuffé på 1 1/2 timme och drack en flaska vin och tog cyklarna till Vänstra där vi blev upphämtade av en taxi.

Så det blev en helkväll med både supergod mat på Vidbynäs, en cykeltur tillsammans till Vänstra, en trevlig kväll inne på Hebbevillan med bra underhållning. Supertrevligt som vanligt med gänget!!!

Barnvakten lyckades som tur var också bra trots att Ida skulle trilskas lite och för ovanlighetens skull vakna kl. 21.00 och inte somna om igen förrän runt 22... men annars gick det bra!

Jennie


1 augusti: Bilen

Yippie!! Idag kom så den väntade dagen när bilen inte orkade åka en centimeter längre!! Inte helt oväntat eftersom den har gett ifrån sig en rökpuff varje gång vi har startat den de senaste 3-4 veckorna och de efterföljande ca 5 plötsliga startvägran har ju gett oss en ledtråd.. men, men! Vi har haft annat att tänka på!

Men idag åkte Emma och Daniel och handlade inför kvällen och var på väg hem på motorvägen när den lägger av. Som tur är så är det nära avfarten och de hade lite fart så de kunde rulla upp på avfarten och ställa bilen i kanten. Emma tyckte det var lite spännande!

Sen fick vi ännu en gång ringa vår räddare i nöden - Björn - som kom och räddade oss med att bogsera bilen hem till oss. Ja, det är ju helt onödigt att ha lite extra pengar insatta på en massa konton - det är väl bättre att lägga ut dem på att laga bilen istället - eller?!?!?

Jennie

31 juli: Mariefred

Idag slutade Daniel 11 och vi bestämde oss för att åka på en liten utflykt till Mariefred. Vädret var perfekt med sol och lite moln och så fort Daniel kom hem packade vi ihop oss för att åka - så fort Ida vaknade. Eftersom hon somnade 09:15 redan borde hon vakna runt 11 så det är ju bara att vara redo att åka så fort hon vaknar.

Men just idag så sov hon och sov och sov och sov ända till 12:15 när vi äntligen kunde sätta oss i bilen för att åka iväg.



När vi kom fram började vi med att gå och äta lunch - Daniel och jag åt kyckling och fetaost foccacia och Emma åt gurka och 3 kycklingbitar stora som täringar (!). Efter maten tog vi oss till stationen för att köpa biljetter till Museijärnvägen mellan Mariefred och Läggesta.



Innan vi gick på tåget hann vi köpa glass som Emma åt upp innan vi gick på och sen köpte vi med oss lite fika och godis att ha på den 45 minuter långa resan. Emma blev helt förvånad att vi skulle äta godis en fredag!! Vilken lycka!!!

Emma hade jättekul på tåget och tyckte det var hur spännande som helst. Vad lite man egenligen behöver göra för att göra barn glada!!!



Efter tågresan tog vi en promenad genom stan, längs vattnet och tittade på båtarna och sen en sväng igenom Gripsholm Slott som Emma var så spänd över. Hon skulle få se ett RIKTIGT slott där det har bott kungar och drottningar. Hon var så uppspelt så vi sa att det hade bott prinsar och vackra prinsessor där också - men ärligt talat har jag ingen aning om vem som har bott där och när - pinsamt va?! Men vi kan berätta sanningen för henne om några år...

Jennie

RSS 2.0