Fler allergier

Emma har varit lite tung i bröstet de senaste veckorna - från och till - och vi bokade in en tid på sjukhuset för att kolla - och det var idag hon var där.

Hon fick göra pricktest igen - som hon börjar bli van vid och det visade sig att hennes allergier ökar. Inte i allvarlighet utan i antal... så nu är hon även allergisk mot hundar och katter! Men vi har ingen jättepanik över det eftersom varken jag eller Daniel vill ha hundar eller katter här hemma men det kan ju bli jobbigt när andra har det. Så nu har hon fått öva med en inhalator och så kommer medicinerna sen.

Hoppas det tar stopp med allergier sen! Vi får väl se om lillasyster får någon?

Jennie / 25 maj


Nu börjar flytten kännas verklig...

Vi har ju packat en hel del i huset men eftersom vi bokade in en fest mitt i alltihop så har vi inte kunnat packa riktigt allt. De flesta möblerna är kvar och mycket i köket var kvar till festen - men nu är det sista veckan så nu kör vi...

Nu börjar det verkligen kännas som om vi ska flytta. Nu står det flyttkartonger överrallt, jag har tagit ner alla tavlorna och gardiner, i köket är skåpen nästa tomma - typ bara tallrikar, bestick, någon kastrull och stekpanna och vattenkokaren kvar. Glasen har jag packat ner då vi måste göra slut på platsmuggarna som finns kvar sen i lördags.

Badrummet är nästan helt klart och Daniel kan börja tänka på annat som ska göras.

Jag har sålt av lite möbler på Blocket som vi ändå kanske inte hade tänkt att vara kvar och passade på nu så att det blir lite mindre att flytta.

Våra hyresgäster kommer och får sina nycklar den 2 juni och det är massor att göra fram tills dess - så det är bäst att jag jobbar på lite!

Jennie / 23 maj

Vårfest

I lördags 21 maj var det så dags att träffa de flesta av våra vänner då vi ställde till med en vårfest i trädgården. Vädret var som tur var med oss och vi höll oss mestadels utomhus och trotsade myggen och blåsten.

Vi blev 32 st till slut och vi bjöd som vanligt på lite mat och försökte även bli av med lite av den alkoholhaltiga drycken vi hade i skafferiet för att slippa bära med oss allt i kartonger - det gick ganska så bra.

Så er som vi inte träffar mer under det här året - tack för att ni kom och förgyllde vår fest med er närvaro!

Jennie / 22 maj

Premiärbadet i nya badkaret!


Nästan sommar...

Vad härligt det var i måndags (9 maj) med lite sommarvärme... och det tyckte tjejerna också som äntligen fick "bada" med vattenslangen!



Fast sen var de allt bra frusna - för det var ingen sommarvärme som kunde torka dem... men snart så! :)

Jennie

2 MÅNADER KVAR!!!

Idag är det 2 månader kvar till avresan den 12 juli!!!!

Längtar massor men vi har en hel del att klara av innan det är dags att åka:

Packa
Göra klart badrummet
Ha fest
Flytta
2 papers att lämna in i skolan
2 andra uppgifter att lämna in i skolan
Ett studieseminarium i Växjö
En midsommar

...och självklart hinna umgås med våra underbara vänner och familjer!

Jennie / 12 maj


Mammas lilla skiner som en sol!


Packning

Undra om jag ska packa ner tjejerna? De verkar tycka det i alla fall...



Jennie / 8 maj

Badrummet

Oj vad det byggs badrum här hemma och nu börjar det närma sig slutet! Men vi har ju oceaner av tid - hela 3 veckor kvar innan vi måste flytta ut och badrummet alltså måste vara klart.



Efter att allt är våtrumsfix och trix är klart är det dags att börja kakla!





Sen var det dags att foga på väggarna innan det sen var dags att lägga golvet och foga det!



Och nu börjar det se ut som det ska men det är en hel del grejer kvar att göra. Idag 8 maj räknade Daniel ut att det är ungefär 35 timmars jobb kvar och det är ju enkelt att hinna med om man var ledig - men nu ska vi liksom jobba, packa och ta hand om våra barn också! Men det löser sig nog...

Bland annat ska ju badkaret in i badrummet - för i allrummet gör det ingen nytta alls!



Så idag kämpar Daniel på i badrummet och jag försöker göra någon nytta i resten av huset och packa!

Jennie / 8 maj

RSS 2.0