Malaga

I söndags var det mulet för första gången sen vi kom ner hit den 21 juli, så det blev varken en utflykt till stranden eller en tur ner till poolen. Vi bestämde oss för att åka in till Malaga då vi läst att det skulle var en musikfestival mellan den 16 och 23 augusti. Och vilken festival det var!!!

Vi hade förväntat oss några scener med lite uppträdanden och en massa uteserveringar och marknadsstånd, men det var inte riktigt vad det var. Det var musik – kan man lugnt säga – ÖVERALLT! Folk spelade och uppträdde på uppbyggda scener, på lastbilsflak eller bara i ett gatuhörn och det var massor, massor, massor med folk i alla åldrar som festade – åt och drack gott. Den här festivalen passade mig utmärkt eftersom det var fritt fram att, var som helst, spontant dansa till den musiken som spelades närmst. Så härligt!!







Och många av kvinnorna, tjejerna och flickorna var klädda i traditionella spanska kläder. Så himla fint.



Efter ett par timmar i folkvimlet med all musik omkring blev vi ganska trötta i huvudet så vi tog en promenad bort från festivalområdet. Jag och Daniel hade planen att gå ner till hamnen för att äta något sen åka hem men när vi gick förbi Alcazaba - ett fort i Malaga byggt på 1000-talet - så tjatade tjejerna att de ville gå in och titta så det blev en tur dit också. Och vi hade tur, alla söndagar efter kl. 14 är det gratis inträde!

Inne i fortet hade de en önskebrunn, så tjejerna passade på att önska sig något. Inte vet vi vad eftersom det ska vara hemligt. Men vi har våra gissningar...



Efter besöket på Alcazaba gick vi in i folkvimlet igen och tittade på lite mer musikuppträdanden och dansande och sjungande spanjorer! Sen blev det sockervadd... en rosa sådan!



Avslutade kvällen på restaurangen 100 Montaditos, som är typ som tapas fast i mackform. Galet gott!



Så har jag haft ännu en trevlig och mysig utflykt med min älskade familj! Är så tacksam över att vi har möjlighet att göra det här och få se och uppleva så mycket! Och det verkar som om våra barn känner likadant!! <3

Jennie / 21 aug

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0