31 juli: Mariefred

Idag slutade Daniel 11 och vi bestämde oss för att åka på en liten utflykt till Mariefred. Vädret var perfekt med sol och lite moln och så fort Daniel kom hem packade vi ihop oss för att åka - så fort Ida vaknade. Eftersom hon somnade 09:15 redan borde hon vakna runt 11 så det är ju bara att vara redo att åka så fort hon vaknar.

Men just idag så sov hon och sov och sov och sov ända till 12:15 när vi äntligen kunde sätta oss i bilen för att åka iväg.



När vi kom fram började vi med att gå och äta lunch - Daniel och jag åt kyckling och fetaost foccacia och Emma åt gurka och 3 kycklingbitar stora som täringar (!). Efter maten tog vi oss till stationen för att köpa biljetter till Museijärnvägen mellan Mariefred och Läggesta.



Innan vi gick på tåget hann vi köpa glass som Emma åt upp innan vi gick på och sen köpte vi med oss lite fika och godis att ha på den 45 minuter långa resan. Emma blev helt förvånad att vi skulle äta godis en fredag!! Vilken lycka!!!

Emma hade jättekul på tåget och tyckte det var hur spännande som helst. Vad lite man egenligen behöver göra för att göra barn glada!!!



Efter tågresan tog vi en promenad genom stan, längs vattnet och tittade på båtarna och sen en sväng igenom Gripsholm Slott som Emma var så spänd över. Hon skulle få se ett RIKTIGT slott där det har bott kungar och drottningar. Hon var så uppspelt så vi sa att det hade bott prinsar och vackra prinsessor där också - men ärligt talat har jag ingen aning om vem som har bott där och när - pinsamt va?! Men vi kan berätta sanningen för henne om några år...

Jennie

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0