Idre

Ja äntligen var det dags för en ny Idreresa och denna gång med familjen Gehander/Andersson. Avresan gick för samtliga utom mig från Nykvarn den 2 mars på förmiddagen. Själv var jag på jobbet och kämpade på in i det sista.

Kl. 14.53 fick jag själv ta semester och ta tåget från Södertälje Syd till Mora där jag blev upphämtad av min kära familj som hade haft en mysig bilresa med stopp i Borlänge och köpcentret Kupolen och en visit hos Daniels farbror Olle som bor i Mora.

Så kl. 19.39 gick jag av tåget och fick pussa på mina älskade tjejer som jag längtat så efter - fast det bara gått en dag och sen tog vi sats och körde mot Idre! Torra vägar, lite trafik och en fantastiskt bra förare (jag själv) gjorde att vi var framme redan 21.53 i stugan och kunde bära in våra sovande skönheter i den varma stugan - som Anna & Björn värmt upp åt oss eftersom de kom upp lite tidigare. Lite vin och småprat hann vi med innan det var dags att krypa i säng - men en kaminvarm Ida bredvid mig - som senare på natten valde att sova på tvären så det gällde att hålla i sig för att inte tippa över kanten.

Torsdagen och fredagen spenderade vi i backen och Emma har längtat så himla mycket efter att få åka slalom igen så det fick bli prio ett under den här resan. Lika bra att hålla det igång så länge hon tycker att det är kul! Så medan Ida sov i bilen och jag passade utanför så drog Emma och Daniel iväg ner för backen och direkt upp i sittliften till toppen!



Medan vi andra myste med lite fika i solen!



Men efter några åk med Emma i stora backen kom Daniel till oss vid barnbacken och tog med lillasyster Ida på några åkturer i barnbacken och den lilla knappliften - och oj vad hon skrek... av lycka!



På kvällarna blev det mys i stugan med god mat, kortspel, bus med barnen och ett eller ett par glas vin. Småtjejerna somnade runt 20-20:30 tiden och stortjejen Emma var vaken tills vi vuxna gick och la oss runt 23-tiden.

Lördagen den 5 mars fick bli hemma vid stugan då det blåste storm på förmiddagen. Anna, Tyra, Emma och jag tog oss ut på en kort tur med spark och pulka och till lunchtid blev det korvgrillning vid stugan.



På söndagen var det sen dags att åka hem och eftersom vi skulle åka förbi Mora på självaste Vasaloppsdagen så valde vi att packa ihop så mycket vi bara kunde på lördagskvällen och sen åka tidigt söndag morgon - eller i alla fall vid 8:30. Så vi slapp alla köer i Mora men det var en hel del trafik ändå...

Bilresan gick bra och vi stannade för lunch och bensträckning i Borlänge innan vi drog hemåt och vi var hemma i Vänstra vid 16-tiden vilket var skönt för vi hann packa upp en hel del och till och med sätta igång en tvätt!

Sen var den här lilla semestern slut! Ser fram emot nästa Idre resa - fast först ser jag fram emot vår nästa stora resa till en betydligt varmare destination!

Jennie

RSS 2.0