Uppdatering Koh Lanta

Igår 29 oktober var det en strålande solig dag och enormt varmt - inte ett moln på himlen. Ändå bestämde vi oss för att Emma skulle få se sina efterlängtade elefanter och vi åkte till ett ställe mitt på Koh Lanta där de hade elefantridning. Ingen av oss ville rida men vi kunde titta på elefanterna i alla fall. Det fanns fyra stora och en liten bebiselefant. Emma tyckte det var lite läskigt men ville ända vara kvar och titta.

Vi stannade bara i ca 1 timme och åkte sen tillbaka till hotellet och la oss vid poolen - för det var så enormt varmt så det gick inte att göra så mycket annat. Det blev lunch vid poolen till den dyra summan av 106 SEK för oss tre - på stranden äter vi oftast lunch för ca 60-80 kronor.

Middagen blev på favoritrestaurangen och vi åt till en otroligt härlig stämning med solnedgång och efter det sattes reggae musiken igång och lite senare när vi åt efterrätten blev det eldshow med tre killar ur restaurangens personal hade snurrade med eldpinnar - och Emma var väldigt imponerad.

Idag (30 okt) har vi haft det fullt upp hela dagen och så nu vore det skönt med lite semester… :-)

Började med en shoppingtur till Saladan och la oss sen vid poolen så att Emma får bada av sig lite. Efter lunchen var det en efterlängtat beachvolleymatch på stranden för alla som ville. Alla som ville var jag och Daniel, två reseledare och två servitörer. Men skitkul var det - trots att Daniels lag vann… Men det var lite för varmt för att spela - runt 33 grader och sol från klarblå himmel och det gick inte att stå still i sanden för då brände man fötterna! Tjejerna satt så snällt och tittade på.

Nu har högsäsongen börjat och det har kommit ett plan med Fritidsreseresenärer och aktiviteterna är i full gång. Emma ville ju så klart vara med på allt idag. Så hon var med på vattengympan från barnpoolen och på kvällen gick vi på minidisco - där hon var det enda barnet så jag fick dansa med henne. Men vad gör man inte för att se henne så lycklig och glad som hon blir!!!



Ida är det full fart på som vanligt och vi börjar be om att hon INTE lär sig gå här nere. Hon är överallt - klättrar på allt, drar i allt och äter på allt! Om de har barnstolar på restaurangerna måste en av oss hålla i stolen när vi äter för hon puttar med fötterna på bordet så att stolarna nästan välter. Hon drar i duken eller försöker få tag på allt som är inom räckhåll. Idag började hon klättra ur barnvagnen alldeles själv så imorgon blir det att sätta fast selen!! Men hon är såå söt när hon upptäcker allt och det är underbart att se hur nyfiken hon är.

När det gäller maten här nere så var vi lite oroliga för hur det skulle gå med Ida - nu kan vi lugnt säga att det är inga problem. Hon äter ALLT! Vi har ju med oss välling och gröt så det får hon emellanåt men sen kan hon äta det vi ger henne. Emma däremot är det lite svårare med - hon vill ju att allt ska smaka som hemma, och det gör det ju inte riktigt. Så hon lever mest på pannkakor, ris, gurka, pommes frites, kex, bananer och glass!!

Nej nu ska det packas för imorgon drar vi vidare till Phi Phi och det känns kul att se nåt nytt men samtidigt tråkigt för nu har många i personalen börjat lära känna oss och barnen och Emma har börjat hälsa och vågar prata säga lite på engelska till dem - men det kommer ju fler ställen!

Jennie & Daniel / 30 oktober

 


Kommentarer
Postat av: Gunnar

Hej på er!

Härligt härligt med era äventyr. Om jag hade vartit med då skulle jag ha ridit på en STOR elefant.

Jag tycker också det låter bra med det Emma äter, fast jag skulle ha hoppat över riset.

Kram på er alla!

2009-10-30 @ 17:15:38

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0