3 veckor kvar!

Idag - typ exakt NU - borde vi köra upp med bilen på uppfarten vid vårt hus i Vänstra, Nykvarn och återse vårt kära hus som vi lämnade den 31 maj 2011.

Det har inte riktigt sjunkigt in att vi snart ska åka hem och livet här på Lanta rullar på som vanligt. Vi tränar, går på massage, badar, går strandpromenader, äter och dricker gott, umgås med barnen och goda vänner och bara njuter av livet i värmen men allt har ett slut och även detta och i höstas så fick jag lite panik över att tänka på hemresan då jag inte kände mig alls klar med livet här och det är jag egentligen inte nu heller men resan hem börjar kännas verklig och jag har förstått att vi faktiskt är efterlängtade där hemma och det gör mig lycklig.

Mina fantastiska svärföräldrar har kämpat på i vårt hus och målar om och fixar efter våra önskemål och det ska bli superkul att se resultatet som jag vet kommer att bli kanon!

Vi har underbara vänner och familjer där hemma som längtar efter oss och som genom vår planering och vår resa har stöttat oss massor och jag hoppas ni kommer finnas där även när vi kommer hem - för det är då arbetat börjar med att vänja oss vid vardagen, mörkret och kylan och vi har ett helt tomt hus som ska fyllas med våra möbler och saker och ett helt tomt kylskåp och skafferi och vi har massor med sällskap som vi har saknat så bjud hem oss nu bara... :-)

Den 21 februari kl. 08:25 landar vi på Arlanda och kort därefter kommer både våra vanliga mobilnummer och hemnummer att fungera! Så ni vet var vi finns...

Vi är så otroligt nöjda med vår resa och önskar att fler kunde få göra samma resa som vi och vi tänkte få berätta lite om hur vår planering gick, vad man bör tänka på innan och under resan, tips om Koh Lanta och hur vi har haft det under resan. Så är det några som är intresserade av att komma hem till oss och lyssna för att få inspiration till er egen resa så hör av er till mig på [email protected].

Kram Jennie


Marknad

I torsdags den 26 januari - för övrigt min kära pappas födelsedag! - så åkte vi på kvällen in till den kinesiska marknaden inne i Saladan där man kunde hitta allt möjligt!



En hel del ätbara saker som såg himla goda ut...





...och en hel del saker som såg mindre goda ut såsom gräshoppor, skalbaggar och larver!!







Fascinerande!

Jennie

Olle

Vännerna Henrik och Anna från Sverige är i Thailand med deras söta lilla Olle och lyckades vara på Koh Lanta när vi är här så självklart träffades vi. De kom över och åt lite god thaimat...



Ida somnade redan innan maten så Emma fick underbara lilla Olle alldeles för sig själv!



Jennie

Klippning

Nu var det verkligen dags att klippa Emma då hennes hår är så otroligt slitet av sol, saltvatten och poolvatten. Så vi gick till frisören Carlisa och fick betala 200 thb (ca 50kr) för en klippning och hårtvätt.



Det var bara topparna som klipptes av men hon blev så fin så!!



Jennie

Bada

Ja nu har vi bott ett tag nya lägenheten och trivs så bra! Tjejerna badar mest hela tiden när vi är hemma men det är inte så konstigt med en så härligt pool som vi har precis nedanför oss.



Så Ida är redo att gå och ta ett dopp - så fort hon har borstat tänderna!



Jennie

Hemma igen...

Nu har vi kommit hem till Koh Lanta igen och har flyttat in i den nya lägenheten vid Sai Naam och det var superkul i Singapore men det är härligt att vara tillbaka på lugna Lanta igen - och ni som har varit här och besökt Sai Naam förstår kanske att vi trivs lite extra bra nu!

Så det var bara att hämta alla sakerna från Rhedins hus och packa upp det i lägenheten som har en stor härlig balkong...



...med en utsikt över havet där bakom husen...



...och en härligt stor pool som tjejerna badar i varje dag!



Det är ju perfekt läge också eftersom vi bor ungefär 100 meter från familjen Rhedin så nu kan vi leka varje dag... :) Det gör ju ingenting heller att restaurangen som vi bor ovanpå säljer Ahlgrens Bilar, svenskt plockgodis med saltlakrits och OLW chips och Ostbågar!

Så här kommer vi nog trivas bra fram till den 13 februari då vi blir bostadslösa i en vecka innan vi ska åka hem den 20 februari - men det löser sig längre fram!

Jennie

Singapore dag 5

Sista dagen i Singapore startades med en utflykt ner till Marina Bay Sands - det berömda hotellet i Singapore som kostade runt 5 miljarder Singapore Dollar att bygga - ca 27 miljarder svenska kronor!!




Så vi tunnelbanan dit och åkte upp till toppen av huset där vi tog kort från alla möjliga håll.









Och avslutade sen med en picknick med en fantastisk utsikt.



När vi hade njutit klart av utsikten över Singapore så åkte vi ner och gick till tunnelbanan och åkte upp till Little India där vi möttes av massor med dofter och prylar.





Åkte sen till Orchard Road och tog en sväng i lite affärer bland andra Toys R´Us eftersom det snart är två fina som fyller år. Det blev lite shopping tills det var dags att gå och äta på Chili´s som har den godaste desserten EVER! Vilket vi vet eftersom vi åt på Chili´s i Kuala Lumpur också! :)

Men först blev det lite riktig mat...



...och sen...



Proppmätta tog vi oss sedan tillbaka till hotellet för att sätta igång att packa eftersom det var dags för oss att åka tillbaka till Koh Lanta.

Jennie


Singapore dag 4

Den 9 januari var det åter dags för ett besök på Thailändska ambassaden men den här gången bara för att hämta ut våra pass med förhoppningsvis godkända nya visum i - och det hade gått - det blev godkänt! Så i väntan på att vi kl. 14 skulle hämta ut dem så blev det en promenad på Orchard Road och alla shoppingcenter och när Daniel sen gick för att hämta ut passen och Ida hade somnat i vagnen passade jag och Emma på att ta en härligt god fika på Starbucks.



Efter fikapausen fortsatte shoppingrundan och vi tog sen en timmeslång promenad från Orchard Road tillbaka till hotellet.

Jennie

Singapore dag 3

Den tredje dagen i Singapore - söndagen den 8 januari - började med frukost och sen en båttur på Singapore River, mycket trevligt trots det mulna vädret.



Efter båtturen tog vi en promenad ner till Chinatown där det var massor med folk och nyårspyntat inför det kinesiska nyåret den 23 januari.





Hittade dock inget bra lunchställe där tjejerna kunde hitta något de gillade så vi lämnade Chinatown och gick till ett köpcenter och åt lunch...



och tog en efterlängtad fika därefter.



Något annat som har varit MYCKET efterlängtat av mig är sushi som vi inte har ätit på Koh Lanta så efter lite shopping fick det bli japansk till middag.



Efter middagen var Daniel galet sugen på McDonalds mjukglass och jag var promenadsugen så vi tog oss en promenad ner till Chinatown och ett McDonalds där så att Daniel och tjejerna fick varsin mjukglass. Passade på att titta på nyårspyntet igen.





Sen gick vi hem till hotellet och myste!

Jennie

Singpore dag 2

Lördag i Singapore och dagens utflykt blev till Singapore Zoo som låg ca en halvtimmes taxiresa bort från stan. Ett kanonfint zoo med massor med växtlighet och stora inhängnader. Det var lagom sträckor för oss att gå men för tjejerna blev det jobbigt i perioder men som tur var hade vi barnvagnen med ståbrädan.



Vi såg bland annat vita tigrar...



sjökor, pingviner, zebror, elefanter, varaner, fåglar, ormar och kängrur.



Ida och Daniel fick chansen att mata en giraff också men Ida tyckte det var läskigt.



Det blev en heldag på zoo och vi var inte hemma förrän vid 17-tiden då det bara var att duscha och byta om för sen var det middagsdags med Marie och Fredrik och deras döttrar Leah och Vida som är en familj som vi träffat på Koh Lanta som också var i Singapore - och som vi stötte på när vi var på zoo!

Middagen blev mexikanskt för att passa på att äta något annat än ris och kyckling!

Jennie

Singapore dag 1

Den 5 januari kom vi till Singapore men kom fram till hotellet sent så det var bara att gå och lägga sig i det pyttelilla hotellrummet och invänta dag 1 då det skulle bli en utflykt till Sentosa. 

Men det viktigaste den 6 januari var vårt besök på Thailändska Ambassaden för att söka nytt visum in till Thailand eftersom vårt gått ut då vi egentligen skulle ha åkt hem till Sverige. Så kl. 08:45 ställde vi oss snällt och började köa för att få komma in och lämna våra ansökningar och kl. 09:15 var vi klara efter att ha fått lite skäll av hon som tog emot ansökningarna...

Sen tog vi en taxi till stationen för linbanan ut till Sentosa och tog linbanan ut.





På Sentosa började vi med Underwater World där det precis när vi kom in började en delfinshow som tjejerna gärna ville se.





Efter showen gick vi in i akvariet.







När vi kände oss klara på akvariet tog vi en promenad ner till fina Siloso Beach och åt en skitdyr lunch i den 35 gradiga skuggan.





Gick en promenad längs stranden och upp till Merlion-statyn.



Sen tog vi oss sakta bort mot hotellet och var tillbaka strax efter 16-tiden då vi passade på att ta ett dopp i poolen innan kvällens middag.



Jennie

Nu lämnar vi lägenheten...

Den 5 januari var det dags att lämna lägenheten vid Southern Lanta och packa ihop alla våra saker och ta med några väskor till Singapore och resten ställde vi hos Patrick och Lena tills vi flyttar in i nya lägenheten.

Så vi sa hej då till vår städerska Leak som tjejerna har gillat så mycket.



Sen var det bara att ta med sig väskorna och invänta chauffören Som Chai som skulle köra oss till Krabi flygplats.



Jennie

Singapore

Oj vad vi njuter av storstaden Singapore och har haft fullt upp hela dagarna. Internet på hotellet är dock inte det bästa så att sitta här och lägga upp bilder är bara att glömma. Så vi njuter vidare och går och lägger oss trötta efter långa dagar så får ni läsa allt om resan när vi är tillbaka på Lanta!

Jennie

Tillbaka till Sverige!

I söndags var det dags för mina föräldrar, min syster och hennes söner och Edwin och Adam att åka hem till Sverige efter tre härliga veckor med oss här på Lanta. Det har varit fantastiskt kul att ha dem här och få visa dem vårt liv här och det var himla tråkigt när de åkte hem - det blev alldeles tomt!

Men nu väntar en massa jobb för oss med plugg, packning till Singapore och packning av allt i hela lägenheten då vi efter Singapore ska bo i en annan lägenhet. Så det blir fullt upp i veckan!

Jennie


Nyårsafton

Nyårsaton 2011 blev i en annan del av världen men innehöll samma element som vanligt: god mat, goda vänner, gott att dricka och raketer!

Vi började med middag på Lindas Restaurant & Lounge där det till förrätt bjöds på Ceviche eller Carpacio. Varmrätt var det Tournedos Surf & Turf eller King Mackerel som gick att välja på och till efterrätt blev det tre stycken små. Så himla gott! Mycket folk så ljudnivån var hög!

Vid 23-tiden gick vi ifrån Lindas och ner på Long Beach och förberedda våra kom loyer som vi sen skickade upp.









Vid tolvslaget skålade vi och stod sen och tittade upp på himlen som var alldeles magisk med hundratals kom loyer och sen hundratals fyverkerier.

Snälla Ebba tog hand om Ida när det var fyverkerier som smällde högt.



Och Emma fick vara med fina Maya.





Gott Nytt År på er alla!

Jennie, Daniel, Emma & Ida

Ö-rundtur

Fredag den 30 december och dagarna som vårt besök har kvar här på Lanta är inte så många så det gäller att hinna med allt som ska hinnas med och nästa önskemål var att få se lite mer av ön. Så vi bokade en bil som hämtade upp oss kl. 9.00 och bestämde en rutt som vi tog med dem på. Vi började med Monkey School som är en skola där de lär apor att plocka ner kokosnötter - här fick vi hälsa på aporna.  



 

Och mata dem med bananer.





Nästa stopp blev Mangroveträsken.



Där vi valde att gå på broarna istället för att ta en longtailbåt längs floderna.



Efter en glasspaus på en liten restaurang mitt i träsken och efter att Adam och Edwin fått mata lite fiskar så åkte vi ner till SeaGypsy Village och tittade på hur de bodde - vilket faktiskt inte var så mycket att se. Så vi åkte rakt över ön för att äta lunch men han göra ett stopp vid Viewpoint och titta på utsikten.



Sen vidare till fina Kantiang Bay för två timmars lunch och en badstopp och sen åkte vi ner till Nationalparken längst ner på ön och gick i den fina parken och upp till utsiktsplatsen.





Efter en supertrevlig dag var vi hemma igen kl. 17 och då var vi riktigt trötta efter en händelserik dag.

Jennie

Utflykt till Phi Phi

För Daniel är det nu 4:e gången han gör ett besök på Phi Phi och för mig är det 3:e gången och den här gången tar vi med oss mina föräldrar, min syster och hennes söner på en endagsutflykt. Och våra fina tjejer är redo med sina solglasögon!



Så den 28 december bar det iväg med båten från piren i vår lilla stad Saladan och till Phi Phi Don som är den stora av öarna.

Det finns många som har åsikter om Phi Phi men vi gillar det och som vanligt blev det lite shopping, snorkling, lunch och bad! What not to like?





Jennie

Minigolf

Emma blev sjuk på annandag jul så vår utflykt till Phi Phi blev inställd och den 27 december var hon fortfarande hängig så det blev en lugn dag på Lanta. Det blev en mulen dag så vi tog tag i saken och åkte och spelade minigolf som Emma tjatat om så länge.



Ida var måttligt intresserad av aktiviteten men fick ändå en klubba att prova lite med...



...men tyckte det var roligare att äta glass!



Slutresultatet blev att morfar vann, pappa Daniel kom på andra plats och vi hade en trevlig dag!

Jennie

Julafton

Julkänslan infann sig aldrig riktigt men en härlig, lycklig känsla infann sig helt klart då vi fick umgås med familjen och fina vänner på julafton och vi gjorde som vi alltid gör på julen - några paket har landat under den fantastiskt fint klädda plastgranen under natten och får öppnas när man vaknar på morgonen. Så också idag!



Och Ida öppnade ivrigt sina tre paket.



Kl. 12:30 var det dags att sätta sig i en taxi och åka ner till fina familjen Rhedin på Long Beach.



Här blev det jullunch med lite svensk julmat med köttbullar, Janssons, julskinka, korv, sill m.m. Saknade dock julmusten lite!





Efter maten blandades det lite konstgjord snö och barnen hade snöbollskrig ute i trädgården!







Efter snöbollskriget blev det ett välbehövligt dopp i poolen.



När barnen informerades om att det var dags för julklappsutdelning kom de snabbt upp ur poolen och torkade sig och bytte om, sen var det dags...



Vilken lycka när ett av paketen visade sig innehålla alldeles nya lila glittriga flip flop!



Middagen blev rester från jullunchen och hade en himla trevlig dag med lekar, god mat och mycket skratt. Så det var trötta men lyckliga tjejer som åkte hem.



Emma sa att det var den bästa julafton hon någonsin haft och det är ett utmärkt tecken på att det inte har med klapparna att göra utan att umgås och ha roligt tillsammans.

Jennie

Glass

Glassälskaren Daniel lever i himmelriket när glassen här är så grymt billig. Så när det blev glassdags så tog han en bunke under armen och slängde sig på moppen och åkte till Mon Restaurant och köpte 24 glasskulor x 1,5 dl styck i olika smaker! Sen var det bara att plocka fram skedar och börja äta!



Som tur var fick vi alla smaka...

Jennie

RSS 2.0