Idre etapp 2

Måndag 5/4: Spenderades återigen i backen och solen sken även idag. Emma blir säkrare och säkrare men vill ännu inte riktigt åka själv i stora backarna. Arvid och Edwin börjar skidskola. Anna, Björn och Tyra kommer upp vid 16-tiden och bor in sig i stuga 31.

Tisdag 6/4: Backen, backen, backen...
Idag tyvärr molnigt, blåsigt och lite snö på förmiddagen men det blev något bättre framåt eftermiddagen. Nu är Anna och Björn här och stugan är åter full till middagen! Nu hade det nog blivit lite trångt men va kul det hade varit och Madeleine och Jonatan hade kunnat stanna!

Onsdag 7/4: Gissa var vi var? Rätt: Idre Fjäll!!
Lite bättre väder idag.

Torsdag 8/4: Ja vi drar väl till backen igen! Idag åkte Emma, Björn och Daniel redan vid 9-tiden så att de hann åka en del innan vi andra kom in vid 11.30 då vi byttes av lite och jag fick åka lite. Emma skulle åka med mig och hålla i mina stavar när vi åkte men hon ville inte åka med mig. Frågade varför hon inte tyckte om att åka med mig och anade att svaret skulle vara att hon inte tyckte jag åkte lika säkert vilket kanske gjorde henne mer osäker. Men svaret var: Mamma, du åker alldeles för sakta, jag vill åka med Henrik eller pappa!!!!
Jaha, så då fick hon åka ned nån av papporna istället så fick jag åka själv och försöka öva upp min åkning lite!

Kl. 16.30 var det Askes födelsedag. Idre Fjälls maskot är renen Asken och idag fyllde han 10 år - eller han hade visst fyllt 10 år varje torsdag hela året - men det sa vi inte till barnen. Så idag fick man betala 40 kr och så fick de gå på föräldrafritt barnkalas med sång och dans och lite godis.

Sen åkte vi hem för den sista middagen i stugan med familjen Skoog!

Fredag 9/4: En sista dag i backen! Den här morgonen kom vi mammor (jag, Anna och Therese) iväg vid 9-tiden och hann åka i ett par timmar själva innan de andra kom. Fantastiskt fint väder fast blåsigt uppe på toppen! Sen kom de andra vid 11-tiden och vi hann åka med Henrik, Edwin och Arvid innan det var dags för lunch i backen.

Att sitta i backen med de godaste vännerna, lite mat och fika och sola och titta på när andra åker slalom är ju för härligt!!!!!! Och att det var sista dagen gjorde att man njöt lite extra!

Skoogs åkte hem direkt efter killarnas skidskola och vi andra åkte tillbaka till stugan och började packa ihop lite innan middagen. Sen hann vi med lite fredagsmys och lite vin. Vi kunde ju inte bära hem alla vindunkarna igen.. :-)

Lördag 10/4: Dags att åka hem!!! :-(
Städning, frukost, packa, städning... ja det var bara att sätta fart eftersom vi har en bit att åka. Vi kom iväg vid 9.45 och styrde kosan mot Kupolen i Borlänge. Eller som Emma säger: Halva Globen!

Där tog vi lunchstopp och barnen fick springa runt lite och sträcka på benen innan det var dags att fortsätta hemåt. Det gick bra nästan hela vägen - Ida ledsnade i Strängnäs och skrek nästan hela vägen hem. Men sen äntligen var vi hemma och då hade klockan hunnit bli strax efter 18. Dags att packa upp!

Jennie

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0