Tuffa veckor

Ja nu var det längesen jag var inne och skrev och det beror på att vi har haft ett par tuffa veckor här hemma och då gäller det att prioritera och självklart kommer barnen först och sen allt annat. Och att blogga kommer ganska så långt ner på listan…

Som de flesta vet så har vi alltid fullt upp så att det var det även de här veckorna är ingen överraskning men det var lite extra mycket just nu.

Sista helgen i januari var vi ju ute på Lisö för att vila upp oss men när vi kom hem på söndags eftermiddagen var jag mest stressad över allt vi borde har gjort - men kom fram till att vi behövde komma ut ur huset lite och åka bort. Ida fyllde ju år den 2 februari så söndagen och måndagen innan gick åt att inhandla presenterna till henne.

Dagen efter hennes födelsedag var det dags för ett års kontrollen på BVC inkluderande två sprutor varav en svider och kan ge feber i drygt ett dygn - vilket den också gjorde. Så natten mellan onsdag och torsdag och natten mellan torsdag och fredag var mindre roliga med feber och en grinig Ida. Och på det lyckades hon bli förkyld också vilket har gjort att nätterna från förra helgen har varit jobbiga och hon har vaknat runt 2-8 gånger per natt och ibland inte kunnat somna om.

Sen mitt i alltihopa så var det ju dubbelkalas den 6 februari för både Emma och Ida och vi var 9 barn och 11 vuxna här som åt lunch och fikade. Supertrevligt så klart men det är lite förberedning inför och städning efteråt så självklart var man helt slut förra söndagen. Sen veckan som kom fortsatte Idas förkylning och även jag blev förkyld samtidigt som mitt plugg satte igång på allvar och det gällde att vara allert och börja tänka lite mer!

Sen var det dags för nästa födelsedag den 11 februari och presenter och middagen på hennes dag skulle fixas samtidigt som det skulle börja planeras inför Emmas prinsesskalas också - inbjudningsskort skulle skickas, tillbehör till festen beställas och köpas.

Och eftersom Idas förkylning inte ger med sig så på all annan stress så får vi inte sova på nätterna heller!

Men så äntligen kom fredag 12/2 och räddningen kom genom att farmor och farfar tog tjejerna över natten och vi fick äntligen lite tid för oss själva och få sova ut - vi sov ända till 8.30 på lördagsmorgonen. Vilken känsla att få vakna när man har sovit klart och inte av att någon skriker, gnäller eller ropar... fast vi saknade tjejerna så klart så det var skönt att få hem dem igen idag!!

Så nu är de här veckorna över och det är bara att sätta tänderna i nästa utmaningar - såsom Emmas prinsesskalas, 5-års kontrollen, mer plugg, göra iordning Idas rum (som egentligen var planerat att vara klart tills hon fyllde ett) och påbörja allt annat som vi egentligen vill ha klart innan jag börjar jobba - som är om 3 veckor. Annars är ju Daniel "ledig" hela våren så han får väl göra det vi inte hinner... ;-)

Jennie / 13 februari


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0