Plötsligt händer det!!!!

Jag har ju åkt buss några gånger och lämnat Emma på dagis. Mest för att Emma tycker det är roligare att åka buss än bil. Hur som helst så är det aldrig nån som har erbjudit sig att hjälpa till med vagnen om inte jag har frågat dom.
Men i tisdags blev jag riktigt förvånad. Jag stod och väntade på bussen för att åka hem och det kommer ett gäng ungdomar på ca 15 år, dom trodde säkert dom var coolast i Nykvarn där dom stod och rökte, skrek och försökte vara allmänt tuffa. Hoppas ni har bilden i huvudet och ni kan ju bara gissa hur mina tankar gick.
Men då händer det!!!! Det som jag inte trodde skulle hända. En av killarna kommer fram till mig och frågar om jag vill ha hjälp med vagnen upp på bussen. Han måste ha undrat lite vad jag var för en för jag såg nog lite chockad ut när jag svarade: JA jättegärna!!!
Som sagt plötsligt händer det och jag fick väl det här istället för en Trissvinst men i tisdags kände jag mig faktiskt som en vinnare en stund.

Daniel / 29 April

Dagens Facebook inlägg

Oavsett vad du ger en kvinna så kommer hon att ge dig någonting bättre.
Ger du henne en spermie, ger hon dig ett barn.
Ger du henne ett recept, ger hon dig ett mål mat.
Ger du henne ett hus, ger hon dig ett hem.
Ger du henne ett leende, ger hon dig sitt hjärta.
Hon multiplicerar och förstorar allt oavsett vad du ger.
Så.. om du ger henne skit så kan du förvänta dig ett helvete tillbaka!

Lungröntgen

Fasen att inte min hosta ger sig! Jag fick ju luftrörskatarr i början av mars och fick äta tre olika mediciner i en vecka och för ca 2 veckor sedan kom hostan tillbaka så idag hade jag en läkartid - och självklart kände jag mig bättre idag, men jag gick ändå dit.

Och han lyssnade på lungorna och så fick jag ta ett blodprov. Sen skickade han mig till lungröntgen på Södertälje Sjukhus... och blodprovet var bra och röntgen visade inget så det var bara att ta det lugnt och ta hostmedicin! I för sig skönt att höra att man inte är allvarligt sjuk men det skulle vara skönt att få en lösning på det hela... men vi får hoppas att det ger sig snart!!

Det blir väl bra lagom till pollenexplosionen då jag blir trött i lungorna av dem istället... :-(
Oj vad pessimistisk jag blev, nej nu ska jag sluta klaga - det finns de som har det 1000 ggr värre!

Jennie / 28 apr

The Last Bounce

Äntligen är det söndagen den 25 april!!! Och äntligen ska vi gå på Bounce i Globen - jag, Emma och Julia.

Vi åkte upp till Globen City och åt lunch först och sen var det dags för show - och jäklar vilken show det var!!!!

Men det som var ännu roligare och härligare var att se min underbara Emma ha så kul och dansa med till musiken! Jag känner att sånt här kommer det bli mycket av med mina tjejer!! Pappa får också följa med så klart men han är nog inte lika intresserad... :-)

Jennie / 27 april


Kryssning

Ja tro det eller ej.... jag var på kryssning med Viking Line till Mariehamn. Sist jag var på kryssning var nog, ja Västindienkryssning i för sig 2002 eller nåt och innan det var det Estonia 1994 och innan det... hmm jag har nog inte varit på en sån här kryssning någonsin!

Vi åkte 6 "personalare" från jobbet och kom på båten vid 17.30-tiden då vi letade oss fram till våra 3 hytter för att piffa till oss lite innan middagen. Vi hann med att ta ett (eller ett par) glas mousserande vin innan vi gick till buffén för att äta. Fantastiskt gott var det!! Vinet till maten var väl sådär men det ingick ju så vad kan man förvänta sig men all lax och skaldjur och efterrätter... Mmmm!!!

Strax innan 21 var vi klara med middagen och gick tillbaka till hytterna och satt och pratade över ett glas vin igen innan vi vid 22-tiden gick upp och dansade. Så himla bra band som spelade och jag har längtat så jättemycket efter att få dansa så jag hade superkul och det tror jag vi alla hade - för första gången vi tittade på klockan var den 02.00!!! Äh, vi dansar lite till...

03.00 var vi hungriga så vi tog oss lite nattamat innan vi gick och la oss strax efter halv fyra!! Det var längesen jag skrattade så mycket - eller så längesen var det nog inte, typ Idre vecka 14!

Dagen efter spenderades (så klart) på båten och vi kom tillbaka till Stockholm vid 15.30 och var hemma i Nykvarn vid 17-tiden då vi hade besökt av syster Julia. Sen blev det Texas Longhorn mat till middag!

Jennie / 27 april


Svårt att hinna med

Ja ni kanske märker att det inte skrivs lika ofta här längre och det är för att jag har börjat jobba och Daniel inte hinner med att skriva - han har fullt upp med hus och barn och allt!

Men vi ska försöka hinna med så gott vi kan men det blir nog bara ett par gånger i veckan eller nåt!

Jennie / 27 april

Vulkanen på Island

Jag är ju så där att när något händer i världen - speciellt naturkatastrofer och liknande så vill jag läsa så mycket jag bara kan och titta på alla filmer och bilder som finns om händelsen. Både för att jag är väldigt intresserad av såna händelser men också för att på något sätt bearbeta vad som har hänt och i vissa fall chocken.

I det här läget är jag väl inte speciellt chockad men väldigt förvånad över hur det kunde bli så här. Men i fall som med Tsunamin och Estonia var det nog mer chock!

Att stora delar av Europas luftrum är stängt är ju så otroligt ovanligt - jag är så himla glad att jag sitter hemma i tryggt förvar och inte ligger och sover på någon brits med barnen i typ Frankfurt (som för övrigt är världens tråkigaste flygplats). Daniels kusin befinner sig i Paris och skulle flygit hem idag men kommer inte hem med flyg så till slut  - efter en extranatt på hotellet, till extra dyrt pris - så fick de tag på tågbiljetter till Köpenhamn där de blir hämtade med bil. Fy fasen vilken slut på en trevlig resa!!!

Ja det är ju bara att fortsätta att följa mediernas uppdateringar om läget och hoppas att askan försvinner snart - bara den inte finns kvar i juli - för då ska jag till Grekland och jag tänkte INTE åka buss!!!!! :-)

Jennie / 17 apr

Ingen dans!

Idag lördag 17/4 skulle ju Emma äntligen fått gå på sin danskurs hon gör på lördagar men eftersom vi har varit i Idre så har hon missat två lördagar i rad och såg verkligen fram emot idag. Men nähä igår, fredag kom ett sms från Folkuniversitetet att kursen var inställd - av den ovanliga anledningen att det var lavinutbrott och fröken sittar fast på en flygplats i London. :-) Den som skrev var nog lite stressad för jag hade för mig att det var en vulkan som hade fått ett utbrott ingen lavin.

Ja så det var bara att förklara läget för Emma. Och som ni alla vet så går det inte att lura henne så det var ingen idé att hitta på att flygplanet var trasigt eller nåt sånt utan det var bara att förklara läget vilket innebar att jag fick förklara vad en vulkan är, hur den ser ut, hur den låter, var den finns osv osv osv! Och jag borde nog ha läst på lite mer inför det här förhöret för jag kände att jag fick improvisera en del. Men till slut så kom vi fram till att vulkanen på Island var som en ballong med vatten i och om man inte knyter ballongen och sen slår på ballongen jättehårt så sprutar en massa vatten upp... ja eller nåt! :-)

Sen när det var läggdags igår kväll så ville Emma förklara för Daniel vad en vulkan var - vet inte om han riktigt förstod allt!!!!

Jennie / 17 apr


Hemma igen

Jaha då har vi kommit hem igen från kära Idre som vi redan längtar tillbaka till!

Vi kom hem förra söndagen 10/4 vid 18-tiden efter en relativt lugn bilresa - förutom möjligtvis från Strängnäs då Ida bestämde sig för att det räckte med bilåkande och skrek nästan hela tiden!

När vi kom hem blev Ida som tokig när hon såg alla sina leksaker och sprang omkring och ville känna på allt. Så medan hon sprang omkring passade jag och Daniel på att packa upp med Emmas hjälp. Och jag blev så himla stolt över oss att vi packade upp ALLT och började till och med att tvätta - och ni som känner oss vet att våra väskor ibland kan stå i nån vecka innan allt är uppackat så det är klart jag var stolt. :-)

Även om vi har haft det helt underbart i fjällen är det trots allt: borta bra men hemma bäst!! För det är ju så himla skönt att få sova i sin egna säng. Speciellt för Daniel som slapp dela en 90-säng med Emma och istället fick 90 cm för sig själv... 

Söndagen bjöd på ett fantastisk vårväder och vi passade på att gå ut hela familjen och njuta. Ida och Emma lekte i sandlådan så den nya Polarn & Pyret overallen som Ida fått av farmor måste nu tvättas eftersom Idas leriga sand mest kom på henne själv och inte i sandlådan... Men det är det värt för hon hade så himla kul! Hon fick prova på gungan också men verkade måttligt road i den så det fick bli sandlådan igen!

Annars innehöll dagen mer tvätt och vi försökte hinna med lite städning också. Vi fick en möjlighet att städa ur två lådor i skafferiet eftersom jag upptäckte att en sirapsflaska ramlat och läckt... så gissa om det var kladdigt! Men tur i oturen så fick vi skafferiet rensat och kunde äntligen slänga ut ströbrödet med Bäst-före 2008-11-01!

Och när klockan nästan blev läggdags var det bara att försöka ställa om hjärnan från snö, skidåkning, lifter, vindrickande till jobbhjärnan med andra massor med spännande saker och framför allt utmaningar för mig!

Jennie / 17 april

Idre etapp 2

Måndag 5/4: Spenderades återigen i backen och solen sken även idag. Emma blir säkrare och säkrare men vill ännu inte riktigt åka själv i stora backarna. Arvid och Edwin börjar skidskola. Anna, Björn och Tyra kommer upp vid 16-tiden och bor in sig i stuga 31.

Tisdag 6/4: Backen, backen, backen...
Idag tyvärr molnigt, blåsigt och lite snö på förmiddagen men det blev något bättre framåt eftermiddagen. Nu är Anna och Björn här och stugan är åter full till middagen! Nu hade det nog blivit lite trångt men va kul det hade varit och Madeleine och Jonatan hade kunnat stanna!

Onsdag 7/4: Gissa var vi var? Rätt: Idre Fjäll!!
Lite bättre väder idag.

Torsdag 8/4: Ja vi drar väl till backen igen! Idag åkte Emma, Björn och Daniel redan vid 9-tiden så att de hann åka en del innan vi andra kom in vid 11.30 då vi byttes av lite och jag fick åka lite. Emma skulle åka med mig och hålla i mina stavar när vi åkte men hon ville inte åka med mig. Frågade varför hon inte tyckte om att åka med mig och anade att svaret skulle vara att hon inte tyckte jag åkte lika säkert vilket kanske gjorde henne mer osäker. Men svaret var: Mamma, du åker alldeles för sakta, jag vill åka med Henrik eller pappa!!!!
Jaha, så då fick hon åka ned nån av papporna istället så fick jag åka själv och försöka öva upp min åkning lite!

Kl. 16.30 var det Askes födelsedag. Idre Fjälls maskot är renen Asken och idag fyllde han 10 år - eller han hade visst fyllt 10 år varje torsdag hela året - men det sa vi inte till barnen. Så idag fick man betala 40 kr och så fick de gå på föräldrafritt barnkalas med sång och dans och lite godis.

Sen åkte vi hem för den sista middagen i stugan med familjen Skoog!

Fredag 9/4: En sista dag i backen! Den här morgonen kom vi mammor (jag, Anna och Therese) iväg vid 9-tiden och hann åka i ett par timmar själva innan de andra kom. Fantastiskt fint väder fast blåsigt uppe på toppen! Sen kom de andra vid 11-tiden och vi hann åka med Henrik, Edwin och Arvid innan det var dags för lunch i backen.

Att sitta i backen med de godaste vännerna, lite mat och fika och sola och titta på när andra åker slalom är ju för härligt!!!!!! Och att det var sista dagen gjorde att man njöt lite extra!

Skoogs åkte hem direkt efter killarnas skidskola och vi andra åkte tillbaka till stugan och började packa ihop lite innan middagen. Sen hann vi med lite fredagsmys och lite vin. Vi kunde ju inte bära hem alla vindunkarna igen.. :-)

Lördag 10/4: Dags att åka hem!!! :-(
Städning, frukost, packa, städning... ja det var bara att sätta fart eftersom vi har en bit att åka. Vi kom iväg vid 9.45 och styrde kosan mot Kupolen i Borlänge. Eller som Emma säger: Halva Globen!

Där tog vi lunchstopp och barnen fick springa runt lite och sträcka på benen innan det var dags att fortsätta hemåt. Det gick bra nästan hela vägen - Ida ledsnade i Strängnäs och skrek nästan hela vägen hem. Men sen äntligen var vi hemma och då hade klockan hunnit bli strax efter 18. Dags att packa upp!

Jennie

Idre - etapp 1

Vi kallar den för etapp 1 :-) Den första delen av Idrevistelsen som innehöll sällskap av 2/3 av familjerna i härliga kompisgänget där Madeleine & Jonatan och deras tjejer plus hela familjen Skoog var med. Familjen Skoog fick bo i grannstugan - nr 30 och vi andra i 31:an och etapp 1 såg ute ungefär så här:

Fredag 2/4:
Åkte till backen (Idre Fjäll) och åkte skidor. Vädret var så där, lite mulet och ganska så kallt. Emma åkte i barnbackarna för att påminna sig om hur man gjorde - det var ju ett helt år sen hon åkte senast.



Lördag 3/4: Idag är det påskafton och det ska självklart firas. Första gången vi firar påsk i Idre - så himla mysigt med all snö. Idag blev det ytterligare en dag i backen med skidåkning - även lite för mig och Daniel och på kvällen blev det påskmiddag med en massa godsaker som lax, räkor och ägg och självklart var det äggmålning och äggjakt gör barnen! Vilken härlig afton i gott sällskap!

Söndag 4/4: Ytterligare en dag i backen med fantastiskt fint väder med klarblå himmel och sol. Jonatan med familj åker hem på eftermiddagen efter att åkt skidor hela dagen och vi andra åker tillbaka till stugorna och äter rester och har det trevligt.

Slut på etapp 1!

Jennie

Tåg till Mora

Den 1 april var det så dags för mig att ta tåget till Mora för att där bli upplockad av mannen i familjen som så snällt satt sig i bilen och kört de ca 2 timmarna det tar från stugan i Idre till tågstationen i Mora. Men som tur var så var det lugnt med trafik - åt det hållet i alla fall.

21.36 gick jag av tåget - som ännu en gång stannade med 2 vagnar utanför perrongen. Detsamma hände förra året när jag och Madeleine åkte med alla barnen... Och man är ju inte purung och hoppar den ca metern det är ner till marken så jag fick lite hjälp av Daniel som mötte mig i dörren.

Sen var det bara att sätta sig i bilen och börja färden tillbaka till stuga 31.

Vi var framme runt 24-tiden och det var ju bara att gå och lägga sig - efter att självklart ha gett flickorna varsin godnatt puss när de låg så sött och sov - åh vad jag hade saknat dem!!

Jennie / 11 april

RSS 2.0