Presenttips?

Jaha, då har det gått ett helt år sen maken fyllde år och det är då dags igen! Någon som har tips på vad man kan köpa till en 34-åring som har allt och det han inte har vill han inte ha eller vet inte om att det finns. Och det ska helst inte kosta några pengar för vi ska inte slösa så mycket på honom... DÖH!!!

Jag frågade dottern min - ja inte Ida! - och hon är ju härlig. Daniel har ju ett sånt här gammalt hederligt Ishockeyspel med "spakar" och i lördags spelade han och Jonathan när Olivia och Nelly var här på middag. Så när jag igår frågade Emma om vad vi skulle köpa sa hon:

- Man skulle nog köpa en bok om hur man egentligen spelar ett sånt där hockeyspel som pappa har och så kan han få en blomma!

Ha, ha, ha... hon tyckte nog att pappa borde ha vunnit fler matcher!!

Jennie / 30 september

Fruktkoll!

Idag var jag på föräldramöte på Emmas förskola och när jag kom hem vid halv nio låg Emma supertrött i sängen och väntade på mig. Hon vill så gärna att jag skulle natta så hon försökte hålla ögonen öppna tills jag kom. Och hon är ju så go´!

Hon frågade om fröknarna hade bakat nåt åt oss men jag sa att det hade de inte men det gjorde inget för det fanns frukt som alla fick ta. "Vilken frukt då?" undrar hon. Ja det fanns både äpplen och päron. "Va? Inga bananer? Men då kunde ju du inte ta nån frukt för du är ju allergisk mot äpplen och päron. Men du kan äta bananer..."

Hon har koll hon!! Både på sin egen allergi och min - och sin pappas!! Sötis!

Jennie / 30 september

Viusm igen...

Det där med att åka upp till Stockholm för att fixa visum är värt 1000 gånger om som jag skrev ganska nyss visade sig vara osanning! Det blev nämligen ingen resa för mig och Ida då hon har fått för sig att hon inte vill åka bil längre!!

Hon började skrika när jag lämnat Emma på dagis och skrek sen hysteriskt hela vägen till Södertälje. Slutade skrika när jag stannade bilen för att hämta Daniel och började skrika igen när han stängde sin dörr!! Så vi åkte ett var vi Södertälje och tillbaka till GÅ.

Daniel fick åka själv och jag tog med mig Ida hem - fast jag svängde för mig ICA Maxi och tog ur henne för att lugna henne och då var hon hur glad som helst. Passade på att handla lite och hon var hur nöjd som helst - tills jag satte tillbaka henne i bilen igen!! Men efter halva motorvägen hem så somnade hon!

Tur att man inte ska på långresa runt i Europa - i bil!!!

Jennie / 30 september

Visum

Jaha, idag ska vi upp till storstan igen och lämna in Daniels visum eftersom hans pass var lite trasigt sist vi var där och de kunde inte garantera att han fick komma in i Thailand på grund av det. Så nu är ett nytt pass fixat och vi ska upp och lämna in det och sen måste vi åka upp nästa vecka IGEN och hämta ut det!!! Puh...

Men det är det värt - 1000 gånger om!

Jennie / 30 september


Beachvolley turnering

Ja då har vi gått 4 beachvolley lektioner och nu var det finalen. Sista gången var det turnering där vi skulle få visa vad vi lärt oss och se om det hjälpt något!

Jag hann spela 6 matcher och vann 3 av dem vilket jag är riktigt nöjd med. Men mycket handlar om vem du spelar med. Spelade en match med en kille som säkert tyckte det var skittråkigt att spela med en tjej för han skulle påpeka hur jag kunde förbättra mig... som om det hjälper mitt i en match. Och vi spelade mot två killar som var jätteduktiga - men jag gjorde mitt bästa och det är ju huvudsaken!

Nu är det bara på´t igen och börja kursen igen på måndag! För det är såååå himla kul!! Sen får väl jag och Daniel öva när vi är på stranden i Thailand och Ida & Emma får väl sitta under ett parasoll och titta på... ;-)

Nej jag är nöjd med kvällens resultat och ser fram emot nästa turnering så att jag kan förbättra mig tills dess.

Jennie / 28 september

Lördag med tjejerna

Ja så har äntligen lördagen den 26 september kommit som jag sett fram emot så länge!!

Vi började med spa på Sydpoolen och var där redan kl. 14.00 och jag hade en 75 min ansiktsbehandling som var så härligt, det borde man göra oftare - om man hade lite mer pengar...

Kl. 18.00 var det bokat bord på Minako och trots mycket folk och långsam service så var maten otroligt god och sällskapet perfekt så självklart blev middagen lyckad. Men kvällen slutade inte här inte - vi fortsatte hem till Michaela och fick se hennes härligt fina lägenhet och möta upp de andra tjejerna som skulle med ut. Och ut blev idag på Berget - eller Returen som det tydligen kallas, och när vi väl kom upp dit vid halv tolv tiden så förstod jag varför det kallades Returen. Det var inte många purunga människor där inte - men vi passade ju in för vi är inte direkt purunga vi heller. Men som Anna sa: Man är glad att man inte är singel och vill hitta nån där... !

Hemfärd vid halv tre tiden med taxi Henrik Skoog som var snäll och hämtade hem oss och jag somnade vid 03.00 - vilket var typ 100 år sen man var uppe så länge - om man inte räknar ammning och bebisvaggandes!

Summa: Jättetrevlig dag och kväll med underbara vänner! Hoppas det blir en årlig tradition!

Jennie

Äntligen lördag

Idag ska vi ha en riktig Mammalyxdag!!!

Madeleine, Anna, Therese och jag ska äntligen få vår Spahelg med middag på Minako efterråt där ytterligare två mammor ansluter! En 75 min ansiktsbehandling är inbokad för min del och jag längtar såå!!!!

Jennie / 26 september

Gamla kollegor

Min tidigare chef Christer är inte längre kvar på Rekryteringscentret och vi gamla kollegor på centret bestämde oss för att tacka av honom med en middag - hemma hos mig! I torsdags blev det så äntligen eftersom alla Scaniaiter är lediga på fredagar så blev det som en lillfredag och alla dök upp runt halv sex tiden!

Det blev kollektiv matlagning i form av tacos - som alltid går hem hos alla - och en massa trevligt prat - som vanligt med det här gänget. Tro´t eller ej men jag saknar faktiskt jobbet när jag väl fick vara med och höra om allt som händer och inte händer och när vi pratade gamla minnen om tiden när vi hade som mest att göra med rekryteringen.

Så vi hade en supertrevlig kväll och de sista åkte hem runt halv ett - de andra var ju lediga så det var väl lugnt för dem - själv har jag en bebbe som väljer att vakna runt 6.00 - så gissa om jag var trött när morgonen kom!!!!!

Jennie / 25 september


Storhandlat

Igår var jag och Daniel och storhandlade - vilket vi dumt nog skulle försöka göra på 1 h 10 min. Det gick sådär...

Vi hade fått en 10% rabatt kupong från Ica och tänkte bunkra upp med det ena och det andra här hemma och samtidigt köpa lite saker till resan som blöljor t ex. Vi handlade för 3465kr innan rabatten så ni kan tänka er vad grejer det var! Och gissa vad som händer i kassan - jo vi får avstämning!! Jaha... det var ju bara att packa upp alla sakerna på bandet då.

Men imponerande nog hade vi bara missat att scanna ej grej!

Jennie / 24 september

Mammut

Idag fick jag verkligen känna mig gammal!

Jag läste för Emma när jag skulle natta henne och vi läste en bok om djur och kom till elefanten. Då sa hon att en elefant med massa hår på kallas för mammut. Och då sa jag att det inte fanns några mammutar längre utan de fanns för länge-, länge-, länge-, längesen - och då säger ungen:

- Ungefär när du var liten eller?

Skitunge! ;-)

Jennie / 22 september

Underskattad frukt

Nu är jag ännu en gång inne på sånt som har blivit helt underskattat men den här gången är det inte ett tv-program utan en frukt!!! Ni som känner mig måste tro att jag har slagit i huvudet när jag pratar frukt - jag som alltid hävdat att frasen "Frukt är godis" är århundradets största lögn!!

Men nu har jag äntligen hittat en favoritfrukt... eftersom jag är allergisk mot nästan alla frukter med kärnor förutom citrus (vilket blir så kladdigt) och eftersom jag börjar ledsna på alla dessa bananer jag trycker i mig så var den här frukten som en skänk från ovan:

GUL KIWI!!! Och jag som inte ens tycker om grön kiwi - men den här är helt underbart god!!!

Och ännu bättre är att en sån kiwi innehåller nästan det dubbla dagliga rekommenderade intaget av C-vitamin!!!

http://www.healthypeople.se/pages.php/healthypeople_sf_goldenkiwi_se.html

Bara så ni vet!

Jennie / 21 september

Beach

Nu har vi klarat av alla grundkurser på beachvollyn och nästa gång är det turneringsspel!! OJ OJ OJ! Hur ska detta gå?? Att något kan vara så kul att spela men samtidigt gå så dåligt ibland!? Jag ska banne mig köpa mig en beachvolleyboll i Thailand och stå och nöta dessa förbannade smaschar hela semestern... Eller så ligger jag på en solstol och kollar när de andra spelar! :-)

Jennie / 21 september

Mer frågor...

Nu när jag ändå är inne och skriver om Emmas frågor så fick Daniel en fråga i morse:

Hur gör man Barbiedockor?

Daniel svarar så gott han kan: Man gör armar och ben för sig och sen sätter man ihop dom.

Då säger ungen: Nej pappa man gör plasten först.

Ja vad säger man?? Smartheten är efter mamma alltså!!! ;-)

Jennie / 21 september

Emmafrågor

Ja när man åker och badar så dyker det tydligen upp nya frågor i huvudet på en 4-åring. Dagens frågor på badhuset var:

1. Varför måste jag tvätta håret när jag precis har badat?

2. Följd frågan blir då självklart: Vad är kloor? Eftersom jag svarade att man måste duscha för att få bort allt kloor.

3. Mamma, vad är balsam? Varför måste du ha både det och schampo?

4. Varför luktar det gott inne på tjejernas omklädningsrum men inte på killarnas? (Ja, ni vad svarar man på det??)

Jennie / 20 september

Badat

Vi har haft en jättemysig söndag och fått umgås med hela vår lilla familj! Vi åkte till Gröndal (Scanias hälsocenter) och badade och båda tjejerna njöt som fiskar i vattnet - vilket bådar gott inför de 6 veckorna i Thailand! Sen hade vi med oss lite frukt och fika och åt lite efter badet innan alla som inte körde bil somnade i bilen på vägen hem som slagna hjältar!

Hemma åt jag och Emma rökta räkor och krabba med aioli och Daniel fick matlåda från gårdagens fläskfilé.

Vilken dag!!

Jennie / 20 september


Dagens Emma frågor

Att 4-åringar frågar mycket visste jag men att det var så här MÅNGA frågor kunde jag inte tänka mig!!! Emma har nog ca 10 olika Varför/Vad/Hur-frågor varje dag och jag tänkte dela med mig lite:

De 4 frågor som jag kommer ihåg som hon hade igår (18/9) var:

1. Vad är fantasi?

2. Vad är ett örngott?

3. Varför har vissa hästar filtar på sig och vissa inte?

4. Hur gör man en toalettstol?

Vissa saker är ju lätt att svara på och vissa saker är svårare - hoppas bara inte hon kommer ihåg allt jag eller Daniel säger - för ibland kanske våra svar inte är 100%-igt tillförlitliga...

Jennie / 19 september


Lunchbuffé

Har idag varit på en trevlig lunch med Madeleine och hennes flickor. Vi var på Thai & Sushibuffé där dock sushin lös lite med sin frånvaro... eller i alla fall laxen och räkorna!

Men annars var det himla gott med thaimat och det är ju bara att vänja sig eftersom det nu bara är 34 dagar kvar tills vi åker... åh vad jag ska äta massor med god mat!!!

Buffén kostade 40 kr för Emma och självklart är det värt pengarna bara för att få en trevlig lunch med barnen och Madeleine men de tjänade nog bra på Emma som åt två bitar vattenmelon, 3 apelsinklyftor och en halv näve ris. Tror att hon fick i sig en liten bit kyckling också - stor som en tärning... Men som tur var fanns det pepparkakor med CHOKLAD i som kunde fylla hennes mage lite.

Fast precis när vi skulle börja packa ihop och gå så säger ungen att hon är hungrig!!! Så hon tog en vattenmelonbit till... hon billig i drift hon!!

Daniel är ute med jobbet idag så kvällens fredagsmys blir inte som det brukar utan det är full fart här hemma. Nu har i för sig Ida somnat så nu börjar det lugna ner sig. Man kan ju inte riktigt slappna av längre när hon drar sig runt på golvet så det gäller att vara uppmärksam var hon tar vägen. Rätt som det är hittar man väl henne i trappen - kanske ska börja stänga grinden!

Jennie / 18 september


Första hjälpen

Nu har jag äntligen klarat av något som jag har funderat på i 5 år - Första Hjälpen kurs gällande barn!!!

Det borde vara obligatoriskt för alla föräldrar att gå en sån!! Så himla bra och jag lärde mig massor - hoppas bara jag kommer ihåg nåt om det nu skulle hända nåt!!!

Jennie / 16 september

Vardagsmat

Nu - eller några veckor sen - kom jag på en ny idé - så vi får se hur länge det håller! Alla recept jag hittar som jag tycker verkar vara något gott - klipper jag nu ut och klistrar in i en bok och ska nu prova allihopa - vuxenpoäng eller?!

Och idag provade jag "laxfilé med aioliyoghurt och rotfrukter i ugn" - supergott!!! Och Emma älskade det - förutom aioliyoghurten - vilket inte var så oväntat eftersom hon nästan aldrig äter såser. Så ett lyckat recept som får sitta kvar i boken!!!

Imorgon blir det Italiensk paj med salami...

Jennie / 16 september


Underskattade tv program!

Jaha då har man haft en lugn helg och tittat en del på TV - vilket jag faktiskt inte hinner med så mycket annars. Så nu har jag upptäckt två nya program - som jag inte kommer hinna se så ofta men i alla fall...

The Secret Millionare har fått oförskämt lite reklam och borde ses! Handlar om engelska miljonärer som lever med såna som har det sämre i 10 dagar och ska under den här tiden bestämma vilka de vill skänka pengar till för att förbättra deras situation... En härlig idé i dagens värld - och man blir till och med tårögd ibland! Inte så svårt för mig att bli i för sig...

Det andra är en helt annan genre: Run´s House!! Så himla kul... Handlar RUN DMC medlemmen Rev Run och hans familj - helt otroligt härliga - så vill man bli på bra humör så!!

Jennie


Kräftor och krabba

Emma som har börjat att använda lite ord som jag vet kommer från hennes pappa hade idag sagt om dagens middag:

- "Så sjukt gott!"

Anna, jag och Emma hade en liten skaldjurskväll och frossade i massor av kräftor och lite krabba - så sjukt gott!!!! Papporna och Tyra fick fläskfilé med mozarella och salami vilket tydligen - enligt Björn - också var sjukt gott!

Om man hade fått leva på bara skaldjur och dess tillbehör - så hade jag gjort det!!

Jennie / 11 september


11 september

Jaha då är dagen här igen - 11 september - som många av oss nog aldrig kommer att glömma. Det är en sån där dag då man vet exakt vad man gjorde! Ungefär som Palmemordet, Estonia och Tsunamin.

Själv jobbade jag på MyTravel och jobbade när det första planet kraschade med WTC och smärre panik utbröt i lokalerna då vi hade resenärer i New York. Chefen slog på TV:n och CNN vilket gjorde att vi några minuter senare fick se det andra planet krascha i direktsändning!!! Ser att det fortfarande visas en hel del dokumentärer om händelsen trots att det gått 8 år och när jag nu ser bilderna igen när tornen rasar kan jag fortfarande inte fatta det!!!

Genom att man jobbar i resebranschen under såna här stora händelser i andra länder innebär det inte bara en hemsk händelse utan arbetet med att spåra alla resenärer och se så att alla är oskadda... vilket gör såna saker mer personliga och människorna blir inte bara siffror utan personer med namn!! Så gissa om det var hemskt under Tsunamin när vi fick namn på kunder som avlidit eller försvunnit... :-(

Jennie / 11 september

Jobbig kväll

Skönt att få komma iväg och träna lite så här på torsdagskvällen. Först en springtur på bandet och sen ett Core-pass med min personliga tränare Ingvor ;-). Nu ser jag fram emot att få komma hem och natta barnen och sätta mig med en god smörgås och en kopp varm Oboy framför TV:n och Criminal Minds... Mmmmm härligt!!!

MEN NEJ DÅ!!! Kvällen blev inte alls som planerad...

Daniel åker och spelar bandy kl. 20:15 och Emma lovades att få kolla klart på Idol och sen är det tandborstning och sovdags. När klockan är 20:57 säger hon att det snart är slut och jag sätter mig framför datorn i 5 minuter innan jag säger åt henne att det är dags att sova - och då har hon hunnit slumra till i soffan vilket gör att måste väcka henne för att borsta tänderna. Och då bryter helvetet lös... Hon blir jätteledsen för att hon inte fick se klart Idol och för att pappa inte var hemma och för att hon inte ville borsta tänderna och inte gå och sova... pust!

Så hon skriker - högt!! Och vad tror ni - jo hon väcker Ida som skriker - ännu högre!!!

Emma vill prata med pappa så jag ringer upp Daniel så får han försöka lugna storasyster så lugnar jag lillasyster - vilket går sådär!

Kl. 22:00 somnar Emma äntligen - efter att vi både borstat tänderna och kissat... men lillasyster har blivit pigg och vill INTE sova!!! Ja, ja Criminal Minds är ju ändå slut och hungern har jag i kaost glömt bort.

23:00 väljer Ida att ge upp och somnar och jag som är SUPERHUNGRIG går och äter min smörgås framför nåt skitprogram på TV och somnar sen inte förrän halv ett!! Härligt med barn... tur att dom är så söta!!!

Jennie / 10 september


Grabbkväll 5 September

Årets mästare skulle utses i beachvolley och tvåmanna fotboll hemma hos Jonatan. Vi var 4 st tvåmanna lag som skulle kämpa om titeln. Men hur det gick för mig kan vi prata tyst om. Jag och Björn vann iallafall tävlingen i att se bäst ut på planen då vi hade matchande matchställ. Grön och vit randiga sparkdräkter. Skitsnygga. Det flödades i sportdryck under matcherna och mellan matcherna. När vi spelat färdigt så stod Henrik och Fredrik som vinnare. Sen var det duschning som gällde vissa hemma hos Jonatan och ett gäng gick till grannen Fredrik. Och vad Henke fick i sig där är för oss en gåta för efter duschen var han sig inte lik. Vi grillade hamburgare, spelade poker, såg på fotboll och löste all värdens problem. Och allt detta sköljde vi ner med sportdryck. Jag tackade för mig 01.00 och cyklade hemåt, när dom andra rundade av vet jag ej men det ryktas om att en person somnade på stenarna utanför entren. Och tydligen så var samma person inte riktigt så pigg på söndagen som oss andra han måste ha gjort ett riktigt stark intryck på sin fru. Synd att hon precis har fyllt år annars kanske hon hade kunnat väntat sig en riktigt fin present, men det är ju snart jul så var långsint nu!!!!  Jag tackar Jonatan för ett bra initiativ och nästa år så ska jag satsa mer på att vinna inte bara vara best in show!!

//Daniel 9 September 

Sjunga

Måste bara berätta vad Emma sa häromdagen...

Vi tittade (för typ 12:e gången - den här veckan!!) på Mamma Mia och när Pierce Brosnan i slutet sjunger vid middagen frågade jag Emma på skoj om jag kanske skulle sjunga på hennes bröllop och hennes svar var:

- Nej, helst inte!!

Ha, ha, ha....ni som hört mig sjunga vet att jag skojade och med Emmas ärliga svar blir det nog inte mycket av det ändå.

Jennie / 8 september

Ibland undrar jag vem som översätter!

Tittade idag på ett avsnitt av min favoritkomediserie från Amerika och fnissade lite för mig själv... De som översätter måste väl vara lite insatta i saker och ting i landet bortom Atlanten - eller?! I dagens avsnitt så diskuterade Barney och Ted om de skulle gå på "Viktorias hemliga" fest där det skulle vara en massa modeller!!!

Eh det ska inte vara "Victoria´s Secret", kanske?!?!?
Ni som vet förstår vad jag menar!!!

:-)

Jennie / 8 september


Bäverstigen

Idag måndag var vi tillbaka i våra gamla kvarter på Bäverstigen i Nykvarn och hälsade på Josefin, Ebba och lilla Maja som nu har hunnit bli 7 veckor. Ebba och Emma lekte lite i lekparken och jag fick en påminnelse lite senare om dålig idé det var att inte vika ner hennes jeans som var uppvikta när hon lekte i sandlådan!

Efter Cannellonilunchen var det dags att dra vidare ner på byn och besöka grönsakshandlare Johnny där Emma som vanligt fick en banan - och hon blir lika glad varje gång!!

Jennie / 7 september

Badmintonmatch

Ja då var det alltså dags för den efterlängtade matchen mellan Jennie/Maria mot Daniel/Kristofer. Maria och jag har ju "tränat" och spelat badminton typ 3 gånger och blev lite kaxiga och tyckte det var dags men en match mot våra makar. Vi hade i för sig inga direkt förhoppningar om att vinna eftersom vi mest tränar magen när vi spelar för vi skrattar så mycket... men det var en kul grej i alla fall.

Så vi packade in hela familjen i bilen vid 10-tiden och fick med oss fika och leksaker till Emma och en filt och lite leksaker till Ida. Och de var hur duktiga som helst under hela timmen vi spelade. Ida satt nog i bilstolen i 20 minuter innan hon började knorra och då la vi henne på en filt som hon i för sig rullade av direkt men hon hade ju plats i hallen att rulla hur långt hon ville - och det gjorde hon också!

Emma spelade lite bandy, ritade och fikade lite och till hennes glädje hade jag packat ner en överraskning längst ner i ryggsäken - choklad! På en söndag!!!!

Ja sen spelade vi ju också och jag tycker inte vi var så dåliga, de vann med 2-0 i set: 15-8, 15-12!!

Sen tog vi en match Engström mot Ullerfors som slutade 1-1 sen orkade vi inte mer så vi får ta avgörande set nån annan gång!!

Jennie / 6 september

Kalasdags!

Tidigare i veckan fyllde Edwin Skoog 6 år och idag var det kalas för honom. På grund av blåsten så blev det inget kalas under partytältet på gräsmattan utan Edwins mamma och pappa hade roddat lite hemma i 4:an och lyckades imponerande nog få in 20 barn och 10 vuxna på sina 80 kvm!! Som ett socialt experiment - men lysande resultat!!

Efter fikat var det dags för trollkarlen Anders att trolla lite för barnen vilket uppskattades av alla - både barn och vuxna!



När kalast slutat och alla utom våra egna barn gått hem kunde man höra sina egna tankar igen och vi fick en chans att pusta ut. Mina tankar går till alla som jobbar med barn... puh! Jag och Anna med våra barn stannade kvar hemma hos gräsänkan fru Skoog och beställde hem sushi på kvällen då "männen" hade grabbkväll med beachvolley och fotboll.

Fick åka hem vid 20-tiden för att inte riskera att Emma somnade i bilen - för då hade hon fått sitta kvar eftersom jag inte orkar lyfta upp henne för trappen till hennes säng! Väl hemma somnade Ida och Emma och jag hade lördagsmys framför Sommarkrysset på TV. Inte det smartaste att ge en 4-åring godis och Coca-Cola kl. 20:30 men vad gör man inte för barnen! Hon somnade till slut vid halv elva tiden...

Jennie / 6 september

Kräftskiva

Efter många om och men lyckades vi hitta ett datum för kräftskiva. Vi är bara 3 hushåll och ändå ska det vara så himla svårt att hitta en enda kväll då vi kan träffas och ha kräftskiva!! Men nu var det äntligen dags!

Sandra och Daniel här bredvid hade fixat och ordnat massor med god mat och så klart kräftor och snaps. Själv hann jag inte njuta så mycket av de goda kräftorna eftersom Emma älskar kräftor och vill ha flera stycken men eftersom pappa Daniel är allergisk mot alla skajdjur så kan han inte ens ta i kräftan så det blir jag som får sitta och skala och skala och skala. Och när hon väl är klar så börjar jag själv bli less på att skala!!!!

Men det är väl egentligen inte bara kräftorna som gör en bra kräftskiva.

Efter en himla trevlig kväll med mat och dryck och lite Singstar - där Alex äntligen fick vinna över Daniel - så bar vi runt midnatt våra små sessor hela vägen hem till huset - 30 meter därifrån. Tänk om alla fester var så lätta att komma hemifrån!



Jennie / 4 september

Lunchbesök

Vi hade egentligen tänkt att åka ut till Taxinge idag och gå på Trädgårdsmässan och ta en fika i slottet men vädrets makter hade inte riktigt samma planer. Det var blåsigt och regnet hängde i luften så vi gick på Plan B - lunch hemma hos mig.

Mia och hennes Matilda och lilla söta August som nu är 2 veckor. Så himla liten - speciellt eftersom jag tyckte att Ida var liten men hon blev som en jättebebis nu!! Och så Madeleine med tjejerna Olivia och Nelly. Stackars lilla August när han växer upp och måste leka prinsessa och mamma-pappa-barn lekar hela tiden!! :-)

Jennie / 4 september

Casting

Idag har Ida varit på Casting igen... för en reklamfilm. Vi åkte upp så att vi var där till 12:30, fick komma in direkt och de fotade Ida när hon satt själv på golvet och så fick hon prova en tröja och sen var det klart. Det vara bara för mig att fylla i lite papper så var det bara att åka hem sen!!

Fast vi tog en promenad på Söder och gick förbi Travelpartner och hälsade på alla härliga kollegor där!! Man känner sig alltid lika välkommen när man kommer dit - trots att jag bara jobbar extra!!

Så nu väntar vi med spänning och hoppas att de ringer och vill ha med Ida!!!

Jennie / 3 september

Tidningar

Min fina Lack-bokhylla från Ikea som jag fyllt med tidningar är nu i fara... Eller inte hyllan men tidningarna har fått sig en omgång.

Ida har börjat att dra sig lite framåt och bakåt på golvet - mest bakåt och har kommit på var tidningarna ligger så nu passar hon på att smyga dit när hon ligger på golvet och riva runt bland dem. Ingen fara i för sig då det inte är några värdefulla tidningar direkt - mest Mama och Allt om resor - men jag får nog hålla ett öga på henne så att inte sidan 37 i Mama om amning kommer ut i blöjan...

Jennie / 3 september

Vaccination

Så där ja... då är vi vaccinerade!!!

Ja eller jag och Daniel hade ju redan tagit 2 Havrixsprutor så vi har ett 20-årigt skydd och behöver inte ta nåt mer och Ida är under 12 månader och fick inget alls men Emma däremot fick Hepatit A-spruta och vaccinationssprutan mot vattkoppor!

Emma fick en spruta i benet och en i armen och var hur duktig som helst!! Hon blev inte ledsen alls... det enda hon sa var när de tog spruta nummer 2 och hon precis hade stuckit in nålen: "Mamma, nu gör det lite ont" - men inget mer. Och när hon fick massor av beröm efteråt av både sköterskan och oss och fick två klubbor (en för varje stick) så blev hon så stolt.

Som belöning åkte vi till McDonalds!

När jag sen skulle natta henne på kvällen tyckte hon att det var lite jobbigt för sticket på benet var ömt och hon ville ju ligga på den sidan och sen vaknade hon på natten vid 2-tiden och då hade plåstret lossnat lite och hon grät över att det kanske kunde komma blod i sängen. Så nu sitter plåstret kvar men bara på ena sidan men jag får inte riva bort det för hon vill ha var det till dagis!!!

Jennie / 2 september

Fortsättning: Trött på folk

Jag fick ett härligt mail från en av mina vänner (Tack Kinna!) som jag bara måste dela med mig... det där med att bli trött på folk var jag visst inte ensam om. Kinna och hennes man Stefan håller på att renovera huset och har fått höra en del:

Vi har rivit halva övervåningen och Stefan håller på att bygga kök åt oss:
* Vi har valt en vit diskho - ja det kommer ju att bli repor i den på en gång. (ja, men det blir repor i metallhoar också, och denna är jättesnygg)
* Vi har valt att inte ha en diskbänk, utan endast bänk i trä - ja, då kan ni inte äta fisk nåt mer (va?), för hur ska ni kunna tina den (jag brukar alltid lägga det jag tinar på en tallrik men det kanske jag är ensam om i hela världen)
* Vi har lagt ett trägolv som vi målat med ljusgrå linoljefärg - vad tråkigt att lägga ett sånt fint golv och sen måla över det.
* Vi har köpt en kamin - tänk att lägga ut så mycket pengar på något som bara är prydnad (den är inte i gjutjärn och därför kan man inte förvänta sig att den kommer att vara någon typ av värmekälla överhuvudtaget) och är det inte bättre att ställa den på andra sidan skortstenstocken...

Oj vad jag skrattade... Är det nån som har nåt mer roligt så hör gärna av er!!!!

Jennie / 2 september

Ibland blir jag så trött på folk...

Idag 2/9 träffade jag på en bekant och vi kom in på att vi skulle åka till Thailand i 6 veckor. Man kan tro att folk skulle vara glada för vår skull och tycka att resan vi ska göra är spännande och härlig. Men det första den här personen väljer att kläcka ur sig är: "Jaha, hoppas ni inte får svininfluensan då så att ni måste stanna hemma!"

Måste folk alltid säga precis vad de tänker?!? Kan man inte nån gång bjuda på ett leende och säga "Nämen va kul för er"??? 

Som om man skulle säga till nån som byggt nytt hus: Jaha ska du flytta in idag - hoppas bara ni inte får inbrott?!?!?  :-)

Ja, nu ska vi ju i alla fall åka och idag är det stora sprutdagen... Hmm vi får se hur det går! Jag har förberett Emma på att vi ska åka och ta spruta idag och hon verkade helt okej med det - kanske för att det blir McDonalds efter att man tagit sprutan. Det kanske bara är jag som är nervös - man vill ju inte direkt se sina barn ledsna - men jag får visa mig stark och tuff! :-)

Jennie / 2 september

31/8 Beachvolley

Idag var första träningen för mig, Therese, Anna & Magdalena på Beachvolley grundkursen. Vet inte vad jag hade för förväntingar men vilka de än var så slogs de med hästlängder... Så himla kul var det!! I 90 minuter gjorde vi alla möjliga övningar för att öva upp bollkänslan, lära oss att springa på rätt sätt i sanden och lära oss att slå baggerslag och jag trodde innan att 90 minuter skulle kännas långt men ville spela mer när det väl var dags att gå hem!!

Ser fram emot nästa måndag!!

Jennie

RSS 2.0