Ännu en dag på stranden

Det är olidligt varmt här hemma så idag var det bara att fly iväg till stranden. Träffade där 75% av familjen Skoog vilket Emma tyckte var jättekul så att hon fick nån att leka med istället för att sitta hos mig och Ida i skuggan. Vädret ska ju hålla i sig även imorgon så vi packar nog ihop så tidigt som möjligt och drar iväg till stranden då också!

Jennie / 29 juni

Sol & bad

Idag var vi vid Taxinge Slott och njöt av sommaren. Lite picnic i gröngräset, Emma & Daniel badade och sen en fika på slottets otroliga kakbuffé. Kvällen avnjöts i goda vänners sällskap på Vänstras altan med god grillad mat och gott vin med solen i ögonen och svetten pärlande i pannan! Tänk om man kunde ha haft en pool!

Ida sover lite dåligt på dagarna, sämre än vanligt och det är nog på grund av värmen. Men det är väl bara att vänja sig tills vi kommer till Thailand. Fast där finns det ju AC på rummet och en barnpool...

Jennie / 27 juni

ÄNTLIGEN!!!!!

Så fick vi äntligen komma upp på våran ballongfärd. Det var en härlig kväll med en underbar ballongfärd över Stockholm.

Vi fick flyga nästan dubbelt så länge än  normalt. Vi var uppe i 1 tim och 45 min pga att piloten inte hittade någon bra landningsplats. Men det gjorde oss inte ett dugg. Vi fick sniffa trädtopparna över alla jättevillor i Djursholm istället. Ett minne för livet som jag gärna gör om på ett vilkor. Att vi kommer upp i luften innan 9:e försöket.

Daniel /24 Juni


En dag på stranden


I tisdags hade jag och tjejerna här härlig dag på stranden vid Taxinge Slott. Vi åkte ut vid 9.30 och satte oss i gräset på en filt vid lekparken så att Emma fick leka lite. Vi hade lite picnic med oss så vi fikade lite innan vi sen tog en promenad och tittade på båtarna och djuren. Sen tog vi oss ner till stranden och stannade ett par timmar och det var så himla härligt. Den första riktiga sommardagen!! Emma lekte på stranden och i vattnet, Ida sov i vagnen och jag låg på en filt och läste en skvallertidning - kan inte bli bättre. Eller kanske om barnens pappa Daniel varit där också så hade det blivit bättre - då kunde han ju ha masserat mina fötter... ;-)

Jennie / 24 juni

Emmas skönhetssalong


Emma hittade lite nagelack i badrummet och blev sugen på att få naglarna målade. Hon fick lite olika färger på både fingernaglar och tånaglar och frågade mig om jag ville ha lite. Hade inte riktigt lust just då eftersom jag visste att nagelborttagningsmedlet är slut men det missade tydligen pappan i huset! Emma fick till och med välja färg själv och måla bäst hon kunde. När hon var klart sa hon till mig att hon hade målat pappas nagler på tårna men att hon råkade måla nästan lika mycket utanför... Daniel får kanske reklamera pedikyren! Skönt för honom att det ska bli sommarvärme så att han kan gå utan strumpor i citytofflorna... :-)

Jennie / 21 juni

Helgen över...

Jaha, då är helgen över och regnet har öst ner mellan solglimtarna. Imorgon är det arbetsdag och det är då värmen och sommaren passar på att smyga sig på - tur för mig att jag har mitt "jobb" här hemma med barnen! Det blir nog en hel del frisk luft för Emma den här veckan och jag slipper ha dåligt samvete för att min barnvakt TV:n ska få jobba övertid. Men det jobbigaste när det är varmt är att det är svårt att få Emma att sova på kvällarna för det blir så otroligt varmt på övervåningen - jag får skaffa mig en annan hemhjälp - AC:n!

Imorgon är det ett nytt försök för Daniel och hans luftballongflyg - nån som vill sätta pengar på om de flyger eller inte??

Jennie / 21 juni

Midsommar


Ännu en trevlig midsommarafton är över och inte helt ovanligt så regnade det! Men med mycket trevligt sällskap, god mat, god dryck, härliga barn och intressanta samtalsämnen så spelade vädret ingen roll. Och med lite tur lyckades vi klämma in grillningen på de 30 minuter då det var uppehåll på hela kvällen. Så som vanligt på midsommarafton gick vi och la oss alldeles för mätta - på både mat och dryck!

Jennie / 20 juni

Midsommar på dagis

Igår den 17 juni var det midsommarfirande på Emmas dagis och jag, Emma och Ida åkte dit till kl. 14:30. Barnen på dagis hade klätt en midsommmarstång med massor med blommor och det var massor med barn och föräldrar där. Barnen började med att uppträda lite med att sjunga lite sånger och sen var det dans runt midsommarstången och avslutningsvis lite jordgubbsrulltårta och saft.

Emma ville inte vara med och sjunga och inte vara med och dansa så vi stod bredvid under ett träd och tittade på och tog sen lite rulltårta så att Emma kunde äta upp jordgubbarna på den. Men hon hade visst roligt i alla fall sa hon!

Jennie / 18 juni

Strömavbrott

Här ute på landet är vi vana vid att januaristormar - som Gudrun, Per och Berta eller vad de nu heter - ordnar strömavbrott lite titt som tätt under vindermånaderna. Det har i för sig blåst extremt mycket under juni här ute men att vi skulle få strömavbrott i juni var oväntat.

Idag hade vi först ett strömavbrott mellan kl. 14-17.30 och sen nu när man precis har satt sig för att mysa i soffan framför tv:n vid 21.30-tiden så blir det svart i rutan. Nu kunde man ju ha tagit vara på tiden utan elektroniken och kanske plockat i köket, städat undan lite leksaker eller varför inte läsa en bok - men nej, det verkar överdrivet nyttigt! Vi väntade ut det med att planera midsommar och sen visp var strömmen tillbaka. Och tur var väl det - för ett toabesök är bra om man gör innan man går och lägger sig och här ute på landet är strömavbrott = inget vatten!

Men nu är vi back in business och tänderna är borstade och jag kan lugnt gå och lägga mig och somna sött med tv:n på i bakgrunden!

Jennie / 16 juni

Sommarlov

Nu har Emma gått på sommarlov och ska vara hemma hela sommaren. Första dagen var fredagen den 12 juni och när hon vaknade på morgonen så ropade hon på mig och såg superledsen ut när jag kom.

- Men mamma det är ju sommarlov men var är solen, säger hon och pekar på regnet!

Hon har ju så rätt - var är solen?

Jennie / 15 juni

Regn, regn, regn

Perfekt väder idag!! Vi har nämligen städat i Idas rum och rensat och fixat på vinden för att få upp lite mer grejer där så vädret har varit perfekt för såna inneprojekt. Vi är nästan klara med att få Idas rum helt tomt på våra saker och snart är det bara sånt som är hennes. Inte så mycket i för sig eftersom spjälsängen står i vårt sovrum men lite saker har hon hunnit samla på sig. Sen har vi rensat ut i Emmas rum så Ida får ärva lite leksaker och kläder. Men nu börjar vi bli klara med helgens projekt så nu kan det bli sol igen! Så blir den genomblöta gräsmattan glad!

Regn, regn ge dig av, kom igen en annan dag!

Jennie / 14 juni

Gardintyg till Emmas rum


Hittade det här otroligt fina tyget på nätet som jag tror skulle passa bra som gardin i Emmas rum. Vad tror ni?

Jennie / 13 juni

Kalas



Idag var det kalasdags för Arvid Skoog som fyllt 3 år och kalaset hölls på Torekällberget i Södertälje. Här fick barnen titta på grisar, får, getter, kaniner och hästar. Getterna och deras killingar fick de gå in till och klappa och sen fick de klappa en kanin och slutligen fick alla barnen rida en tur på någon av de två hästarna.

Emma som är väldigt försiktig när det gäller djur ville inte rida utan stod bara och tittade på alla andra som red. Men när Tyra (1,5 år) som var sist i kön red så frågade vi en sista gång och då var Emma sugen - men tveksam. Men efter att jag lovat att hålla i henne hela vägen så vågade hon och tyckte det var jättekul och spännande - gissa om vi blev stolta. Kan tyckas larvigt att bli stolt över en sån sak men eftersom hon aldrig tidigare vågat och alltid är väldigt försiktig med djur så var det här ett otroligt framsteg!!

Så vi får tacka familjen Skoog för ett enormt trevlig kalas (som vanligt!) och vi ser fram emot fler tillfällen på Torekällberget med er...

Jennie / 13 juni

Idolbild

http://lt.se/narakara/nyfodda/1.467773

Emmas rum

Nu när Ida ska få ett nytt fint rum så ska vi flytta över Nalle Puh temat från Emmas rum till Idas. Så Ida ska få mattorna och fyra tavlor som Emma glatt ger bort. Emma ska få ett prinsesstema i sitt rum och vi håller på att planera och köpa in lite saker - men hon vet inget om det, så säg inget. Vi ska överraska henne nån dag när hon inte är hemma och göra klart! Men det blir nån gång under sommaren...

Jennie / 11 juni

Idas rum

Man kan säga att vi har startat ny följetong... vi ska göra iordning Idas rum. Eller vi ska kunna gå in i rummet till att börja med. Eftersom vi inte har behövt rummet tidigare har det blivit lite av ett magasin för saker vi inte vet var vi ska göra av eller inte orkat åka iväg och slänga eller sälja. Så nu kommer straffet: Vi måste ta tag i allt på en gång... puh!!

Vi har tagit ett kort på röran som jag inte ens vågar visa men enkelt beskrivet så ser det ut som kriget! Och ni som vet hur stökigt vi kan ha det hemma kan ju bara ana hur stökigt det är därinne om till och med jag tycker det!!

Så nu när regnet ska ösa ner hela helgen (och om jag blir frisk från min förkylning) så kanske vi kan hinna med att fixa lite därinne och börja rensa. Nån som vill ha ett Billys CD-ställ i björk förresten?

Jennie / 11 juni


Helgen närmar sig

Som vanligt har veckan bara flugit förbi och det är snart helg igen. Alla ni på Scania har ju redan fått helg men vi andra får vänta. Trots att jag är hemma hela dagarna så är det fullt upp när Daniel inte är hemma så det är verkligen skönt när helgen kommer och vi kan hjälpas åt.

Emma gick sin sista dag på dagis idag och har nu gått på sommarlov. Tänk när man var liten och fick ha sommarlov - vilken härlig känsla. Det firades med glass efter dagis!!

Själv har jag blivit dunderförkyld men hankar mig fram tills helgen kommer då jag får kurera mig ordentligt. Vädersiten www.yr.no  visar regn från kl. 12 imorgon fredag som fortsätter hela helgen. Emma som ska på två kalas under helgen som båda ska hållas ute. Det blir att ta på regnkläderna - eller som Emma kallar sina: Allväderskläder!! För det är inte riktigt regnkläder som hon har säger hon... de är lite sträva och inte helt släta som regnkläder är. Undrar ibland vad hon får allt ifrån... :-)

Jennie / 11 juni


Stolt storasyster


Emma får hjälpa till att ge Ida mat och blir så stolt när hon fixar det själv!! Hinner till och med gosa lite också...

Jennie / 9 juni

Mer smakisar


Ja vi fortsätter med lite smakportioner till Ida och idag var det Majs- & potatispuré som stod på menyn. Ni kan ju räkna ut själva var det mesta av purén hamnade. Typiskt ska hon också in med handen i munnen när hon har mat i munnen och självklart klia sig i huvudet, örat och i pannen med handen full med mat...

Framtida studentbild kanske?

Jennie / 5 juni

Vassen

Var på promenad förra veckan och gick ner till Hökmossbadet här i Nykvarn och såg till min förskräckelse att vassen var nedklippt - var fasen ska jag stå nu i sommar när vi åker och badar?!? Ja det var väl bara att få arslet ur vagnen och ta sig iväg och träna igen då! Var idag och tränade två pass i rad - ett Corepass och sen Step/Styrka och det var nog bland det jobbigaste jag har gjort... (förutom förlossningarna möjligtvis!) men jag var så trött så jag var nära att kräkas...

Det borde ju hjälpa nåt i alla fall - så det är väl bara att gå på´t igen nästa torsdag - puh!!

Jennie / 4 juni

AJ!

Idag har jag dragit ut en visdomstand och nu börjar Iprenen att släppa och värken smyger sig på. Det är första gången jag drar ut en tand och var inställd på det allra värsta men själva utdragningen var inte så farlig som jag trott, kanske att knakandet var lite obehagligt men annars gick det bra. Men det är väl nu prövningen börjar...

Jennie / 2 juni


Smakportion


Nu är Ida 4 månader eller imorgon är hon det och fick idag sin första smakportion av lite mild havregröt. Hon var jättenyfiken på skeden och spottade inte ut all gröt men allt kom nog inte ner i magen heller... eller vad tror ni?

Jennie / 1 juni

Idas dop


Sådär ja nu är Ida döpt! Va skönt... vad skulle vi annars kalla henne? ;-)

Allt gick bra trots att det var lite stressigt innan vi skulle iväg till kyrkan. Ida var glad ända tills prästen la henne ner och tog vatten på huvudet - men vem fasen skulle inte börja gråta då?! Efter kyrkan var det dags för grillning i Vänstra 9 vilket var första gången vi skulle grilla 110 grillspett till 45 personer. Men allt gick jättebra tack vare alla som hjälpte till med både dukning, grillning och barnpassning.

Vädret dagen till ära var en strålande sommardag med 27 grader i skuggan och helt vindstilla på altanen. Stackars alla kostymklädda karlar...

Jennie / 31 maj

Scaniamilen genomförd...


Ja då var årets Scaniamil över och det var med genomblöta kläder vi glatt åkte hem från ett toppenarrangemang av Företaget!

Kompisarna Emma, Olivia, Nelly, Edwin och Arvid var superduktiga allihopa och sprang barnloppet på 800 meter och fick alla t-shirts och medaljer. Det var kul att springa tyckte Emma men det bästa var nog godiset i fiskdammen efter loppet - inte ett dugg överraskande!!

Ida fick som vanligt snällt ligga i vagnen och titta på molnen - men dagen till ära var både Scanianappen och Scaniaoverallen på så klart!

Jag och goda vännen Therese tog 5 km rundan. Såg min pappa längre fram i ledet och kaxiga som vi var så satte vi målet på att i alla fall gå om honom - men ja.. det nederlaget kanske vi kan glömma fortast möjligt! Det var i alla fall en trevlig promenad i 2 km sol och 3 km spöregn... ja, ja det är ju bara vattten!

Jennie / 28 maj

RSS 2.0