Emma tänker...

Idag när Emma skulle sova läste jag en bok där de på dagis skulle ha en Kina-dag och vi började prata om kineser. Efter ett tag så kom vi in på andra ämnen men Emma kom lite senare tillbaka till det här med Kina och sa att hon har sett ett barnprogram på TV där flickan är GENETISK! :-)
Det är inte lätt med alla konstiga ord!

Sen ville hon att jag skulle berätta om dagen då Ida kom - sin egen födelse fick hon höra igår när pappa nattade så idag var det min tur att berätta om Ida och då kom vi in på tvillingar och stora magar. Sen efter ett tag säger hon: Mamma, tänk om en tjej har sysslingar i magen - tänk vad stor hon skulle vara! :-) Ha, ha, ha... ja stor och lite märkligt skulle det vara - eller vad säger ni?

Förra veckan såg Emma och Daniel på filmen Trollkarlen från Oz och eftersom det är lite konstiga figurer med så satt Daniel med och förklarade och kunde byta kanal om det skulle bli läskigt. Men det var inget som Emma verkade tycka var läskigt så de såg på hela filmen. Sen när hon skulle sova kom tankarna... inte att det var en grön häxa eller en plåtgubbe eller nåt annat konstigt utan det hon oroade sig för som gjorde att hon inte kunde sova var var flickans föräldrar var någonstans? Varför har de lämnat henne ensam? Varför kan de inte hämta henne? Kan hon inte ringa dem?

Inte kunde vi ana att hon skulle tänka så långt och att det skulle få henne att inte kunna sova...

Det måste vara det härligaste som finns - att lysnna på sina barn och deras tankar!!!!

Jennie / 7 jan

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0