Tiden går alldeles för fort

Ja här på Railay går tiden jättefort trots att vi egentligen inte gör någonting! Idag är det tisdagen den 10 november och på torsdag åker vi vidare till Phuket.

Igår hände egentligen ingenting alls - vi låg på stranden under förmiddagen men sen lagom till lunch försvinner nästan all skugga från stranden och det blir alldeles för varmt för att vara kvar. Så det är ett bra tillfälle att packa ihop sina saker och gå och äta något istället.



Det är inte jättemånga matställen här men det finns några stycken på Railay West men vi har mest ätit i hotellets restaurang som har jättegod mat - men otroligt dålig service! Det är så vi skrattar varje gång vi ser servitörerna och servitriserna irra runt. Vi har varje gång vi beställt dricka bett om att få glasen utan is - men det har inte lyckats en enda gång! De missar alltid att komma med bestick och glas till Emma, det finns sällan servetter och ibland - om man inte säger till - får man vänta i typ 6-7 minuter på att få en meny. Igår beställde vi dricka och väntade sen på att få beställa mat och tänkte göra ett test och se hur lång tid det skulle ta om man inte sa till: 11 minuter tog det!

Sen när maten kommer så hinner ofta en av oss äta upp innan resten kommer. I för sig så är det lite kulturen här att de kommer ut med maten som är klar - så har det varit överallt och det är helt okej - om resten kommer ganska så tätt inpå. Men det gör den inte här. Man kan till och med beställa en rätt och beställa ris till och säger man inte till så hinner man äta upp maten innan riset kommer… Och det är inte bara en gång som de ger fel mat till fel personer… Men vi har ingen brådska - det och när väl maten kommer så är den väldigt god och det har blivit lite av underhållningen till middagen. :-)

Idag har vi också legat på stranden och till Emmas lycka kom hennes kompis Isabella som hon träffade i Ao Nang och de hann leka ett par timmar på stranden. Men det har varit enormt varmt idag och det har inte gått att vistas i solen överhuvudtaget så vi har mest letat skugga hela dagen och hållit oss i havet eller i poolen - och givetvis har det slunkit ner en och annan glass! Nu har Emma lärt sig en läxa och väljer inte den minsta glassen i frysen längre - så nu vet Daniel att hon är hans! Till och med Ida fick en liten isglass - som är i ett litet platsfodral och vi låter henne äta tills hon vänder upp och ner på den och allt ramlar ut - vilket brukar ske ganska så snabbt!



Vi testade en annan restaurang för lunchen idag och roligt nog var servicen densamma. Efter ca 8 minuter fick jag säga till om att få en meny men maten var jättegod… :-)

Idag blev middagen extra mysig då vi gick ut lite tidigare så vi lyckades få ett bord precis vid stranden och himlen var helt klar så det blev en härlig soldengång att titta på med en drink i handen. En bit bort förbereder de ett bröllop på stranden så det blir nog en lång kväll för oss för Emma vill titta på det hela...



Jennie & Daniel

Kommentarer
Postat av: Tessan

Hallå,

Tur att ni inte bara har 1 timmes lunch då... ;-)

Ser otroligt härligt ut med solnedgången!

Kollade ni på hela bröllopet? Var det ett tradiotionellt Thai-bröllop - eller var det 'såna där' turister...?

Stor kram!

Vi saknar er här hemma!

2009-11-11 @ 20:27:50

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0