Söndag igen...

Och så var det söndag igen! Det känns som om veckorna bara flyger förbi och det är söndag och fredag hela tiden... eller nåt!!

Idag var det Turinge Marknad i Nykvarn och som tradition så går vi ner en sväng. Och när Emma blev 2 år skapade vi en ny tradition som jag så smått börjar ångra - att hon på marknaden får en Heliumballong och hon får välja precis vilken hon vill - och i år kostade dessa ballonger 70 kr!!! Herregud vilket rån!! Fast det är värt flera hundra tusen kronor att se Emma så glad som hon blir när hon får sin ballong. Och Ida blev lika glad hon när Emma satte ballongen på vagnen så det blev ju liksom dubbel glädje för de där 70 kr...

Stötte på familjen Skoog och Emma fick smaka sin första sockervadd av Edwin - jaha... 30 kr till en sockervadd till henne också!! Men det fick vara som plåster på såren för den påse godis vi lovat henne och så visade det sig att det godiset var från typ 1972 och stenhårt. Man kunde nog ha haft ihjäl nån om jag hade slängt det på nån... Men det gjort jag inte - det går säkert ner i pappans mage här hemma som äter det mesta som ligger på godishyllan!!

Efter marknadsturen åkte vi hem och hann med en hel del, jag jobbade, vi tvättade, städade köket, vardagsrummet och lekrummet,  bakade muffins med Emma, åt muffins med Emma, tog fram handbaggage väskor och så var det tänkt att Emma skulle hinna bada innan läggdags också! Då hade ju dagen varit fulländad. Nu blev det lite ändrade planer...

Daniel fyllde på badbaljan (eftersom vi fortfarande inte har något badkar!), la i alla Emmas leksaker och Emma fick änligen hoppa i. Hon sitter alltid där inne själv och leker och sjunger så vi brukar inte sitta bredvid direkt utan kollar till henne då och då - speciellt om det blir tyst (vilket det sällan blir i många sekunder!).

Men den här gången hade Emma ett sår på knät och fick för sig att hon inte ville ha såret i vattnet och kom på den smarta idén att sätta sig på kanten istället och bara bada fötterna - vad händer? Jo, självklart välter ju hela baljan och allt vatten åker ut i badrumet och Emma ramlar i golvet och skriker! Ja då har hon lärt sig den läxan att den lilla baljan inte orkar bära hela henne, speciellt inte på ena kanten.

Men som hon skrek - inte för att hon gjorde illa sig utan mest för att hon blev rädd - så hoppade vi över att tvinga tillbaka henne i baljan så det vara bara att torka upp sjön och hon fick sätta sig och tröstas i soffan! Så får vi försöka imorgon igen!

Nu är klockan 23.00 och jag hade tänkt att gå och lägga mig tidigt eftersom både jag och maken börjar bli förkylda... men men det sket sig den här gången också!

Jennie / 11 oktober

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0