Unicef insamling

http://www.unicef.se/egna-insamlingar/emmaida

Stöd Emma & Idas insamling för världens barn!!!

Jennie / 29 okt

Tjurruset

Då var det "äntligen" dags för tjurruset som jag har vetat om i snart ett år men för övriga ca ett halvår. Av 11 tillfrågade så var det 4 st som vågade ställa upp.

Här är dom fyra tappra: Björn, Henrik, Daniel & Stoffe.
Loppet var blött, lerigt, halt, kallt, jobbigt men framför allt jäkligt roligt!!!
Vi var alla överens om att detta måste vi göra om.

Emma hejade på från start till mål och hon var lite fundersam varför jag var så smutsig när jag kom i mål.

Anna och familjen Skoog var också och hejade på sina tappra män.

Henrik såg ut att trivas i skoogen!!!!

Jag hade inte mer brottom än att jag kunde ställa upp framför kameran.

Stoffe in action. Han hade bäst tid av oss fyra, det var nog för att han inte stannade för fotografen!!
 
Vissa passager fick man krypa upp ur leran, där leran sträckte sig över knäna.

Vissa fick kämpa längre än andra för att komma loss. Här är en som satt fast i över 10 minuter innan han kom loss. Då utan skor!!!

Såhär glad var Björn när han gick i mål.

Glad och nöjd efter målgången med ölen i handen som Andreas S hade utlovat.

Tack för denna gång och på återseende och då hoppas jag på att fler törs ställa upp.
Dock tror jag ej att Tomtens Gossar kommer att få en så högt plaserad löpare som i år.
Våran "värvade" Skotte kom ju på andra plats totalt. Bra jobbat säger jag bara.

Daniel / 24 Oktober

Vi saknar ett L


Är det nån som har sett ett L?
Det är busungen Ida som har lagt det nånstans och vi hittar det inte.
Eller vem är denna Ove?

Daniel / 24 Oktober

Bästisen Oliva på besök


Och självklart så pysslades det som alltid!!!

Daniel / 24 Oktober

35 År

Ja då hade man blivit 35 år då. Det är ju på barnen man märker att man själv blir äldre. För utseende mässigt så är det ingen större skillnad bortsett från några gråa hårstrån på huvudet.
Det tyckte nog kassören på systembolaget också då jag fick visa leg där när jag handlade en box vin i torsdags!!!!
Till middag bjöd vi mamma/pappa/Alva och svärföräldrarna på oxfile som var supergott som vanligt.

Daniel / 17 Oktober

Hotellweekend

Den 8-10:e oktober så åkte jag och Jennie iväg på en hotellweekend. För Jennie var det till okänd destination. Målet var Uppsala och det knäckte hon ganska snabbt när vi passerat Stockholm.
Vi båda såg fram emot denna helg inte för att vi inte gillar våra barn men med en vecka där Ida vaknat kl 05.00, jättemycket på jobbet för Jennie, fullt upp hemma och kaos för att försöka få ihop allt så skulle det bli skönt att bara vara vi och kanske få sova en hel natt!!
Sova verkar vara nåt vi behövde då vi sov 10 timmar i sträck mellan fredag och lördag!!
Helgen bestod av god mat, promenader i ett höst härligt Uppsala, shopping och sen var vi lite kulturella också då vi besökte domkyrkan, slottet och några andra gamla byggnader.
 


Det var en super mysig helg som vi gärna gör om men när söndagen kom så saknade vi våra sessor massor så då var det skönt att få åka hem och krama dom lite.

Daniel / 17 Oktober

Balans...

Ibland undrar jag vad vi egentligen gjorde med fritiden innan vi hade barn!! I för sig hade vi inget hur att pyssla med då heller och utan barn hade vi ingen att städa upp efter eller laga mat till. Jag har alltid varit imponerad över hur alla föräldrar får vardagen att gå ihop men jag är än mer imponerad när jag nu får prova på...

Känner att jag har lite svårt att få balans mellan hemlivet och jobbet men det är väl något man får öva på och lära sig. När jag är hemma tänker jag att jag ska gå ner massor i tid så jag hinner umgås med våra härliga prinsessor och när jag lämnar dem på dagis - och får springa efter för att få en puss - och kommer till jobbet så skulle jag kunna jobba hur mycket som helst men det tar aldrig slut och tiden går så himla fort - för det är ju så himla kul. Och sociala jag trivs ju som fisken i vattnet när jag får träffa så mycket folk som jag gör - i för sig inte bara roliga möten - men väldigt lärorika.

Så jag jobbar hårt med att inte ta med mig jobbet hem och att fokusera på barnen hemma och på jobbet jobbar jag hårt med att få tiden att räcka till och ändå kunna hämta tjejerna på dagis... så alla ni som har hållit på med den här balansgången länge får väl ge mig en kurs!

Tillägg: som tur är har jag en fantastisk pappa till barnen som styr upp det här med hämtning och matlagning!!

Jennie / 7 okt

Förföljd

På onsdagar går Emma på dans eller Minifunk som den här kursen kallas. Hon gick ju på barndans förra året men tycker det här är mycket roligare.

- "Mamma, det är sån där häftig musik du har hemma".

Nu sa hon inte något om att jag var häftig men jag tolkar det nog så i alla fall! :-)

Idag fick Ida följa med och leka medan Emma dansade. De har ett rum utanför med lite bord och stolar, en soffa och lite leksaker för de mindre och lite plats att springa runt på - vilket Ida gjorde. Helt plötsligt ser jag att hon tittar ner på golvet och går iväg. Sen tittar hon ner igen och går iväg några steg lite snabbt och håller på så flera gånger tills jag inser att hon ser sin egna skugga som hon försöker smita ifrån. Åh vad jag önskar att jag hade kunnat filma henne. Jag försökte ta ett kort med min (kära) iPhone men självklart såg hon ju att jag tog upp den och ville - som alltid - titta på korten på henne själv i den - så hon glömde bort skuggan som förföljde henne.

Förresten så har jag namnsdag idag och blev överraskad med blommor och favoritchokladen Lindts... Mmmm! Och JA jag räknas fast det i almanackan står JENNY... men för er som inte visste det så stavade jag så förut - fast det var många år sen... :-)

Jennie / 6 okt

Kanelbullens dag

Idag 4 okt var det kanelbullens dag - som jag egentligen tycker är ett ganska tramsigt påhitt - men jag tar ju seden dit jag kommer så det är väl bäst att äta en kanelbulle idag ändå.

Daniel köpte hem några vaniljkrämskanelbullar som vi åt efter middagen... eller åt och åt. Jag och Daniel åt varsin, Emma åt en liten bit men tyckte vaniljkrämen i var godast så den petade hon ut och Ida åt upp pärlsockret. Så om någon är fikasugen så är ni välkomna på kanelbulle utan socker eller en utan vaniljkräm... :-)

Jennie / 4 okt

Göken fröken

Vår lilla Ida bara pratar mer och mer och hon förstår så himla mycket som vi säger - på gott och ont! :-)

Nu har hon börjat berätta vad barnen på dagis heter och pratar mycket om Moa, Lula (Julia), Lolen (Noel), Nessa (Vanessa), Lisia (Felicia), Gecko (Viggo) och Nelly. Jag brukar då fråga vad fröknarna heter... men då tar det stopp.

Jag har nämligen tidigare lärt Ida vad Göken säger... så när jag frågar vad fröken heter säger gullungen: Koko, koko, koko!

Men när jag säger namnen Rosie, Nettan och Siv så kommer hon genast på dem: Losi, Jettan och Viv! :-)

Jennie / 4 okt

Tjejmiddag

Igår 2/10 var det äntligen dags för vår tjejmiddag som vi planerade in för typ 2 månader sen - för att lyckats hitta ett datum när vi alla 6 kunde - busy women!

Så igår var vi hos Anna och fick supergod mat - så klart - och självklart blev det en massa snack innan vi vid 1-tiden fick skjuts hem av farbror Björn - Tack för det!

Tack för en fantastiskt trevlig kväll, tjejer! Jag är glad att jag har er...

Jennie / 3 oktober

RSS 2.0