Första veckan på Koh Lanta

Nu har vi varit på Koh Lanta och har börjat lära känna området och vant oss vid hundarna, myrorna och kackerlackorna!

Första natten blev inte så rolig då vi hade två stycken kackerlackor som absolut skulle befinna sig i lägenheten. En av dem - den största - fick Daniel ut genom att fånga den i en matlåda och kasta ut den. Den andra gömde sig...

Men som tur var träffade vi på svenske Fredrik på tisdagen som tipsade oss om en spray som var mycket effektiv som man sprayar när man går ut så dör de - och den visade sig vara mycket effektiv så den kör vi på! Men vi håller oss undan lägenheten när det är sprayat för det är nog inte världens nyttigaste spray...

I måndags (15 aug) fick vi äntligen äta frukost i lugn och ro i lägenheten och slapp hotellens frukostbufféer. Låter bortskämt men efter en månad med hotellfrukostar var det skönt att bara handla det vi ville ha och äta en enkel macka och dricka O´boy till (som vi tagit med oss).



Början på veckan blev dagar då vi bara tog det lugnt, packade upp och låg vid poolen.



I tisdags träffade vi Fredrik Jernvald från Hölö och i onsdags kväll var vi hemma hos dem i deras hus inne i Saladan. Supertrevligt och efterlängtat att få träffa en svensk familj och få prata lite. Barnen fick varsin lekkompis också – deras Gustav är lika gammal som Ida och deras ena dotter Ella är ett år äldre än Emma.


I torsdags tog vi ännu en pooldag – blandat med lite inhandling till lägenheten. Vid poolen träffade Emma en kompis –Molly som är ett år äldre och de började leka och då visade det sig att de ska gå i samma klass eftersom det fram till vecka 44 kommer att vara en F-2 klass (alltså förskoleklass till och med 2:or i samma klass).


I fredags var det mulet och det kom lite regnskurar – men det var ändå runt 30 grader – men det blev en lugn dag hemma med lite film för tjejerna och jag hann läsa lite.


I lördags tog vi en tur ner till stranden – inte för att bada – men för att tjejerna skulle få gräva lite med sina nyinköpta hinkar och spadar. Daniel passade på att sola lite under tiden.



På eftermiddagen gick Emma till Molly och lekte – då hon bor typ 50 meter härifrån – och sen kom de till oss lekte en stund.


I går söndag följde vi med familjen Jernvald till Sai Naam – ett bostadsområde med en fantastiskt fin pool där vi spenderade hela dagen.



På kvällen blev det att fixa och städa lite och förbereda inför måndagens skolstart!


Jennie

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0