Sierra Nevada

Dag två på vår utflykt var Sierra Nevada och planen var att gå upp vid 8:00, äta frukost i lugn och ro för at få njuta av frukostbuffén, packa och göra oss iordning i lugn och ro och sen komma iväg vid 10:00. En mycket bra tanke - nu blev det tyvärr inte så här lugnt och rofyllt som vi hade tänkt oss.
 
Kl. 09:24 vaknar jag och ser vad klockan är. Batteriet i min mobil hade tagit slut så vi hade inte blivit väckta enligt planen! Vi väcker tjejerna snabbt och får upp alla på nolltid för att springa ner till restaurangen för frukost - som bara serveras till kl. 10. Försöker få lite lugn och ro vid frukosten men när de börjar plocka undan buffén gäller det att vara snabbt framme.
 
Kl. 9:56 - tillbaka på rummet. Borstar tänderna och packar snabbt som sjutton och kl. 10:11 står vi vid hotellets reception för att checka ut. Snacka om effektiv familj! :)
 
 
Sen bar det iväg upp till Sierra Nevada, en halvtimmes bilfärd från Granada.
 
Först fick vi åka cabinbana upp en bit...
 
 
...därefter en bit med sittliften.
 
 
Väl framme med liften var det 4285 meter gångväg kvar till toppen och målet var inte att nå toppen, utan så långt barnen orkade gå.
 
 
Så efter en gruppbild var det bara att börja gå!
 
I Granada när vi åkte från hotellet var det 28 grader i skuggan och i byn där cabinbanan gick ifrån var det 23 grader i skuggan. Skulle gissa på att det var runt 20 grader men det blåste ganska kallt.
 
 
Man kände ganska snabbt när man började gå att luften blev tunnare och det var jobbigare att gå än en vanlig promenad hemma. Men vi tog lite fikapauser och vilopauser så det gick bra ändå.
 
 
På 3200 meters höjd med ca 1 km promenadväg kvar att gå till toppen hittade vi "vår topp". Så långt fick det bli för oss den här gången men vi var alla nöjda med det.
 
 
Efter att ha njutit av den fantastiska utsikten från vår topp så var det dags att ta oss neråt igen. Bestämt oss för att ta en genväg via stigarna som slingrade sig ner från berget, istället för de stenbelagda gångvägarna som var betydligt längre.
 
 
Så himla nöjda över dagen trots att vi inte kom ända upp. Men vi kommer absolut tillbaka och då kanske vi får se den allra högsta toppen!
 
Nu var det dags att gå ner och äta mat innan det var dags för hemresa till Nueva Andalucia igen.
 
Jennie / 18 aug

Kommentarer
Postat av: Lena Rhedin

Bra promenad :-) & vilken utsikt! Fantastisk! <3

2014-08-19 @ 10:33:40

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0